کد خبر: ۲۹۸۵۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - 2022February 05
آنگونه که اعضای کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کرونا اعلام کردند، انتظار می‌رفت میزان ابتلاها با این سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پیشرفت امیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش‌بینی می‌شد اما سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش‌بینی‌های اولیه پیش نرفته است

شفاآنلاین>سلامت> شیوع گسترده امیکرون، کشور را با خطر بزرگی مواجه ساخته است. تغییر رنگ نقشه مناطق و همچنین آمار بالای مبتلایان حاکی از روزهای سخت آینده کشور است. در این خصوص برخی از کارشناسان می‌گویند سرعت انتشار امیکرون در کشور فراتر از پیش‌بینی‌ها است و عده‌ای دیگر نیز معتقدند با توجه به شرایط جدید بیمارستان‌ها باید برای موج ششم کرونا آماده باشند.

به گزارش شفاآنلاین: عضو کمیته علمی کشوری کرونا در این راستا گفته است: انتظار می‌رفت میزان ابتلاها با این سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پیشرفت امیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش‌بینی می‌شد البته سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش‌بینی‌های اولیه پیش نرفته است.

«حمیدرضا ابطحی»، عضو کمیته علمی کشوری کرونا درباره وضعیت شیوع کرونا گفت: همانطور که می‌دانید بسیاری از افراد جامعه درگیر این بیماری شده و سرعت شیوع آن بالاست. از طرفی مراجعات به بیمارستانهای کودکان نسبت به قبل بسیار افزایش یافته است اما از آنجا که واکسیناسیون ما نسبت به دیگر کشورها به زمان شیوع امیکرون نزدیک‌تر است، هنوز مانند موج قبلی با افزایش قابل توجه در بخش‌های مراقبت‌های ویژه مواجه نشده ایم. دو نگرانی وجود دارد؛ نگرانی اول بیشتر در زمینه کودکان نوجوانان است زیرا بخش‌های مراقبت‌های ویژه کودکان در کشور بسیار محدود است و در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نسبت به وضعیت شیوع کرونا در میان کودکان اعلام بحران کرده اند.

او افزود: از سوی دیگر هنوز درصد قابل توجهی از کودکان واکسینه نشده‌اند که همانطور که می‌دانید کمیته علمی پیشنهاد کرده است کودکان ۵ تا ۱۲ سال سریعا واکسینه شوند. احتمال بحرانی شدن وضعیت وجود دارد و درصورتی که میزان ابتلا و بستری در مدت زمان سریعی اتفاق بیفتد ممکن است مراکز درمانی امکان پذیرش و مدیریت آن را نداشته باشند اما درصورتی که به تدریج رخ دهد مراکز درمانی می‌توانند خود را با آن تطبیق دهند. ابطحی درپاسخ به این سوال که وضعیت تکثیر امیکرون در کشور چگونه است، گفت: آنگونه که اعضای کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کرونا اعلام کردند، انتظار می‌رفت میزان ابتلاها با این سرعت در دو هفته رخ دهد اما همان میزان در چهار روز رخ داده بود و سرعت پیشرفت امیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش‌بینی می‌شد اما سرعت افزایش تعداد بیماران بدحال اینگونه نبوده و سریعتر از پیش‌بینی‌های اولیه پیش نرفته است. عضو کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به موج امیکرون در دیگر کشورها گفت: میزان مرگ و میر در کشور آمریکا دیروز حتی بیشتر از پیک دلتا بود که نگران‌کننده است و نشان می‌دهد شرایط جدی است اما باید توجه داشت که در آمریکا افراد سالمند و افراد دارای نقص ایمنی جمعیت بیشتری را نسبت به ایران تشکیل می‌دهند. به گزارش ایلنا، در ادامه با اشاره به تجمعات افراد در اماکن عمومی گفت: اگر تجمعات باعث ایجاد سیل مراجعات بیماران به سمت مراکز درمانی شود، تعداد مرگ و میر بالا خواهد رفت. همانطور که گفته شد به غیر از اینکه افراد تا چه اندازه بیمار می‌شوند سرعت مراجعات نیز بسیار مهم است و باعث می‌شود هم در میزان تشخیص‌ها احتمال خطا افزایش یابد و هم حجم زیادی از آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها درخواست شود. همزمانی بازگشایی مدارس، دهه فجر و مراسم اعتکاف بسیار نگران‌کننده است. کنترل و رعایت دقیق پروتکل‌ها در مراسم‌هایی مانند جشنواره‌های فیلم و تئاتر بسیار مشکل و شاید نشدنی است بنابراین‌عدم وجود محدودیت درارتباط با این تجمعات می‌تواند مشکل ساز شود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز، با تاکید بر آمادگی بخش اورژانس‌های کودکان به روسای بیمارستان‌ها پیشنهاد کرد حتماً برای موج ششم برای به روز‌رسانی تاسیسات، دستگاه‌ها و لجستیک اکسیژن بیمارستان‌ها اقدام کنند.به گزارش فارس، علیرضا زالی افزود: مهم‌ترین خط مقدم مقابله با این ویروس، تیم‌های بهداشت و درمان هستند و هر پرستاری که از مدار خدمت خارج شود به اعضای دیگر تیم فشار مضاعف وارد می‌شود.یکی از ضعف‌های شیوع این بیماری در بیمارستان‌ها در زمان استراحت کادر درمان است که ماسک‌های خود را بر می‌دارند.زالی با بیان اینکه حتماً باید همه کادر بهداشت و درمان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند، افزود: ترجیح این است که با توجه به فراوانی انواع واکسن‌ها در کشور، کادر درمان دوز سوم را از نوع دیگری نسبت به واکسن‌های دوز نخست و دوز دوم تزریق کنند.

زالی با اشاره به کسب تجربیات در موج‌های دیگر کووید - ۱۹ نسب به تقویت کلینیک‌ها و تیم‌های تنفسی تاکید کرد و افزود: باید در تشکیل تیم‌های ترخیص نیز توجه ویژه‌ای به عمل آید.دوره امیکرون کوتاه است و احتمالاً نیاز به مصرف برخی داروها نیست. ولی با این وجود باید ذخایر دارویی کشور در شرایط کافی و مناسبی باشد.رعایت انجام و یا اجرا نکردن جراحی‌ها در این ایام بر عهده روسای بیمارستان‌ها است ولی به دلیل درگیری بیشتر اطفال با بیماری امیکرون، بحث کمبود انواع تخت‌های اطفال مورد توجه قرار گیرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: