کد خبر: ۲۹۷۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۲۷ دی ۱۴۰۰ - 2022January 17
الکترونیکی شدن دفترچه‌ها می‌تواند در مصرف کاغذ نیز صرفه جویی کند چون بعضا دفترچه‌ها دارای برگه اضافی هستند اما تاریخ اعتبار آنها تمام شده و باید تعویض شوند.
شفاآنلاین>سلامت>عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: الکترونیک شدن نسخه‌ها باعث افزایش کارآیی در نظام سلامت شد و از عملکرد یک دارو تا ارتباطات ناسالم بین مراکز درمانی یا نگارش نسخه برای دریافت پول را قابل ردیابی می‌کند. نسخه الکترونیک برای شفافیت هزینه‌کرد در نظام سلامت تاثیرگذار است.
به گزارش شفاآنلاین:شیوا قاسمی پور عضو کمیسیون اجتماعی مجلس  درباره عواید حذف دفترچه‌های کاغذی بیمه تامین اجتماعی بیان کرد: با حذف دفترچه‌های کاغذی، وقت اضافه ای برای تمدید آن صرف نمی شود چون افراد به طور معمول برای تعویض دفترچه در مراکز تامین اجتماعی باید مدتی در صف بایستند.

وی ادامه داد: الکترونیکی شدن دفترچه‌ها می‌تواند در مصرف کاغذ نیز صرفه جویی کند چون بعضا دفترچه‌ها دارای برگه اضافی هستند اما تاریخ اعتبار آنها تمام شده و باید تعویض شوند. با اجرای این روش مشکل همراه نداشتن دفترچه یا اتمام مهلت دفترچه‌ها نیز رفع می‌شود.

نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس تصریح کرد: نسخه‌های الکترونیکی در شرایط کرونایی از شیوع بیماری برای تمدید و حضور فیزیکی افراد جلوگیری به عمل می‌آورد. چون دفترچه‌های کاغذی بستری برای انتقال آلودگی‌ها و شیوع بیشتر بیماری به خصوص در شرایط فعلی هستند. بنابراین نسخه‌های الکترونیکی می‌توانند کمک زیادی در جلوگیری از انتقال کرونا داشته باشند.

قاسمی پور دفترچه‌های الکترونیکی را عاملی در جهت ممانعت از سوء استفاده از دفترچه‌های افراد دانست و افزود: در صورت الکترونیکی شدن دفترچه جلوی سوءاستفاده از دفترچه‌های کاغذی مانند استفاده از دفترچه افراد دیگر نیز گرفته می‌شود. علاوه بر این الکترونیک شدن نسخه‌ها باعث افزایش کارآیی در نظام سلامت شد و از عملکرد یک دارو تا ارتباطات ناسالم بین مراکز درمانی یا نگارش نسخه برای دریافت پول را قابل ردیابی می‌کند. نسخه الکترونیک برای شفافیت هزینه‌کرد در نظام سلامت تاثیرگذار است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به امکان پیگیری از روند بیماری و درمان بیمار از طریق پرونده الکترونیک گفت: با وجود اشراف به پرونده الکترونیک افراد، سوابق بیماری و نیازهای درمانی بیماران شناسایی می‌شود که این امر کمک به تسریع در روند بیماری می‌کند. همچنین با استفاده از نسخه الکترونیک، امکان پیگیری از وضعیت و روند درمان بیمار و بررسی شرایط او فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: با الکترونیکی شدن دفترچه ها، تنها از طریق ثبت کدملی نسخه برای داروخانه یا مراکز درمانی نوشته می‌شود. به نظر می‌رسد این روش برای پزشکان نیز با سهولت بیشتری همراه باشد. در سازوکار نسخه الکترونیک، پزشک بدون نیاز به دریافت مدارک فیزیکی و تنها با وارد کردن کد ملی بیمار در سامانه، احراز هویت کرده و نسخه برای بیماران می‌نویسد. بیمار هم با مراجعه به هریک از مراکز درمانی  می‌تواند خدمات لازم را دریافت کند.

قاسمی پور به عدم فراهم سازی زیرساخت‌های مورد نیاز برای اجرای بهتر حذف دفترچه‌های کاغذی اشاره کرد و گفت: عدم اتصال به شبکه اینترنت و زمان بربودن استعلام از بیمه و مشکلات نرم افزاری یکی از مشکلات زیرساختی در اجرای نسخه الکترونیک مطرح است که باید به سرعت مرتفع گردد.

وی اضافه کرد: ایجاد دولت الکترونیک از قبل در دستور کار قرار گرفته بود و اگر این روند ادامه پیدا کند می‌توان امیدوار به الکترونیکی شدن بسیاری از اقدامات دولتی بود. در واقع کرونا به ما کمک کرد تا الکترونیکی شدن دفترچه‌های بیمه سرعت بیشتری بگیرد درحالیکه باید این اقدامات قبل از شیوع کرونا انجام می‌گرفت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به عدم همراهی بعضی از پزشکان و مراکز درمانی با نسخه الکترونیک گفت: پزشکان و مراکز درمانی در صورتی که استفاده از نسخه الکترونیک به قانون تبدیل شود، نمی توانند از اجرای آن سرباز بزنند چون عدم اجرای آن تخلف محسوب می‌شود.  

قاسمی پور در پایان با بیان اینکه الکترونیکی شدن دفترچه بیمه در نظام سلامت شفافیت ایجاد می‌کند، گفت: یکی از ارکان شفاف سازی در نظام سلامت، الکترونیکی شدن نسخه هاست. برای ایجاد شفافیت در این نظام باید اقدامات دیگری هم انجام گیرد به عنوان نمونه در بعضی از مطب پزشکان کارتخوان وجود ندارد و یا کارتخوانی هم اگر وجود دارد به نام مطب پزشک نیست بلکه عناوین دیگری دارد که این موارد به عدم شفاف سازی در این نظام منجر می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: