برخی از پزشکان و مردم معتقدند بخشی از داروهای ایرانی کیفیت لازم را ندارد و ازاینرو محصولات خارجی تجویز و استفاده میشود. وزیربهداشت دیروز دراینباره از یک تصمیم عجیب سخن گفت که با واکنش انتقادی برخی همراه شد
شفاآنلاین>سلامت> وزیر بهداشت: از امتیاز پزشکان تجویزکننده داروی خارجی کم میکنیم. ماجرای استفاده از داروی ایرانی یا خارجی، موضوع و چالش جدیدی نیست و از گذشته، این بحث در میان مردم و مسئولان وزارت بهداشت مطرح بوده است.
به گزارش شفاآنلاین: برخی از پزشکان و مردم معتقدند بخشی از داروهای ایرانی کیفیت لازم را ندارد و ازاینرو محصولات خارجی تجویز و استفاده میشود. وزیربهداشت دیروز دراینباره از یک تصمیم عجیب سخن گفت که با واکنش انتقادی برخی همراه شد.
وزیر بهداشت اینطور گفت: «برخی همکاران پزشک، مردم را تشویق به استفاده از برندهای خارجی میکنند و طبیعی است که برند خارجی گران باشد. از مردم میخواهم که به تولیدات داخلی اعتماد کنند و پزشکان نیز داروهایی را که مشابه داخلی دارند، تجویز نکنند، پزشکانی که این کار را میکنند، از نظر ما امتیاز کمتری خواهد داشت، به خصوص اگر اعضای هیئت علمی باشند.» البته وزیر تاکید هم میکند که ما باید کیفیت داروهای داخلی را ارتقا ببخشیم.
یک پرسش از آقای وزیر
اگر یک بیمار با داروی خارجی نسبت به
داروی ایرانی، نتایج بهتری در درمان خود کسب کرده باشد، حال چگونه باید داروی خارجی تهیه کند؟ وقتی که شما (وزارت بهداشت) قرار است با پزشک تجویزکننده داروی خارجی برخورد کنید و آیا این محدودیت و جریمه منطقی است؟
در این زمینه دیدگاه دکتر سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران را جویا میشوم و میپرسم اساسا برای ترغیب و تشویق به استفاده از داروی ایرانی، آیا منطقی است هم بیمار و هم پزشک را جریمه کنیم؟
اثرات داروها با هم متفاوت است
دکتر فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران میگوید: در همه جای دنیا، اغلب برندهای دارویی اثرات متفاوت با هم دارند. این موضوع از نظر علمی هم ثابت شده است که دو داروی مشابه از دو کارخانه با وجود اینکه ماده اولیه آنها هم از یک نوع هستند اما اثرات و عوارضشان با هم متفاوت است. بنابراین، این حق بیمار است که وقتی به یک داروی خارجی که حتی چندبرابر هم گرانتر است، نیاز دارد، او را از آن محروم نکنیم.دکتر فاطمی تاکید میکند: از نظر علمی و پزشکی نمیتوان بیمار یا پزشک را مجبور کرد که حتما از داروی داخلی استفاده کند و اگر این کار را نکرد آنها را جریمه کنیم. چون غیر از موضوع اثرات دارو، بیمار خودش هزینه دارو را پرداخت میکند.فاطمی با اشاره به اینکه باید مسیر تشویق و فرهنگسازی درباره استفاده از محصول داخلی را هموار کنیم، میگوید: بله، این درست است که باید پزشک و بیمار را به تجویز و استفاده از داروی داخلی تشویق کنیم که نتیجهاش قطعا رونق و رشد صنایع داخلی است، اما وقتی پزشک و بیمار به این نتیجه رسیدهاند که فلان داروی داخلی اثر کافی را ندارد، چه باید کرد؟
نتیجه این تصمیم قاچاق و رونق بازار سیاه است
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در ادامه با اشاره به این تصمیم وزارت بهداشت، میگوید: شک نکنید وقتی جلوی داروهای موردنیاز بیماران را بگیریم، بیمار آن را در بازارسیاه و ناصرخسرو جستوجو خواهد کرد. از طرفی وقتی پزشک ببیند که در صورت تجویز داروی خارجی جریمه میشود، آن را در نسخه الکترونیک ثبت نمیکند و به بیمار توصیه و او را تشویق میکند که نمونه خارجی را از بازار سیاه یا «ناصرخسرو»ها تهیه کند. درواقع این تصمیم وزارت بهداشت در جریمه پزشکان تجویزکننده داروی خارجی، به قاچاق و بازارسیاه دارو دامن میزند. روزنامه خراسان