سویههای قبلی عمدتا بصورت " تک گیر" خود را نشان می دادند، بطور مثال یک یا دو نفر در خانواده درگیر کرونا میشدند، اما با شیوع این سویه جدید اغلبا درگیریها بصورت خانوادگی است.
شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص بیماریهای عفونی به تشریح علائم سویه جدید کرونا موسوم به "اُمیکرون" پرداخت.
به گزارش شفاآنلاین: دکتر روناک میلادی، با اشاره به شناسایی سویه جدید "اُمیکرون" در کشور گفت: متاسفانه این سویه جدید هم اکنون در 110 کشور جهان شیوع پیدا کرده و چندی است که در کشور ما هم شناسایی شده است.
میلادی به قدرت سرایت بالای این سویه جدید اشاره کرد و افزود: یکی از نشانههای بارز این سویه جدید قدرت بالای انتشار آن است، طوری که ظرف حدود یک ماه از شناسایی آن در آفریقای جنوبی هم اکنون در 110 کشور جهان شناسایی شده است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه علائم این سویه جدید هم مشابه سویههای قبلی است، گفت: این سویه جدید هم در اغلب موارد مشابه علائم یک
سرماخوردگی ساده ظاهر میشود.
میلادی گفت: گرفتگی بینی، عطسه، سردرد و سرفه خشک از جمله علائم این سویه جدید است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه افتراق این سویه جدید از سویههای قبلی بسیار دشوار است، گفت: تنها راه در این زمینه بحث همه گیری این ویروس در محیط خانواده یا کار و ... است.
میلادی گفت: سویههای قبلی عمدتا بصورت " تک گیر" خود را نشان می دادند، بطور مثال یک یا دو نفر در خانواده درگیر کرونا میشدند، اما با شیوع این سویه جدید اغلبا درگیریها بصورت خانوادگی است.
وی افزود: زمانی که اعضای یک خانواده ظرف مدت کوتاه همگی به کرونا مبتلا شوند، شک اصلی سمت سویه "اُمیکرون" می رود.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: از قدرت سرایت ویروس در یک مکان یا یک خانواده یا یک محفل و دورهمی است که میتوان به ابتلا به "اُمیکرون" مشکوک شد.
میلادی با بیان اینکه علائم این سویه جدید سه روز بعد از ورود ویروس به بدن خود را نشان می دهد، گفت: این علائم حدود 9 روز و یا شاید حدود دو هفته طول میکشد.
وی افزود: خوشبختانه فعلا گزارشاتی که منتشر شده نشان می دهد علائم این سویه جدید نسبت به دلتا ضعیف تر است.
میلادی گفت: این سویه جدید عمدتا سیستم فوقانی را درگیر کرده و کمتر درگیری در سیستم تحتانی تنفسی ایجاد میکند، بنابراین علائم آن نسبت به سویه دلتا ضعیف تر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: البته هنوز یک ماه از شناسایی این سویه جدید گذشته و قضاوت درباره شدت بیماری زایی و مرگ و میر ناشی از آن هنوز زود است.
میلادی در ادامه اشاره ای هم به راهکارهای پیشگیری از این سویه جدید داشت و افزود: مهمترین راه پیشگیری از این سویه جدید بحث تزریق دوز سوم واکسن کرونا است.
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد افرادی که دوز سوم را تزریق کرده اند از ایمنی به نسبت خوبی در برابر این سویه جدید برخوردار هستند.
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: توصیه میشود تمام افراد بین 12 تا 18 سال هرچه سریعتر برای تزریق دوز دوم و افراد بالای 18 سال که موعد تزریق دوز سوم آنها فرا رسیده برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
میلادی خاطرنشان کرد: در کنار تزریق واکسن استفاده از ماسک همچنان بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به انواع سویههای کرونا است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر رعایت فاصله اجتماعی هم تاکید کرد و افزود: رعایت فاصله حداقل یک تا دو متر با سایر افراد برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ضروری است.