کد خبر: ۲۹۵۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - 2021December 14
در حال حاضر پزشکان به دو دسته تقسیم شدند؛ عده‌ای بر این باورند که هنوز خبری از ورود اومیکرون به کشور نیست و عده‌ای دیگر بر این عقیده‌اند که اومیکرون هفته‌ها است وارد ایران شده است.

شفاآنلاین>سلامت> در حال حاضر پزشکان به دو دسته تقسیم شدند؛ عده‌ای بر این باورند که هنوز خبری از ورود اومیکرون به کشور نیست و عده‌ای دیگر بر این عقیده‌اند که اومیکرون هفته‌ها است وارد ایران شده است.

به گزارش شفاآنلاین: این در حالی است که همگان متفق‌القول بر این باورند که تزریق واکسن و رعایت اصول بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی بهترین راه مقابله با کرونا و ویروس‌های جهش‌یافته این بیماری است. اومیکرون یکی از تغییریافته‌ترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب می‌شود که برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان تاکنون در ۳۸ کشور شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت پنجمین حرف یونانی اومیکرون را به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شناسایی‌شده، اختصاص داد و کارشناسان بهداشت نگران سرایت اومیکرون هستند، زیرا دارای مجموعه‌ای غیرعادی از جهش‌ها است و مشخصاتی متفاوت از سایر سویه‌های نگران‌کننده دارد. گرچه سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد، سویه اومیکرون با سرعت بیشتری منتقل می‌شود، اثربخشی واکسن را ضعیف می‌کند، اما موجب بروز علائم خفیف در بیمار می‌شود. سویه اومیکرون نسبت به دلتا از قدرت سرایت بیشتری برخوردار است و اثربخشی واکسن را کاهش می‌دهد، اما طبق شواهد اولیه نمی‌تواند موجب بروز علائم شدید بیماری در فرد شود. به گفته حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی وزارت کشور، سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون» در عربستان، پاکستان و امارات هم دیده شده و اگرچه سویه اومیکرون کشورهای زیادی را دربرگرفته ولی هنوز برای قضاوت درباره عملکرد آن زود است. وزیر بهداشت ترکیه از ثبت شش مورد از نخستین موارد ابتلا به اومیکرون در این کشور خبر داد که یک نفر از آنان در استانبول و موارد دیگر در ازمیر شناسایی شده‌اند.

همه به اومیکرون حساس باشند
کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در وبینار معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که هفته گذشته برگزار شده بود، گفت: اومیکرون سویه عالمگیر شده، اما قضاوت دقیق درباره این که چه رفتاری از خود نشان خواهد داد را باید بگذاریم ببینیم چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد و ویروس چه رفتاری از خود نشان می‌دهد. وی اظهار کرد: از همه به ویژه معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور می‌خواهیم نسبت به این سویه جدید حساس باشند و مراقبت‌های مرزی را افزایش دهند و در ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تقویت مراقبت‌های مرزی بحث شد که باید به مراقبت مرزی به صورت ساختاری نگاه شود. درخواست‌های زیادی برای توسعه فضای فیزیکی مراکز کنترل مرزها داریم که در نشست مشترک با وزارت راه و شهرسازی باید پیگیری شود. معاون بهداشت تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی به استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی مربوطه در ستاد ملی مقابله با کرونا، معاونین بهداشت به صورت مکتوب استانداردهای لازم برای توسعه مراقبت مرزها اعم از فضای فیزیکی و تجهیزات که مدنظر است درخواست و پیگیری کنند.

واکسن بهترین راه مقابله با اومیکرون
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک نقش بسزایی در کاهش و کنترل کرونا دارد، گفت: اشخاصی که از دریافت واکسن به واسطه برخی شایعات خودداری می‌کنند سخت در اشتباه هستند، زیرا واکسن بهترین راه مقابله با کرونا و اومیکرون است.

وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی حدود ۳۰ کشور دنیا به ویروس اومیکرون آلوده شده و این ویروس از سرعت بسیار بالای انتقال به دیگران برخوردار است، اما از ویروس کرونا خفیف‌تر بوده و بیشتر در کودکان کم سن و سال دیده شده است.

مردانی تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اکنون یک اکیپ بسیار مجرب و قوی در زمینه ویروس‌شناسی در زمینه شناخت مشخصات بالینی، نحوه بهتر درمان، راه‌های انتقال و غیره در خصوص اومیکرون فعال هستند که پس از اخذ و بررسی نهایی به جامعه جهانی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند، گفت: ویروس اومیکرون نیز همانند کرونا است و اگر مردم واکسن‌های خود را به موقع زده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی نیست و براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با اومیکرون نیازی به ساخت واکسن‌های جدید نیست، زیرا که به احتمال زیاد واکسن‌های ساخته‌شده پاسخگوی ویروس اومیکرون نیز هست.

به شایعات توجه نکنید
مهرداد روانشاد دکتری ویروس‌شناسی پزشکی نیز در این زمینه معتقد است: واکسن کرونا در مقابل «اومیکرون» همچون سویه‌های گذشته احتمال ابتلا، شدت وضعیت بیماری و مرگ‌ومیر را کاهش خواهد داد، اما نتایج مطالعات اولیه نشان می‌دهد علی‌رغم تزریق واکسن هم احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد.

وی افزود: سویه اومیکرون هم علائم بیماری کووید۱۹ را به دنبال داشته و با توجه به شواهد اولیه به نظر می‌رسد، نسبت به دیگر سویه‌های کرونا خفیف‌تر است، اما به دلیل افزایش قدرت سرایت بیماری از انسان‌به‌انسان، علی‌رغم تزریق واکسن کرونا هم افراد در معرض خطر آلودگی قرار خواهند داشت.

این استاد علوم‌پزشکی تصریح کرد: بنابراین رعایت اصول بهداشتی مقابله با کرونا اعم از حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک استاندارد، پرهیز از اجتماعات و شست‌وشوی مداوم دست‌ها مجددا باید متذکر شود.

به نظر می‌رسد، اکنون اعم داده‌ها در خصوص اومیکرون مربوط به آفریقای جنوبی بوده و در صورت شیوع در دیگر کشورها، گروه‌های جمعیتی و همچنین ایران، قدرت انتقال، شدت وضعیت بیماری‌زایی و غیره می‌تواند تغییر کند، اما به طور کل این سویه نیز از خانواده کرونا ویروس بوده و وضعیت بیماری هم مشابه با جهش‌های قبلی خواهد بود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: