کد خبر: ۲۹۴۸۶۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۴ - ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021December 05
روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب و پروبیوتیک مانند ماست و پنیر کم چرب باید به مقدار کافی مصرف شود.
شفاآنلاین>سلامت> رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آسیب های آلودگی هوا برای سلامت افراد، به ارائه توصیه های تغذیه ای موثر در کاهش اثرات زیانبار آلاینده ها پرداخت.
 به گزارش شفاآنلاین: فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی با اشاره به آسیب های آلودگی هوا برای سلامت افراد، اظهار کرد: کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی و ریوی گروه های در معرض خطر آلودگی هوا هستند. در حالت عادی سیستم دفاعی بدن سلول ها را از آسیب های بیرونی محافظت می کند، اما آلاینده ها و عوامل مخرب محیطی باعث می شود سلول های بدن توسط رادیکال های آزاد دچار آسیب شود.

وی ادامه داد: در شرایط آلودگی هوا باید منابع غذایی حاوی آنتی اکسیدان از جمله ویتامین های E، C و کاروتنوییدها در برنامه غذایی روزانه بیشتر مصرف شوند. از همین رو افزایش مصرف روزانه میوه و سبزی بسیار توصیه می شود.

فزونی با بیان اینکه پکتین موجود در سیب و مرکبات باعث دفع سرب می شود، اظهار کرد: مصرف روزانه میوه های حاوی پکتین برای کاهش خطر آلودگی هوا بسیار مناسب است. از سوی دیگر ویتامین C در سبزی ها و میوه های تازه از جمله مرکبات، کیوی، فلفل سبز، انواع کلم، گوجه فرنگی، سبزی های برگی و اسفناج  به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

 وی در ادامه تصریح کرد: بتاکاروتن یکی از کاروتنوییدهای مهم و پیش ساز ویتامین A است که برای تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. سبزی ها و میوه های سبز ، زرد و نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی، انواع کلم، اسفناج، از منابع خوب بتاکاروتن هستند. توصیه می شود روزانه ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها و ۲ تا ۴ واحد از گروه میوه ها مصرف شود.

  رییس گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم مصرف حداقل دوبار در هفته ماهی، ادامه داد: مصرف ماهی های روغنی که سرشار از امگا ۳ هستند، می توانند در خنثی کردن  اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید باشند. بهتر است ماهی به صورت بخارپز یا تنوری با افزودن چاشنی هایی مانند آب لیمو یا آب نارنج مصرف شود.

  فزونی ادامه داد: روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب و پروبیوتیک مانند ماست و پنیر کم چرب باید به مقدار کافی مصرف شود. همچنین از مصرف غذا‌های سرخ شده، فست فود‌ها و غذا‌های فرآوری شده‌ای که مواد نگهدارنده دارند پرهیز کنید.

  وی در پایان با اشاره به اینکه در روزهای آلودگی هوا مصرف آب و مایعات بیشتر به کاهش آسیب ناشی از آلاینده ها کمک می کند، گفت: توصیه می شود دانش آموزان در مدرسه روزانه یک بسته میان وعده سالم شامل یک میوه ترجیحا سیب یا مرکبات، شیر کم چرب و ۵۰ گرم از انواع مغزها مصرف کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: