شفاآنلاین-یک کارشناس تغذیه گفت: بهتر است تا یک هفته بعد از ماه رمضان شیوههای تغذیهای روزه داری را همچنان رعایت کنیم و در وعده نهار و صبحانه از غذاهای سبک استفاده کنیم تا دچار اضافه وزن و سوءهاضمه نشویم.
به گزارش
شفا آنلاین،مریم شیرمستی با اشاره به استراحت دستگاه گوارش در
ایام ماه مبارک رمضان، یادآوری کرد: در مدت روزه داری بسیاری از عادتهای
غذایی نادرست مانند ناخنک زدن و استفاده از تنقلات کنار گذاشته می شود و
دستگاه گوارش در حالت نیمه استراحت قرار دارد.
وی
سم زدایی از بدن، فعالیت مناسب کبد و دور شدن از کبد چرب را از دیگر
مزایای رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان خواند و تاکید کرد: در ماه رمضان
سوخت و ساز بدن نیز کمی پایین میآید و استفاده از غذاهای مصنوعی و پرچرب
نیز کمتر می شود.
به گفته این کارشناس تغذیه بعد از ماه رمضان که
وعدههای غذایی صبحانه و نهار آزاد می شود، چنانچه غذاهای سنگین و پرچرب
استفاده شود شاهد اضافه وزن خواهیم بود.
شیرمستی معتقد است: پرخوری
بلافاصله بعد از ماه رمضان علاوه بر اینکه امکان افزایش اسیداوریک و
کلسترول را فراهم میکند، می تواند منجر به سوء هاضمه و آسیب دستگاه گوارش
شود.
وی توصیه کرد: شیوه صحیح عادات غذایی ماه رمضان حداقل تا یک هفته بعد از پایان این ماه ادامه داشته باشد.
این
کارشناس تغذیه ادامه داد: اگر قرار است میان وعده ها به عادات غذایی اضافه
شود بهتر است میان وعدههای سبک از جمله میوه و سبزیجات باشد و در طی روز
نیز از آب و مایعات بیشتر از غذا استفاده شود.
وی یادآوری کرد: بهتر
است برای وعدههای نهار در اولین روزهای بعد از ماه رمضان از غذاهای سبک و
کم حجم و کم چرب مانند مرغ و ماهی، غذاهای آب پز و سبزیجات پخته استفاده
شود تا دستگاه گوارش کم کم به شرایط جدید عادت کند.
شیرمستی دل درد،
نفخ و سوءهاضمه را از پیامدهای مصرف غذاهای سنگین بلافاصله بعد از ماه
رمضان دانست و افزود: پرخوری در این مدت می تواند چاقی و اضافه وزن را در
پی داشته باشد.
ایسنا