سردردهای طاقت فرسا و گرفتگی بینی و سرفه تنها گوشهای از مشکلات این بیماری است. منشأ این بیماری حفرههای هوایی کوچکی هستند که در پشت پیشانی، بینی، استخوان گونه و بین چشمها قرار دارند.
شفاآنلاین>سلامت>سینوزیت، از شایعترین بیماریهای مزمن در جهان است که در تمامی سال به خصوص در سرما فرد را درگیر میکند و عوارض ناشی از آن تاثیر سویی در زندگی فرد میگذارد.
به گزارش شفاآنلاین:سردردهای طاقت فرسا و گرفتگی بینی و سرفه تنها گوشهای از مشکلات این بیماری است. منشأ این بیماری حفرههای هوایی کوچکی هستند که در پشت پیشانی، بینی، استخوان گونه و بین چشمها قرار دارند. این حفرهها که سینویس نامیده میشوند، وظیفهشان تولید مخاطی رقیق و روان برای مبارزه با باکتری ها و ویروسهاست اما گاهی اوقات، باکتریها یا آلرژنها میتوانند باعث ایجاد مخاط بیش از حد شوند که در نتیجه آن، دهانه سینوسها مسدود میشود.ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:
نکته این است که هر کسی ممکن است دچار عفونت سینوسی شود. با این حال، برخی دیگر از شرایط میتواند شانس ابتلا به عفونت سینوسی را افزایش دهد، عواملی مانند:
انحراف بینی
رشد استخوان در بینی
پولیپ بینی
سابقه آلرژی
سیستم ایمنی ضعیف
سیگار کشیدن
عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی
عفونت دندان
سفر با هواپیما که می تواند شما را در معرض غلظت بالایی از میکروبها قرار دهد.
علایم عفونت سینوسی
علایم سینوزیت شبیه علایم سرماخوردگی است.
کاهش حس بویایی
تب
گرفتگی یا آبریزش بینی
سردرد ناشی از فشار سینوسی
خستگی
سرفه
علایم عفونت
علایم سرماخوردگی یا آلرژی که در عرض 14 روز بهبود نمییابند
تب بالا (39 درجه به بالا)
خروج مخاط غلیظ و تیره از بینی
سرفهای که بیش از 10 روز طول بکشد
عفونت سینوسی چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص دقیق عفونت سینوسی، نیاز به معاینه توسط پزشک است. در این معاینه پزشک با فشار دادن انگشت روی سر و گونهها فشار و حساسیت سینوسها را بررسی میکند.
راههای درمان
گرفتگی بینی یکی از شایعترین علایم عفونت سینوسی است. برای کمک به کاهش احساس درد ناشی از فشار سینوسی، چند بار در روز یک پارچه گرم و مرطوب را روی صورت و پیشانی خود بمالید. شست وشوی بینی با آب نمک ممکن است به پاک کردن مخاط چسبناک و غلیظ از بینی شما کمک کند.
آب و آبمیوه بنوشید.
رطوبت فضا و اتاق خواب خود را افزایش دهید.
داروهای ضد درد
عفونت سینوسی می تواند باعث سردرد سینوسی یا فشار در پیشانی و گونههای شما شود. اگر درد دارید، مصرف داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن با نظر پزشک، میتواند مفید باشد.
آنتیبیوتیکها
اگر علایمی از جمله آبریزش بینی، گرفتگی بینی، سرفه، ادامه درد صورت یا سردرد، تورم چشم یا تب دارید و ظرف چند هفته بهبود پیدا نکردید ، احتمال عفونت باکتریایی است و باید به پزشک مراجعه و درمان آنتیبیوتیک را شروع کنید.اگر آنتی بیوتیک دریافت میکنید، آن را طبق دستور پزشک مصرف کنید و به هیچ عنوان مصرف دارو را زودتر از زمان تجویز قطع نکنید.
عمل جراحی
اگر سینوزیت مزمن شما با گذشت زمان و دارو بهبود نیابد، جراحی برای پاک سازی سینوسها، ترمیم انحراف یا برداشتن پولیپ یک راه دیگر درمانی است.
چگونه میتوانم از عفونت سینوسی جلوگیری کنم؟
از آنجایی که عفونت سینوسی میتواند پس از سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا واکنش آلرژیک ایجاد شود، یک سبک زندگی سالم و کاهش قرار گرفتن در معرض میکروب ها و آلرژن ها می تواند به جلوگیری از عفونت کمک کند. برای کاهش خطر، می توانید: هر سال واکسن آنفلوآنزا بزنید.
از غذاهای سالم مانند میوهها و سبزیجات استفاده کنید.
دستهای خود را مرتب بشویید.قرار گرفتن در معرض دود، مواد شیمیایی، گرده گل و دیگر مواد حساسیتزا یا محرک را محدود کنید.
برای درمان آلرژی و سرماخوردگی از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنید.از قرار گرفتن در معرض افراد مبتلا به عفونت تنفسی فعال مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا خودداری کنید.روزنامه خراسان