مصرف پنیر فتا باعث سقط جنین میشود؟ پنیرهای مجاز در بارداری کدام پنیرها هستند؟ در این مقاله به شما میگوییم پنیر فتا چیست و با بایدها و نبایدهای خوردن پنیر فتا در بارداری را به شما میگوییم.
به گزارش شفاآنلاین:پنیر فتا معمولاً از مخلوط شیر بز و گوسفند تهیه می شود. این پنیر سرشار از پروبیوتیکها است و هضم آن نیز نسبت به پنیرهایی که از شیر گاو تهیه میشوند، راحتتر است. پنیر فتا در بسیاری از غذاهای مدیترانهای استفاده می شود و به عنوان غذای اصلی و همچنین در پیش غذاها و دسرها مورد استفاده قرار میگیرد.
پنیر فتا منبع خوبی از کلسیم است. هر ۲۸ گرم از این پنیر حاوی ۶ گرم چربی و ۴ گرم پروتئین است. این نوع پنیر کربوهیدرات پایینی دارد و از همین رو موجب افزایش قند خون نمیشود و جزو غذاهای مفید برای افراد دیابتی محسوب میشود. پنیر فتا دارای مقادیر زیادی ویتامین A، K، اسید پانتوتنیک، فولات و منیزیم است و برخلاف پنیر ریکوتا، پنیر موزارلا و پنیر پارمزان مقدار زیادی ویتامین B، پروتئین و فسفر دارد.
مصرف پنیر فتا در بارداری
مصرف پنیر فتا در بارداری
در همین ابتدای مقاله باید بدانید که سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه می کند پنیر فتا بهترین و بیضررترین نوع پنیر برای خانمهای باردار است. زیرا این پنیرها اغلب پاستوریزه هستند و هیچگونه باکتری مضری در آنها وجود ندارد. در واقع مهمترین موضوعی که خانمهای باردار باید در دوران بارداری به آن توجه کنند مصرف پنیرهایی است که از شیر پاستوریزه تهیه می شوند.
پاستوریزه کردن پنیر موجب می شود تا هر نوع باکتری در لبنیات از بین برود و از همین رو مصرف پنیر پاستوریزه در بارداری هیچگونه مشکلی ندارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) عنوان می کند که پنیرهای نرم و پنیرهای کهنه همیشه در معرض رشد باکتریها قرار دارند و اگر در کارخانه به روش غیربهداشتی و نامناسب تهیه شوند، میتوانند برای خانمهای بارداری مضر باشند.
بنابراین بهتر است در طول بارداری حتماً پنیرهای پاستوریزه و تهیه شده در کارخانههای معتبر را خریداری کنید.
آیا پنیر فتا باعث سقط جنین می شود؟
آیا پنیر فتا باعث سقط جنین می شود؟
پاسخ این سوال کاملاً مشخص است، خیر. پنیر فتا به خودی خود هیچ خطری برای مادران باردار ندارد. اما زمانی که پنیر به باکتری لیستریا آلوده باشد، میتواند موجب بروز مشکلاتی جدی برای زنان باردار شود. از آنجایی که این باکتری تنها در پنیرهای پاستوریزه نشده یافت می شود، بنابراین خانمهای باردار باید در طول بارداری تنها از لبنیات مطمئن و پاستوریزه مصرف کنند.
خطرات مصرف پنیر فتا در بارداری
خطرات مصرف پنیر فتا در بارداری
به طور کلی مصرف پنیر فتا یا هر پنیر نرم در دوران بارداری به دلیل احتمال وجود باکتری مضری به نام لیستریا مونوسینوژنزها میتواند برای جنین مضر باشد. لیستریا مونوسیتوژنز معمولاً در محصولات حیوانی مثل گوشت و لبنیات یافت می شود. این باکتری در بدن بسیاری از حیوانات وجود دارد و از آنجایی که حیوان هیچ علائمی از بیماری ندارد، احتمالاً کشاورزان و دامداران متوجه این امر نمیشوند و محصولاتی که از چنین حیوان آلودهای تولید شود، همگی حاوی باکتری خواهند بود.
این باکتری در دمای یخچال رشد میکند و از همین رو حتی قرار دادن پنیر و محصولات لبنی در یخچال نه تنها موجب از بین رفتن آن نمیشود، بلکه میتواند خطر رشد باکتری را نیز افزایش دهد. معمولاً این باکتری در بدن همه افراد موجب بروز بیماری نمیشود. مصرف لبنیات آلوده به این ویروس میتواند برای افراد باردار، افراد بالای ۶۵ سال و همچنین کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مضر باشد.
در پاسخ به این سوال که پنیر فتا باعث سقط جنین می شود یا خیر باید بدانید که مصرف پنیر فتای آلوده به باکتری میتواند خطر سقط جنین را در مادران افزایش دهد. به علاوه این باکتری زمینه ابتلا به بیماریهای خاصی را در نوزادان ایجاد کند. معمولاً پیشنهاد می شود خانمهای باردار پنیر فتای پاستوریزه نشده را برای ۲ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.
باکتری لیستریا مونوسینوژنزها چه خطراتی برای بدن دارد؟
خوردن غذاهای حاوی لیستریا میتواند منجر به بروز بیماری به نام لیستریوز شود. این باکتری سومین دلیل مرگ و میر ناشی از مصرف غذاهای آلوده در دنیا است و بیشتر برای زنان باردار مضر است. این بیماری میتواند در سه ماهه اول بارداری خطر سقط جنین را افزایش دهد و موجب زایمان زودرس در اواخر بارداری شود.
از طرف دیگر مصرف لبنیات آلوده به این ویروس توسط مادر باردار موجب می شود تا کودک به باکتری آلوده شود و این موضوع خطراتی متعددی را برای نوزاد دارد. در ادامه به برخی از خطرات آلوده شدن نوزاد به لیستریا اشاره شده است:
*فلج شدن
*تشنج
*کوری
*اختلال در رشد
*اختلالات مغزی
*مشکلات قلبی
*مشکلات کلیوی
*عفونت خون
*مننژیت یا عفونت مغزی
چه کسانی در دوران بارداری نباید پنیر فتا مصرف کنند؟
چه کسانی در دوران بارداری نباید پنیر فتا مصرف کنند؟
مادران بارداری که از مشکلات گوارشی رنج میبرند نباید از پنیر فتا در بارداری استفاده کنند. افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند نیز نباید از پنیر فتا استفاده کنند. توجه داشته باشید که پنیر فتا را حتماً به صورت پاستوریزه مصرف کنید. به هیچ عنوان پنیر و محصولات لبنی که در کارخانههای نامعتبر و ناشناخته تهیه می شوند، خریداری نکنید.
افرادی که از رژیم غذایی کم کربوهیدرات استفاده میکنند نیز باید به مقدار محدود از پنیر در بارداری استفاده کنند.
علائم آلوده شدن به لیستریوز
هر چند که تشخیص این که فردی به لیستریوز مبتلا شده یا خیر کمی سخت است. اما معمولاً زنان باردار در این شرایط علائم خفیفی را تجربه میکنند. در ادامه به برخی از این علائم اشاره شده است:
*تب
*لرز
*سردرد
*بی حالی
در دوران بارداری چه نوع پنیری مصرف کنیم؟
در دوران بارداری چه نوع پنیری مصرف کنیم؟
در دوران بارداری شما مجاز هستید هر نوع پنیری که دوست دارید، مصرف کنید. اما باید پنیری که انتخاب میکنید حتماً پاستوریزه و سالم باشد. توجه داشته باشید که پنیرهای سفت برای مصرف در دوران بارداری مطمئنتر هستند. هر چقدر پنیر نرمتر باشد شرایط برای رشد باکتری لیستریا نیز بیشتر فراهم خواهد بود.
از همین رو سعی کنید تنها از پنیرهای بستهبندی تازه و مطمئن مصرف کنید. مصرف پنیر به دلیل داشتن کلسیم و مواد مغذی فواید زیادی در دوران بارداری دارد، بنابراین با انتخاب یک پنیر پاستوریزه مناسب از فواید آن بهرهمند شوید. توجه داشته باشید در مکانهایی که مطمئن نیستید از پنیر پاستوریزه استفاده شده است یا خیر از مصرف پنیر اجتناب کنید.
خوردن پنیر و لبنیات در هتلها، رستورانها و کشورهایی که چیزی در مورد پاستوریزه بودن یا نبودن پنیر آنها نمیدانید برای خانمهای باردار خطرناک است. در مورد مصرف پنیر تبریز در بارداری نیز باید بدانید که پنیرهای تبریز پاستوریزه شده هیچ مشکلی برای خانمهای باردار ندارند. برای مصرف پنیر پیتزا در بارداری نیز حتماً به سراغ انواع پنیر پاستوریزه بروید.
پنیر فتا چطور پاستوریزه می شود؟
پنیر فتا چطور پاستوریزه می شود؟
پاستوریزه کردن شیر قبل از تهیه پنیر موجب از بین رفتن باکتریهای مضر می شود. در این فرآیند شیر برای مدت ۱۵ ثانیه با دمای بالا گرم می شود. این کار موجب می شود تا هر گونه باکتری در آن از بین برود. کلیه محصولات لبنی پاستوریزه شده برای خانمهای باردار بدون خطر هستند و مشکلی ندارند.
سخن پایانی
خوردن پنیر فتا در دوران بارداری نه تنها مشکلی ندارد، بلکه میتواند فواید زیادی را نیز به بدن مادران باردار برساند. تنها نکتهای که باید در مورد خوردن پنیر فتا در بارداری بدانید این است که حتماً از پنیرهای پاستوریزه شده و مطمئن استفاده کنید. این که گاهی گفته می شود در دوران بارداری پنیر فتا نخورید، مربوط به پنیرهای محلی و پاستوریزه نشده است. پس بهتر است برای پنیر در بارداری دچار تردید نشوید و تنها از پنیرهای مناسب استفاده کنید.
سوالات متداول
آیا مصرف پنیر فتا در بارداری مضر است؟
پنیر فتا به دلیل داشتن مواد مغذی در دوران بارداری بسیار مفید است.
آیا پنیر فتا باعث سقط جنین می شود؟
مصرف پنیر فتا در بارداری هیچ مشکلی ندارد. تنها باید از پنیر پاستوریزه استفاده کنید.
خطرات مصرف پنیر فتا در بارداری چیست؟
استفاده از پنیر فتای پاستوریزه نشده میتواند خطر آلوده شدن به باکتری لیستریا و سقط جنین را افزایش دهد.