دکتر نجفی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان ایرانی واکسن کرونا باید تلاش چند جانبه کنند تا واکسنهای ایرانی سریعتر در فهرست واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گیرند، گفت: شرکت های مختلفی در تولید واکسن وارد شدند و برخی واکسن ها در شرایط اضطراری مورد تایید سازمان غذا و داروی کشور قرار گرفتند.
شفاآنلاین>سلامت>همایش نتایج مطالعات واکسنهای ایرانی کووید_19 با تاکید بر اینکه واکسنهای ایرانی سریعتر در فهرست واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گیرند برگزار شد.
به گزارش شفاآنلاین:در همایش "نتایج مطالعات واکسنهای ایرانی کووید19" نمایندگان 6 واکسن ایرانی به ارائه نتایج مطالعات و فازهای تحقیقاتی خود پرداخته و به پرسشهای اعضای پنل، دکتر فرید نجفی ، استاد اپیدمیولوژی و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی و دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کووید 19، دکتر قباد مرادی، استاد اپیدمیولوژی و مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر احسان شمسی کوشگی، استادیار اخلاق پزشکی و دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی پاسخ دادند.
در ابتدای نشست دکتر نجفی با یادآوری اینکه اپیدمی کووید19 علاوه بر رعایت پروتکلها، دو راهکار جدی واکسن و درمان هم دارد، گفت: واکسن همیشه یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با بیماریهای واگیردار در دنیاست. با این وجود با هر واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هم در سطح کشورهای مختلف متفاوت برخورد میشود که بدون شک مباحث اقتصادی و سیاسی در آنها مستتر است.
دکتر نجفی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان ایرانی واکسن کرونا باید تلاش چند جانبه کنند تا واکسنهای ایرانی سریعتر در فهرست واکسنهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گیرند، گفت: شرکت های مختلفی در تولید واکسن وارد شدند و برخی واکسن ها در شرایط اضطراری مورد تایید سازمان غذا و داروی کشور قرار گرفتند.
او افزود: این همایش فرصتی است تا ابعاد مختلف واکسن های ایرانی به بحث و گفت و گو گذاشته شود تا مردم با علم به این اطلاعات به راحتی واکسن مورد نظر خود را انتخاب و تزریق کنند.
دکتر احسان شمسی کوشگی، استادیار اخلاق پزشکی و دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی در این نشست خاطرنشان کرد: نتایج مطالعات واکسنهای ایرانی بسیار مهم است و جامعه علمی از محققان انتظار دارد. توصیه این است که محققان تمام این گروهها باید هر چه سریعتر نتایج واکسنها را منتشر کنند.
دکتر نجفی در جمع بندی همایش "نتایج مطالعات واکسنهای ایرانی کووید19" خاطرنشان کرد: این جلسه نخستین جلسهای بود که اطلاعات واکسنها به صورت عمومی ارائه شد. اما محققان و پژوهشگران باید توجه داشته باشند یکی از مواردی که مردم در ذهن شان است این است که واکسنی بزنند که مورد تایید باشد. گروههای تحقیق واکسن باید هر چه زودتر مستندات را آماده کرده و آن را به
سازمان جهانی بهداشت ارائه کنند تا این واکسنها تاییدیه جهانی بگیرند و برای سفرهای بین المللی امکان استفاده داشته باشند.
این همایش به منظور اطلاعرسانی شفاف از مراحل مطالعات انجام شده، نتایج آنها و ارائه اطلاعات جامع در خصوص واکسنهای ایرانی برای جامعه علمی کشور، محققان، سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت برگزار شده تا از سیر مطالعات انجام شده مطلع شوند و زمینه برای جلب حمایتهای لازم از واکسنهای کشور فراهم شود.
فازهای مطالعاتی، زمانبندی، اخذ مجوزها، چالشهای علمی و گزارشهای نتایج فازهای اجرا شده واکسنهای کووبرکت، پاستوکووک، کووپارس، فخراوک، اسپایکوژن، نوراواک توسط تولیدکنندگان آنها ارائه شد و پس از هر ارائه بخشی برای پرسش و پاسخ در نظر گرفته شد.