کد خبر: ۲۹۳۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - 2021November 17
واکسیناسیون، ریسک فوت را کاهش می‌دهد و درصد ایمنی که ایجاد می‌کند تابع سن و شرایط موج کرونا است که اگر ما در قله موج باشیم میزان اثربخشی واکسن با زمانی که در موج قرار نداریم، متفاوت است.
شفاآنلاین>سلامت>سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: تاثیر واکسن بر اساس سن افراد و موقعیت کشور از نظر موج کرونا، متفاوت است.

 به گزارش شفاآنلاین:علی شریفی زارچی، روز چهارشنبه در نشست خبری که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: اثربخشی واکسن کرونا را نمی‌توان موردی بررسی بلکه باید در جمعیت میلیونی ارزیابی کرد و اینکه بگوییم مثلاً یک هنرپیشه ۲ دوز واکسن را زده و فوت کرده پس واکسن بی اثر است، این یک ارزیابی اشتباه است. ما باید اثر را در میان همه واکسن زده‌ها بررسی کنیم.

وی اضافه کرد: فوت و بستری بر اثر عوارض واکسن با فوت و بستری بر اثر ابتلا به  کرونا باید از هم تفکیک شود.

شریفی گفت: وقتی فوت ناشی از ابتلا به کرونا در واکسن زده‌ها را بررسی می‌کنیم باید ببینیم اگر فرد واکسن را دریافت نمی‌کرد و مبتلا می‌شد آیا فوت نمی‌کرد. آیا اگر افراد واکسن نزده بودند و کرونا می‌گرفتند احتمال فوت آنها چقدر است.

وی افزود: واکسیناسیون، ریسک فوت را کاهش می‌دهد و درصد ایمنی که ایجاد می‌کند تابع سن و شرایط موج کرونا است که اگر ما در قله موج باشیم میزان اثربخشی واکسن با زمانی که در موج قرار نداریم، متفاوت است.

شریفی گفت: نرخ فوت را در هر یک میلیون نفر جمعیت بر اساس واکسن زده‌ها و واکسن تک دوز زده‌ها و واکسن نزده‌ها در ماه‌های مختلف سال برای گروه سنی بالای ۷۵ سال بررسی کردیم. مقیاس‌های آماری جمعیت نشان می‌دهد اگر افراد واکسن نزده بودند، ده‌ها هزار مرگ بالای ۷۵ سال در موج پنجم اتفاق می افتاد.

وی افزود: بررسی درصد فوتی‌های افراد واکسن زده نباید ملاک مقایسه برای اثر بخشی واکسن باشد بلکه ما باید اثر واکسن را برای کل جامعه در نظر بگیریم و نه فقط در فوت شده‌ها چرا که واکسن مانع از ابتلا و بستری جمعیت زیادی شده است و نباید فقط مرحله بین بستری تا مرگ را مقیاس سنجش اثر واکسن دانست.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: