حاملگی زنان باید با برنامهریزی باشد و ناخواسته نباشد و باعث نشود زنان به سقط رو بیاورند. علاوه بر این، حمایت از زنان باردار یکی از عواملی است که کمک میکند زنان به سمت سقط نروند.
شفاآنلاین>سلامت> رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده گفت: سقط جنین یک تجارت کثیف چند هزار میلیاردی است و سالانه ۴۰۰ هزار سقط جنایی (غیرقانونی) در کشور صورت میگیرد.
به گزارش شفاآنلاین: اعظمالسادات موسوی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان درباره عوارض سقط جنین گفت: احتمال عفونت، خونریزی، نازایی، مرگومیر، عوارض روحی و روانی و ... با انجام سقط جنین وجود دارد. یکی از علتهای مرگومیر زنان جوان سقطهای غیرقانونی است.
وی درباره راههای پیشگیری از سقط جنین بیان کرد: حاملگی زنان باید با برنامهریزی باشد و ناخواسته نباشد و باعث نشود زنان به سقط رو بیاورند. علاوه بر این، حمایت از زنان باردار یکی از عواملی است که کمک میکند زنان به سمت سقط نروند. همچنین وجود مراکز روانشناسی برای ارائه مشاوره به زنانی که خواست ادامه بارداری ندارند میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
موسوی درباره عواملی که باعث سقط جنین میشود، تصریح کرد: عوامل متعددی میتواند باعث انجام سقط جنین غیرقانونی شود که شامل مسائل خانوادگی، شغلی، اجتماعی، ازدواجهای اجباری، مشکلات زناشویی و... است.
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان با اشاره به اینکه هر زنی تمایل دارد بارداری خود را حفظ کند، افزود: مشکلاتی که سر راه برخی از زنان وجود دارد باعث میشود به سقطهای غیرقانونی روی بیاورند که
مراکز روانشناسی میتوانند به این زنان کمک کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین علت سقطهای غیرقانونی حاملگیهای ناخواسته است، اظهار کرد: البته باید در خصوص افرادی که برای سقط جنین به صورت غیرقانونی مراجعه میکنند کار مطالعاتی انجام شود.
امیرحسین بانکیپورفرد، رئیس کمیسیون ویژه جمعیت و تعالی خانواده نیز درباره سقط جنین و قانون جوانی جمعیت گفت: متاسفانه در سالهای گذشته آمار سقط افزایش پیدا کرده که این موضوع نگرانکننده شده است. در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده حدود ۹ ماده را به این مسئله اختصاص دادیم و در قانون به تمام انواع سقط جنین که شامل درمانی، عارضی و جنایی بوده اشاره شده است.
بانکیپورفرد درباره ممنوعیت فروش داروی سقط جنین در داروخانهها تصریح کرد: تمام داروها در سامانه کدی دارند که بتوانیم بر آنها نظارت داشته باشیم و به همین دلیل در قانون گفته شده که توزیع دارو فقط در مراکز درمانی باشد و این داروها فقط برای سقط درمانی در بیمارستانها و مراکز درمانی توزیع شود. اما متاسفانه در حال حاضر داروی سقط به راحتی در دسترس است و حتی در فضای مجازی به راحتی میتوان آن را تهیه کرد.
رئیس کمیسیون جمعیت با اشاره به اینکه نظارت بر فضای مجازی برای جلوگیری از سقط جنین در این قانون تاکید شده، ادامه داد: از قوه قضاییه و ضابطان درخواست داریم که به این مسئله ورود کنند. چراکه آمار کشتههای سقط چندین برابر کروناست. جنینها نمیتوانند از خودشان دفاع کنند و باید از حقوق جنینها که حق حیات دارند - در دورهای که حرف از حقوق بشر زده میشود - دفاع کنیم. تمهیدات قانونی باید در این خصوص داشته باشیم. متاسفانه به سمتی رفتهایم که سقط برای مردم عادی شده و به این مسئله که فعل حرام انجام میدهند، توجه نمیکنند.
وی با بیان اینکه سقط جنین یک تجارت کثیف چند هزار میلیاردی است و برای اینکه قانون جوانی جمعیت علیه این تجارت است به این قانون هجمه وارد کردند، افزود: آماری که درباره سقط منتشر شده، آمار خوبی نیست. روزانه بیش از ۲ هزار سقط انجام میشود. البته این آمار کل انواع سقط را شامل میشود و سالانه ۴۰۰ هزار سقط جنایی صورت میگیرد که روزانه ۱۳۰۰ مورد است.
بانکیپورفرد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامهای برای فرهنگسازی به منظور کاهش سقط جنین در قانون جوانی جمعیت شده است، اظهار کرد: چند قسمت برای فرهنگسازی و قبح سقط در این قانون آورده شده است. سازمان صدا و سیما، وزارت بهداشت و خانههای بهداشت موظف شدهاند که روی موضوع قبح و حرمت سقط کار کنند و به مردم آگاهی دهند.
رئیس کمیسیون جمعیت اضافه کرد: متاسفانه در جامعه طی چند سال اخیر فضایی ایجاد شده که سقط اقدامی طبیعی و راهی برای ختم بارداری است و برخی از متخصصان ما متوجه نیستند که دستور قتل نفس میدهند و این برخواسته از فرهنگ غلطی است که برای جنین ارزشی قائلی نیست. انتظار داریم رسانهها در این زمینه وارد میدان شوند و از جنینها دفاع کنند.