کد خبر: ۲۹۲۷۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021November 02
تولیدکنندگان میگو همراه با بیماری لکه سفید میگو توانستند کار کنند که امیدواریم شاهد بروز بیماری نباشیم.
شفاآنلاین>سلامت>مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: افزایش قیمت ناشی از عوامل متعدد اقتصادی و مشکلات سیستم توزیع علت اصلی گرانی ماهی محسوب می شوند.
به گزارش شفاآنلاین: ارسلان قاسمی مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به دلایل گرانی قیمت ماهی در بازار اظهار کرد: افزایش قیمت ناشی از عوامل متعدد اقتصادی حاکم بر تولید و سودجویی دلالان است.

اختلاف ۷۰ درصدی قیمت ماهی از مزرعه تا سفره خانوار
او نابه سامانی مشکلات سیستم توزیع و دلالی را علت اصلی اختلاف ۶۰ تا ۷۰ درصدی قیمت ماهی از مزرعه تا بازار دانست و گفت: با توجه به مشکلات سیستم توزیع، ماهی با قیمت چندبرابری به دست مصرف کننده می رسد. به عنوان مثال قیمت تمام شده هر کیلو قزل آلا ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است، در حالی که این ماهی با نرخ ۹۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

قاسمی با بیان اینکه تولید محصولات آبزیان با مدت مشابه سال قبل تغییری ندارد، بیان کرد: بنابر آمار شیلات امسال مجموع تولید آبزیان به یک میلیون و ۱۵۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می رسد، در حالی که بنابر اعتقاد ما تولید همانند سال قبل ۹۰۰ هزار تن خواهد بود.

مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات با اشاره به راهکار منطقی تعادل قیمت در بازار بیان کرد: دستگاه هایی همچون سازمان میادین میوه و تره بار باید حلقه واسط بین تولیدکننده و مصرف کننده باشند، در حالی که به حلقه واسط تولیدکننده، دلال و مصرف کننده تبدیل شده است چرا که واگذاری غرفه ها به صورت مزایده ای است، به همین خاطر به سازمان میادین اعلام کردیم که سیستم توزیع در اختیار اتحادیه قرار گیرد تا امور مربوط به نرخ گذاری توسط اتحادیه آبزیان و نظارت از سوی دستگاه های ذی ربط صورت گیرد.

او در واکنش به آمار سازمان شیلات بیان کرد: اگر تولید یک میلیون تن آبزیان را بر جمعیت ۸۵ میلیونی محاسبه کنیم، سرانه مصرف ۱۱ کیلوست، در حالی که با احتساب ضایعات بیش از ۳۰ درصدی تولید و ۱۰ تا ۱۵ درصدی ماهیان غیر ماکول، سرانه مصرف ۶ تا ۶‌.۵ کیلوست که با آمار سرانه مصرف سازمان شیلات که ۱۳ تا ۱۳.۵ کیلوست، اختلاف معناداری دارد‌.

قاسمی درباره آخرین وضعیت تولید میگو گفت: براساس آمار گمرک سال گذشته ۱۸ هزار تن میگو صادر شد، در حالی که بنابر اعلام سازمان شیلات ۴۳ هزار تن میگو تولید شد که این آمار واقعیت ندارد، چرا که ۹۰ درصد میگوی پرورشی صادر می شود.

به گفته او، امسال برآورد می شود که تولید میگو به ۲۵ تا ۲۷ هزار تن برسد که در صورت حل مشکلات صادراتی شاهد رونق خواهیم بود.

این مقام مسئول ادامه داد: تولیدکنندگان میگو همراه با بیماری لکه سفید میگو توانستند کار کنند که امیدواریم شاهد بروز بیماری نباشیم.

او در پایان تصریح کرد: امکان گسترش حداقل ۳ میلیون تن تولید آبزیان در طول ۴ سال با برنامه دست یافتنی است، در حالی که در بحث تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز دچار محدودیت هستیم که با این وجود بنده معتقدم عزمی برای حل مسئله محصولات شیلات در زمینه تولید و مصرف وجود ندارد‌.
برچسب ها: تورم ، سیستم ، گرانی ، ماهی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: