کد خبر: ۲۹۲۰۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - 2021October 23
شاید شما هم کسانی را بشناسید که دوست نداشته باشند در ماه‌های سرد سال از خانه خارج شوند. چه چیزی باعث می‌شود برخی از افراد نسبت به هوای سرد حساس‌تر از بقیه باشند؟

شفاآنلاین>سلامت> اختلالاتی مانند کم‌خونی، بی‌اشتهایی یا کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث عدم تحمل سرما در ما شود. به همین دلیل است که اگر متوجه شدید حساسیت شما نسبت به درجه حرارت بیشتر از حد معمول است، باید با یک متخصص مشورت کنید.

 به گزارش شفاآنلاین: عدم تحمل سرما می‌تواند نشانه‌ی وجود مشکلی در فرد باشد. با وجود اینکه برخی افراد در روزهای سرد سال هم در بیرون از منزل با آستین‌کوتاه دیده می‌شوند و یا حتی در دریاچه‌ها شنا می‌کنند! افرادی هم هستند که نمی‌خواهند از خانه خارج شوند. در این مطلب به این دسته‌ی دوم می‌پردازیم...

شاید شما هم کسانی را بشناسید که دوست نداشته باشند در ماه‌های سرد سال از خانه خارج شوند. چه چیزی باعث می‌شود برخی از افراد نسبت به هوای سرد حساس‌تر از بقیه باشند؟

همه افراد به دما حساس هستند، بعضی‌ها کمتر و بعضی‌ها بیشتر؛ اما این حساسیت در صورت شدید بودن، جوری که فرد قادر به تحمل سرما نباشد، می‌تواند علامتی از یک بیماری باشد.
عوامل خاصی احتمال حساس شدن به سرما را افزایش می‌دهند، مثلا داشتن چربی بسیار کم در بدن یا یک بیماری مزمن.

    شایع‌ترین دلایل حساسیت به سرما

حساسیت به سرما از نوعی که فرد نمی‌تواند بیرون بودن را تحمل کند، معمولا علامت این است که مشکلی در بدن وجود دارد.

یکی از شایع‌ترین دلایل، پایین بودن شاخص چربی بدن است. چربی یک عایق است که اجازه می‌دهد گرمای بدن حفظ شود. زنان معمولا نسبت به سرما حساس‌ترند زیرا در مقایسه با مردان لاغرترند.


تغییرات هورمونی طی مراحل خاصی از زندگی نیز می‌تواند این مسئله را ایجاد کند، خصوصا طی یائسگی. احتمالا درباره‌ی گُرگرفتگی شنیده‌اید اما افزایش حساسیت نسبت به تغییرات دما نیز در یائسگی شایع است.


همچنین حساسیت به سرما می‌تواند علامتی از یک عفونت مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا باشد. همین مسئله در مورد کسانی که مشکلات متابولیکی دارند نیز صدق می‌کند. کسانی که کم کاری تیروئید دارند یعنی هورمون تیروئیدشان کم است و در نتیجه بدن، گرمای کمتری تولید می‌کند.

    بیماری‌های دیگری که سبب عدم تحمل سرما می‌شوند

آنمی بیماری است که در آن گلبول‌های قرمز خون تغییر پیدا می‌کنند. دلیلش ممکن است ناکافی بودن هموگلوبین باشد. هموگلوبین ماده‌ای است که مسئول انتقال اکسیژن است. دلیل دیگر هم می‌تواند کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون یا غیرنرمال بودن آن‌ها باشد. علائم آنمی گوناگون است. افرادی که دچار این عارضه هستند معمولا احساس خستگی و ضعف می‌کنند و برخی از آن‌ها نمی‌توانند سرما را تحمل کنند. در این مورد، حساسیت به سرما ناشی از نارسایی در گردش خون است که ریشه در آنمی دارد.
مشکلات خاصی که مربوط به رگ‌های خونی‌اند نیز می‌توانند مرتبط با حساسیت به سرما باشند مانند سندرم رینود. این بیماری نوعی اختلال است که در آن رگ‌های خونی در واکنش به برخی از محرک‌ها مانند سرما یا استرس، به طور غیرمعمول باریک می‌شوند.

عدم تحمل سرما می‌تواند به دلیل یک بیماری مزمن به نام فیبرومیالژیا نیز باشد. کسانی که این عارضه را دارند دچار یک درد عمومی در عضلات و استخوان‌ها هستند که اغلب با حساس شدن بسیار زیاد همراه است. احتمال فیبرومیالژیا در زنان بیشتر از مردان است. هیچ ضایعه‌ای در این بیماری وجود ندارد که توضیح دهنده‌ی این نوع واکنش باشد اما یک عارضه‌ی ناتوان کننده است، زیرا دیگر الگوها را تغییر می‌دهد از جمله سلامت روانی را. علت فیبرومیالژیا ممکن است در هیپوتالاموس وجود داشته باشد. این قسمت از مغز بخشی است که دمای بدن را تنظیم می‌کند. به همین دلیل، هر بیماری که هیپوتالاموس را تحت تاثیر قرار بدهد، تنظیم دمای بدن را نیز به هم می‌زند.


پزشک باید معاینه‌ی دقیقی انجام دهد تا علت تحمل سرما را تشخیص بدهد. پیش از هر چیز، احتمالا وزن فرد و شاخص چربی بدن و آزمایش خون بررسی و انجام می‌شود.
این آزمایش نشان می‌دهد هورمون‌های تیروئید در چه وضعیتی هستند و معلوم می‌کند آیا آنمی وجود دارد یا عارضه‌ی دیگری. پزشک متخصص تست‌های دقیق دیگری نیز انجام می‌دهد مثلا تست مربوط به اختلال عملکرد هیپوتالاموس.


یادتان باشد که اگر عدم تحمل سرما، طولانی‌مدت شد باید با پزشک مشورت کنید. زیرا می‌تواند علامت بیماری دیگری باشد، بنابراین بهتر است خیالتان راحت شود.

پزشک سوالات زیر را از شما خواهد پرسید:
. آیا قبلا بیماری خاصی در شما تشخیص داده شده است؟
. آیا داروی تجویزی یا مکملی مصرف می‌کنید؟
. چه زمانی عدم تحمل سرما در شما شروع شده است؟
. آیا علائم‌تان به تدریج بدتر شده‌اند؟
. آیا زمان‌هایی وجود دارد که اطرافیانتان سردشان نیست اما شما سردتان است؟
. آیا علامت دیگری نیز دارید؟
. آیا تغذیه‌تان خوب است و به طور منظم ورزش می‌کنید؟
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: