شفاآنلاین>سلامت> در حالیکه معاون درمان ستاد کرونای استان تهران خبر از شیب نزولی بیماری در پایتخت داده است، صدای پای پیک ششم بیماری اینبار از استانهای غربی و شمالی کشور شنیده میشود.
رشد ۲۰ درصدی ابتلا به کرونا در روزهای اخیر و افزایش رقم جانباختگان کرونا به تغییر ناگهانی روند همهگیری در کشور منجر شده است و میرود تا پیک پنجم که به آتش زیرخاکستری بدل شده بود را با عادیانگاری در جامعه شعلهور سازد. به گفته نادر توکلی، روزانه نزدیک به هزار بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای تهران بستری میشوند و تعداد فوتیهای روزانه ناشی از کرونا در تهران بین ۵ تا ۶۰ نفر است.
افزایش آمار کرونا در کشور بهگونهای در حال افزایش است که طبق آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان، نرخ ابتلا به کرونا و موارد بستری بر اثر این بیماری به ترتیب ٢٠ و ١٣.۵ درصد افزایش داشته است که این امر دلالت از ورود به پیک ششم بیماری است.
بر اساس نرخ ابتلا به کرونا در یکی دو روز گذشته، بیش از ٩ نفر در هر دقیقه به این بیماری مبتلا و از این تعداد ١.٣ نفر در مراکز درمانی بستری شدهاند. بسیاری از مجامع علمی و تعدادی از کارشناسان مستقل حوزه سلامت پیشتر ضمن هشدار در مورد روند فزاینده مبتلایان و مرگومیر در برخی استانها، بروز نشانههایی از پیک ششم کرونا را مطرح کردند و مقامات سیاسی و سلامت کشور را نسبت به هرگونه عادیانگاری بیماری در جامعه با وجود واکسیناسیون کمتر از یک چهارم جمعیت کشور برحذر داشتند.
با این وجود، هشدارها جدی گرفته نشد و عدهای با سوءتفاهم نامیدن کرونا و دروغ دانستن بیماری زمینههای اوج بیماری را فراهم ساختند. برخی اتفاقات در طی یکی دو هفته اخیر و تعطیلات روزهای پایانی ماه صفر بهگونهای بوده است که گویا کرونایی در کشور وجود نداشته است و تاکنون میلیونها نفر مبتلا نشدهاند و صدها هزار نفر جان خود را از دست ندادهاند. تشویق به حضور در مراسمهای مناسبتی بدون نظارت بر حسناجرای دستورالعملهای بهداشتی از یک طرف و انجام سفرهای تفریحی به اقصی نقاط کشور از طرف دیگر، باعثوبانی پیک ششم بیماری است.
میزان ترددها در روزهای پایانی ماه صفر نسبت به سال گذشته ۳۵ تا ۴۰ درصد و تعداد مسافران در این روزها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۸ درصد افزایش داشته است. در حالیکه بیشتر از 20 درصد جمعیت کشور واکسینه نشده بودند، رقمهای نجومی و غیرقابل استناد از میزان واکسیناسیون در کشور تا حد 50 و 70 درصد اعلام شد بهگونهای که مردم به خیال اینکه ایمنی جمعی پدید آمده است؛ عادیسازی کردند و پروتکلها را رعایت نکردند. در این مدت بیش از 16 میلیون زائر اربعین در کشور حضور پیدا کردند که تعداد ایرانیان رقم 200 تا 500 هزار نفر تخمین زده میشد.
در بازگشت زائران نیز حداقل 50 هزار نفر اصول قرنطینه و بیماریابی رعایت نشد و هزاران نفر بدون آزمایش به خانه و کاشانه خود گسیل شدند. بهرغم اینکه سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع اعلام شده بود، حجم سفرها در روزهای تعطیل دو هفته گذشته بهطور غیرمنتظره افزایش پیدا کرد. افزایش تردد و ترافیک فوقسنگین در مسیرهای ورودی و خروجی پایتخت به قدری مشهود بود و احساس میشد که مانند پیک سفرهای نوروزی به مردم توصیه شد که هموطنان بازگشت خود را به جمعه موکول نکنند. شهرهای شمالی کشور و شهر مشهد و در رتبههای بعدی دیگر شهرهای کشور در تیررس مسافران قرار گرفت. افزایش 60درصدی ورود به گیلان و مازندران در تعطیلات آخر صفر باعث بروز و ظهور پیک ششم بیماری در این مناطق شده است.