کد خبر: ۲۹۰۷۰۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - 2021October 01
مصرف خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن باعث تقویت روده‌، قطع اسهال و تب‌بری می‌شود
شفاآنلاین>سلامت>در طب سنتی از گیاه خرفه به عنوان تب‌بر و ضدعفونی کننده استفاده می‌شود؛ در عین حال، مصرف خام برگ‌های این گیاه در درمان درد کلیه کاربرد دارد.

به گزارش شفاآنلاین: نام علمی گیاه خرفه  Portulaca oleraceae و از خانواده Portulaceae است. تخم گیاه خرفه، تصفیه‌کننده خون و رفع‌کننده تشنگی است و می‌تواند برای درمان سرفه نیز مفید باشد. در طب سنتی از آن به عنوان تب‌بر، ضدعفونی‌کننده، ضد بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود.

مصرف خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن باعث تقویت روده‌، قطع اسهال و تب‌بری می‌شود. مصرف خام برگ و ساقه گیاه خرفه نیز به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان کلیه درد مفید است.

گیاه خرفه همچنین قطع‌کننده و بندآورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ گیاه در درمان بیماری‌های کبدی مفید است. جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه‌های ترش یا علل دیگر ایجاد شده است، رفع می‌کند. ضماد ریشه این گیاه برای رفع زگیل پوستی کاربرد دارد؛ همچنین استفاده از این ضماد روی پیشانی باعث کاهش سردرد و دردهای میگرنی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گیاه خرفه در بیماران آسمی، اثر گشادکننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در این گیاه دیده شده است. افراد سردمزاج باید خرفه را به همراه نعنا و کرفس مصرف کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: