کد خبر: ۲۹۰۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021September 30
در این باره ما پزشکان چند راهکار را پیشنهاد می کنیم . یکی تبلیغات آگاهی‌دهنده به وسیله رسانه های گروهی ، شبکه های رسمی ، مطبوعات ، صدا و سیما و رادیو است

شفاآنلاین>سلامت> دغدغه نبود واکسن در حال تبدیل شدن به دغدغه مقاومت مردم در برابر دریافت واکسن است .به این صورت که این روزها با ورود محموله های گوناگون واکسن ها به کشور کمبود واکسن کمتر از قبل احساس می شود اما با عده ای مواجه هستیم که تمایلی به دریافت واکسن ندارند و بدین وسیله سلامتی خود و دیگران را به خطر می اندازند .

به گزارش شفاآنلاین: بیشتر این افراد از گروه کم سواد جامعه هستند که با استناد به شایعات و اخبار زرد شبکه های مجازی از واکسن و دریافت آن دوری می کنند و واکسن را توطئه دشمنان می خوانند . در این شرایط این موضوع قابل پیش‌بینی است که در آینده نه چندان دور افراد مقاومت‌کننده در برابر واکسن به دغدغه دولت ایران تبدیل می شوند . همانگونه که در سایر کشورها هم افراد مقاومت‌کننده در برابر واکسن چالش های زیادی را برای خود ، هم وطنان و دولت ها به وجود آوردند .همچنین این مدت که بحث واکسیناسیون کودکان و نوجوانان برای بازگشایی مدارس مطرح شده است عده ای از والدین رغبتی به انجام این کار ندارند .

تبلیغات آگاهی دهنده
بابک قرائی مقدم پزشک و کارشناس در این باره گفت :« در این باره ما پزشکان چند راهکار را پیشنهاد می کنیم . یکی تبلیغات آگاهی‌دهنده به وسیله رسانه های گروهی ، شبکه های رسمی ، مطبوعات ، صدا و سیما و رادیو است . اطلاعات باید به مردم رسانده شود و به آن ها باید اطمینان خاطر داده شود که قطعا برای آن ها زدن واکسن بی اندازه از نزدن واکسن سودمند تر است .از سوی دیگر این رسانه ها باید درباره خطرات ابتلا به بیماری و نزدن واکسن به مردم اطلاعات دهند.این تبلیغات آگاهی‌دهنده یک جزء بسیار مهم در این مسئله است .الان باید درمورد چیزی که جدید اتفاق افتاده است باید صحبت شود . درمورد نوجوانان از 12 تا 18 سال مجوز واکسیناسیون صادر شده است اما هنوز حتی ما پزشکان هم نمی دانیم که این واکسنی که به این گروه سنی زده می شود چه نوع واکسنی هست ؟ قرار است در چند دوز تزریق شود ؟یعنی حتی برای کارشناسان این رشته و پزشکان هنوز این موضوع مشخص نشده است .این کار بسیار مهم است برای اینکه مردم رغبت پیدا کنند زیرا مردم از گروه جامعه پزشکی سوال می کنند .ظاهرا دیگر قرار نیست کمبودی در زمینه واکسن در کشور وجود داشته باشد.»

قوانین سخت گیرانه
وی ادامه داد :« دولت و مسئولین نیز باید یکسری از کارها را انجام بدهند . به هر حال قوانین سختگیرانه ای باید در مورد افرادی که واکسن نمی زنند ایجاد شود . برای اینکه به هر ترتیب آن ها سلامت دیگران را نیز به خطر می اندازند.پس باید در هر صورت تا جای ممکن قوانین سختگیرانه برای این گروه از افراد در نظر گرفته شود .در حال حاضر اتباع هم در کشور در حال دریافت واکسن هستند . اقدامات تشویقی و تنبیهی باید حتما مورد نظر دولت قرار بگیرد .مسئله دیگر مقابله جدی و شدید با بعضی از رفتارها است که به نوعی تشویش اذهان عمومی است . برای مثال در فضای مجازی فیلمی منتشر شده است که عده ای با عدم رعایت مسائل بهداشتی به سمت کربلا رفتند و واکسن را به سخره می گیرند . باید به شدت با این نوع رفتارها مقابله شود و دولت و مراجع رسمی این وظیفه را به عهده دارند . باتوجه به اینکه دولت و مراجع رسمی از واکسیناسیون دفاع می کنند این نوع کار ها تشویش اذهان عمومی است و باید با آن ها مقابله جدی شود .باید در این مورد مقابله جدی صورت بگیرد زیرا خطری برای کل جامعه است و این رفتار ها ضربه زننده به اعتقاد مردم و هم ایجاد‌کننده خطر برای کل جامعه است . این مقابله ها باید به صورت جدی از طریق نیروهای انتظامی ، قوه قضائیه و دولت به صورت هماهنگ صورت گیرد تا کسی دیگر جرا ت این نوع رفتار را نداشته باشد .به هر ترتیب ما در هر کشوری شاهد هستیم که درصدی از جامعه در برابر دریافت واکسن مقاومت می کنند اما ما باید تلاش کنیم که در کشور مردم واکسن بزنند.در مجموع مردم به واکسن راغب هستند زیرا زمانی که واکسن نبود عده زیادی به کشور های دیگر برای دریافت واکسن می رفتند . »

موضع‌گیری و سخنرانی های ناصحیح
علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و استاد دانشگاه نیز در این باره گفت :« اول باید بدانیم که چه شده است که بخشی از مردم در مقابل دریافت واکسن مقاومت می کنند . اوایل که به صورت رسمی ورود کرونا به کشور اعلام شد ما شاهد چند اتفاق بودیم . مثل مسافرت فردی که خود را پزشک می دانست به شهر قم و اعلام اینکه داستان کرونا دروغین است . حدود یکی دو ماه بعد فردی که مدعی طب ایرانی بود کتاب مرجع پزشکی را آتش زد .بعد بحثی تحت عنوان روغن بنفشه مطرح شد و بعد آن یکسری کارشناس در صدا و سیما آمدند که معتقد بودند با موم عسل و شیوه های دیگر می توانند کرونا را معالجه کنند . موضع‌گیری و سخنرانی هایی که در حوزه طب سنتی انجام شد یکی دیگر از دلایل مقاومت امروز مردم در برابر واکسن است . من عقیده ندارم که فقط افراد کم سواد جامعه واکسن نمی زنند . متاسفانه گروهی از قشر متوسط و مرفه درجامعه است که اعتقاداتی دارند و بر همین مبنا واکسن نمی زنند . مجموع این مسائل یک زمینه فرهنگی را در جامعه ما ایجاد کرده است که عده ای تمایلی به دریافت واکسن ندارند و مخالف آن هستند . »

مقابله با تبلیغات مسموم
وی ادامه داد :« برای درمان این قضیه دولت باید چندکار را انجام دهد . اولین کاری که حاکمیت باید انجام دهد این است که تبلیغات مسموم این عده افراد غیر متخصص را تعطیل کند و مورد پیگرد قضائی قرار گیرد. گروه بعد صدا و سیما و رسانه ها هستند که باید واقعیت امر واکسیناسیون را برای مردم توضیح دهند و آماری که در سطح دنیا درباره اثرات واکسیناسیون منتشر شده است را به اطلاع مردم برسانند .از سوی دیگر باید یک کار بلند مدت توسط سیستم انجام شود و آن این است کسانی که از واکسیناسیون خودداری می کنند به دلیل اینکه تنها تصمیم شخصی نگرفته اند و امنیت اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی جامعه را به خطر می اندازند از خدمات محروم شوند و به آن ها اجازه حضور در مجامع داده نشود . با استفاده از این محدودیت ها تا حدودی سلامت سایر افراد حفظ می شود . از سوی دیگر در بلند مدت کار دیگری هم باید انجام شود و آن این است که تبلیغات مناسبی در حوزه بهداشت انجام شود تا آگاهی مردم در این حوزه بالا برود و جریمه های سنگینی برای افراد در نظر گرفته شود که اگر کسی ویروسی را به دیگری منتقل کرد مورد مجازات قرار گیرد . حالا که با تلاش های دولت سیزدهم واکسن در دسترس مردم قرار گرفته با این روش ها باید مردم را به سوی دریافت واکسن ترغیب کنیم . » روزنامه آفتاب یزد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: