کد خبر: ۲۹۰۲۱
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۷ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - 2014July 24
شفاآنلاین-رییس شبکه هپاتیت ایران گفت:هفت درصد از دانش آموزان دوره راهنمایی کشور مبتلا به کبد چرب هستند که نشان از بی توجهی به امر تغذیه در سنین نوجوانی است.

به گزارش شفاآنلاین ،دکتر سید موید علویان امروز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی هپاتیت ویروسی که در مرکز تحقیقات هپاتیت ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود:تصور می شود که بیماری هایی چون دیابت،کبد چرب، فشار خون و... ویژه بزرگسالان است؛ این در حالی است که کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها قرار دارند.



***یک میلیون و 400 هزار نفر در ایران به هپاتیت B مبتلا هستند

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد:هپاتیت B یکی از شایع ترین بیماری های ویروسی در جهان است که در حال حاضر 350 میلیون نفر در جهان مبتلا به این بیماری هستند.

علویان افزود:در ایران یک میلیون و 400 هزار نفر به هپاتیت B مبتلا هستند که البته از سال 1373 با تزریق واکسن به نوزادان و افراد پرخطر آمار مبتلایان در کشور کاهش چشمگیری داشته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر افراد زیر 20 سال به ندرت دچار این بیماری می شوند.

رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه کاهش آمار مبتلایان به هپاتیت B مختص ایران نیست،افزود:در سراسر جهان نیز این بیماری کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه مبتلایان به هپاتیت B در بیشتر موارد از بیماری خود آگاه نیستند،تاکید کرد:آگاهی از این بیماری حق همه افراد جامعه است.

***روابط ناسالم و اعتیاد تزریقی راه های انتقال هپاتیت B

علویان در خصوص راه های انتقال هپاتیت B گفت:راه انتقال این بیماری به صورت افقی یعنی اعتیاد تزریقی و روابط ناسالم است.

وی گفت:کشورمان دارای جمعیت جوان است و اگر این قشر رفتارهای پرخطر داشته باشند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

علویان افزود:انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد در کشور کنترل شده است و در حال حاضر از این طریق این بیماری منتقل نمی شود.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... روش های تشخیص و درمانی هپاتیت B در کشور قابل دسترس است.

وی با بیان اینکه داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت B تحت پوشش بیمه قرار داردند،گفت:مشکل اصلی در خصوص مبتلایان به هپاتیت C است.

علویان تصریح کرد:درمان هپاتیت C دچار تحول شده است و داروهای جدیدی که تا 70 درصد اثر بخشی دارد و می تواند هپاتیت C را ریشه کن کند تولید شده است.

علویان گفت:ایران قرار است تا سال 2035 هپاتیت C را ریشه کن کند که در کشورهای اروپایی نیز قرار است تا سال 2030این اقدام صورت گیرد.

فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه با هپاتیت B نیز می توان ازدواج و صاحب فرزند شد، گفت:توجه به دستورات بهداشتی، پرهیز از دخانیات و تغذیه مناسب سبب کنترل این بیماری می شود.



*** شیوع کمتر هپاتیت C در ایران

رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه 200 میلیون نفر در جهان به هپاتیت C مبتلا هستند، گفت:در ایران حدود 200 تا 300 هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه هپاتیت C در ایران نسبت به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه از شیوع کمتری برخوردار است گفت:در حال حاضر نیم درصد از افراد جامعه به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود:آمار مبتلایان به هپاتیت C در پاکستان 5 درصد، آذربایجان 7 و عربستان و کویت 3 درصد است.

علویان گفت:از سال 1375 در کشور تمام خون های تزریقی بررسی می شود و سازمان انتقال خون ایران نقش بسیار موثری در این زمینه ایفا کرده است.

وی تاکید کرد:یکی از راه های انتقال هپاتیت C اعتیاد تزریقی است و حدود 40 تا 50 درصد معتادان تزریقی به این بیماری مبتلا هستند.

به گفته وی اجرای برنامه های کاهش آسیب ( دادن سرنگ ، متادون، کاندوم به افراد پر خطر )در جامعه توانسته است تا حدود زیادی هپاتیت C را کنترل کند.برنامه های کاهش آسیب در کشور مصوب نظام سلامت است.

وی گفت:متاسفانه سطح آگاهی افراد جامعه در خصوص بیماری هپاتیت B و C در کشور و همچنین کبد چرب بالا نیست و باید در این زمینه اقدامات موثری انجام شود.

رییس شبکه هپاتیت کشور افزود:در این راستا برنامه نرم افزار جامع بیماری های کبدی و هپاتیت طراحی شده است که 3 ماه آینده به بازار عرضه خواهد شد.

علویان گفت:در این برنامه با استفاده از فناوری تلفن های همراه می توان اطلاعان این بیماری را به صورت رایگان دراختیار مردم قرار داد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: