کد خبر: ۲۹۰۱۴۹
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021September 22
درد مفاصل یکی از درد‌های رایجی است که امروزه بسیاری از مردم از آن رنج می‌برند. درد مفاصل می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از مسائل باشد.
شفاآنلاین>سلامت>متخصصان می‌گویند مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند درد مفاصل و التهاب در بدن را تشدید کند.

به گزارش شفاآنلاین:درد مفاصل یکی از درد‌های رایجی است که امروزه بسیاری از مردم از آن رنج می‌برند. درد مفاصل می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از مسائل باشد. با این حال، خوشبختانه همواره راهکار‌هایی برای تسکین و التیام آن وجود دارد.

توجه به رژیم غذایی یکی از مواردی است که می‌تواند در جلوگیری از بروز درد در مفاصل موثر باشد. التهاب یکی از دلایل اصلی درد مفاصل است. متخصصان تاکید دارند برای کاهش خطر بروز درد و التهاب در مفاصل و ماهیچه‌ها از مصرف برخی مواد غذایی اجتناب کنید.

در این مطلب به مواد غذایی که می‌تواند درد و التهاب مفاصل را تشدید کند و باید از مصرف آن اجتناب کنید، می‌پردازیم:

۱- شکر: متاسفانه شکر در صدر لیست مواد غذایی قرار دارد که می‌تواند التهاب در مفاصل و ماهیچه‌ها را تشدید کند. تحقیقات متعدد نشان داده است شکر سفید باعث تولید ترکیبات تحریک کننده التهاب در بدن شده که می‌تواند به افزایش التهاب مفاصل منجر شود. از این رو، کاهش مصرف شکر باید از نخستین اقدامات شما باشد.

۲- اسید چرب امگا ۶: برخلاف اسید چرب امگا ۳ که برای بدن بسیار مفید است، اسید چرب امگا ۶ می‌تواند به تشدید التهابات بدن منجر شود. از منابع غذایی حاوی این اسید می‌توان به روغن‌های گیاهی، گلرنگ، ذرت، دانه انگور، بادام زمینی و سویا اشاره کرد. اسید چرب امگا ۳ همچنین به وفور در مایونز و سس‌های سالاد وجود دارد. غذا‌های سرخ کردنی و بسیاری از تنقلات چرب مانند چیپس سرشار از این اسید است که توصیه می‌شود مصرف آن‌ها را میزان قابل توجهی کاهش دهید.

۳- گلوتن: ده‌ها میلیون نفر در جهان به گلوتن حساسیت دارند. گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. این ماده باعث ایجاد التهاب در روده کوچک شده و تحقیقات نشان داده است می‌تواند سایر اندام‌ها و بافت‌ها از جمله مفاصل را درگیر کند. به افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند توصیه می‌شود رژیم غذایی عاری از گلوتن را انتخاب کنند.

۴- مصرف مشروبات الکلی: تحقیقات نشان داده است مصرف مشروبات الکلی به طور مستقیم با اختلال در عملکرد طبیعی دستگاه گوارش باعث بروز التهابات ساختاری می‌شود. این التهابات می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های خارج از دستگاه گوارش نیز تسری یابد.

۵- مواد غذایی چرب: رژیم غذایی حاوی سطح بالای چربی علاوه بر آنکه خطر التهاب در بدن را افزایش می‌دهد، خطر بیماری‌های قلبی – عروقی را نیز تشدید می‌کند. براساس اعلام مرکز ملی سرطان آمریکا پنیر و پیتزا دو منبع اصلی مواد غذایی چرب است که بیشترین مصرف را در ایالات متحده دارد.

در کنار مواد غذایی تشدید کننده التهاب، مواد غذایی نیز وجود دارد که درد مفاصل و التهاب را کاهش می‌دهد که از آن جمله می‌توان به میوه ها، سبزیجات، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، آواکادو، زیتون، غلات کامل، سالمون، ساردین، ماهی‌های چرب، آجیل، ماکیان، شکلات تلخ، حبوبات، ادویه‌های تند، و چای سبز اشاره کرد.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: