به گزارش شفاآنلاین:محمودرضا اشرفی، فوق تخصص اعصاب کودکان با اشاره به تشنج در کودکان اظهار کرد: در ابتدا پزشکان سعی میکنند که بین تشنج و مشکلات دیگری مانند سکته مغزی، غش کردن و اختلالهای حرکتی که شبیه به تشنج است، تمایز قائل شوند.
او افزود: تشنج اختلالی در فعالیت الکتریکی مغز است. تشنج در کودکان به چند دلیل میتواند رخ دهد؛ ضربه به سر، ابتلا به عفونت ویروسی یا ضایعات عصبی و ... از شایع ترین دلایل ابتلا به تشنج در کودکان است.
اشرفی با بیان اینکه تشنج بیماری محسوب نمیشود، ادامه داد: تعداد زیادی از نورونها به صورت همزمان سبب ایجاد تشنج میشوند، هرگونه تب و افزایش درجه حرارتی در فاصله سنی بین شش ماهگی تا پنج سالگی میتواند مغز را وادار به واکنش کند.
این فوق تخصص اعصاب کودکان تصریح کرد: وقتی به سلولهای مغز قند نمیرسد و یا کلسیم بدن افت پیدا میکند، تشنج در مغز اتفاق میافتد و بدون اینکه در مغز عارضه خاصی ببینیم، صرع ایجاد میشود. بیماری صرع یک اختلال در رد و بدل شدن امواج الکتریکی مغز است که منجر به تشنج میشود.
به گفته اشرفی ۴ تا ۱۰ درصد کودکان از هنگام تولد تا حدود ۱۶ سالگی ممکن است، تشنج را تجربه کنند.
او ادامه داد: اگر مشخص شود که در کودکان واقعا تشنج ایجاد شده است باید مشخص شود اختلال در کدام ناحیه از مغز موجب تشنج شده آیا تشنج علامت ابتلا به صرع است یا اختلال دیگری وجود دارد.
اشرفی تصریح کرد: متخصصین اطفال، آزمایشهای مختلفی را برای ارزیابی تشنج انجام میدهند که پرکاربردترین آن آزمایش خون، نوار مغزی و تصویربرداری از مغز است. آزمایش خون برای بررسی میزان قند خون، شمارش کامل سلولهای خونی، الکترولیتها و عملکرد کبد و کلیه انجام میشود.
این فوق تخصص اعصاب کودکان تصریح کرد: در نوار مغزی فعالیت الکتریکی مغز کودک با استفاده از سیمهای ظریفی که بر سر کودک متصل است، ثبت میشود. نوار مغز بسیار حساس و تشنجهای کوچک بدون علامت جسمی را ثبت میکند اما در تصویربرداری از مغز، اسکن، توموگرافی رایانه ای، سی تی، ام آر آی انجام میشود.yjc