به گزارش شفا آنلاین،محمدرضا هاتفی مینایی- رییس انجمن روغن زیتون و زیتون شور – با بیان اینکه سال گذشته 2000 تن روغن زیتون و 30 هزار تن زیتون شور در کشور تولید شد، پیش بینی کرد: امسال میزان تولید به 5000 تن روغن و 40 هزار تن زیتون شور افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه صادرات در بخش زیتون وجود ندارد، اظهار کرد: سال گذشته بیش از 15 هزار تن روغن زیتون به کشور وارد شد.
هاتفی در خصوص روغنهای زیتون ناسالم در بازار، گفت: مقدار زیادی روغن زیتون به صورت غیر مجاز وارد کشور میشود که بسیار زیانبار است.
رییس انجمن روغن زیتون و زیتون شور اظهار کرد: این واردات غیرمجاز به منظور عدم پرداخت تعرفه و سود بازرگانی انجام میشود.
وی ادامه داد: روغن زیتونهای حاصل از تفاله زیتون در حالی وارد شده و به مصرف خوراکی خانوارها میرسد که زمینه مصرف آنها در صنایعی همچون پماد، کرم، خمیر ریش و شامپوسازی است.
هاتفی اظهار کرد: با توجه به اینکه از تفاله زیتون، روغن تولید میشود و مشکل بهداشتی و سلامتی دارد، به مصرفکنندگان توصیه میشود روغن تولیدی را که نشانی کارخانه، شماره پروانه ساخت و گواهینامه استاندارد دارد، خریداری کنند و محصولات وارداتی را که مجوز وزارت بهداشت دارند، مصرف کنند اما عملا با مراجعه به فروشگاهها هیچ یک از این موارد دیده نمیشود.
رییس انجمن روغن زیتون و زیتون شور با بیان اینکه کیفیت روغن زیتون را نمیتوان از طریق رنگ و یا چشیدن طعم تشخیص داد، گفت: رنگ روغن زیتون بسته به زمان کامل رسیدن یا کال بودن زیتون متفاوت است و این مساله نمیتواند عامل تشخیص سلامت روغن زیتون باشد.
هاتفی ادامه داد: به دلیل اینکه به روغن زیتون اسانسهای متفاوتی اضافه میکنند نمیتوان طعم آن را عاملی برای تشخیص سلامت این محصول در نظر گرفت.
وی در خصوص تلخی روغن زیتون اظهار کرد: تلخبودن روغن زیتون دلیلی برای فاسد بودن آن نیست چرا که برخی از روغن زیتونهای خام و بودار تلخی خاصی را دارند.
رییس انجمن روغن زیتون و زیتون شور با بیان اینکه با گذشت تاریخ انقضاء روغن زیتون طعم آن تغییری نمیکند، گفت: این مساله تنها باعث ایجاد سوزش در گلو میشود که بعد از استفاده آن باید اجتناب کرد.
هاتفی درباره زیتونهای مرغوب گفت: زیتون مرغوب دارای هسته ریز و تلخی اندک است.
وی استفاده خرید زیتون پرورده را امری نادرست تلقی کرد و گفت: پروراندن زیتون و گذشت زمان موجب کاهش ارزش غذایی زیتون میشود.
رییس انجمن روغن زیتون و زیتون شور ادامه داد: بهتر است پس از خرید زیتون بدون هسته 48 ساعت آن را در آب نگه داریم و با اضافهکردن رب انار و پودر گردو آن را پرورده کنید و در مدت زمان اندکی آن را استفاده شود.