کد خبر: ۲۸۸۱۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - 2021August 24
هر چند نام دیگر وزرا پیشنهادی نیز چنگی به دل نمی‌زد، اما این نام به دلیل امضای وی در نامه ۲۵۰۰ نفره پزشکان مخالفان واردات واکسن، آینده مبهم و نگران کننده‌ای را پیش روی همه مجسم کرد

شفاآنلاین>سلامت> تناقض آشکار در گفتار و عملکرد وزیر پیشنهادی بهداشت؛از امضای نامه لزوم منع دولت روحانی برای واردات واکسن تا تاکید بر واردات واکسن در روز رای اعتماد این وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم به چشم می‌خورد.

به گزارش شفاآنلاین: آمار جانباختگان کرونا روز به روز در حال افزایش است و طبق آمار ارائه شده تنها در مرداد ماه ۱۳۹۷۵ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسید که انتخاب وزیر بهداشت برای ابراهیم رئیسی کار آسانی نیست به همین دلیل هم پس از انتخابات ۱۴۰۰ یکی از موضوعات مهمی که سر زبان‌ها افتاده بود انتخاب وزیر بهداشت بود تا جائیکه در چرخه گمانه زنی‌ها نام افراد زیادی از جمله قاضی زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری، مرضیه وحید دستجردی و کامران باقری لنکرانی مطرح شد، اما در نهایت لیست کابینه دولت سیزدهم که منتشر شد یک نام بیش از همه تعجب برانگیز بود، «بهرام عین اللهی» به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی شده بود.

هر چند نام دیگر وزرا پیشنهادی نیز چنگی به دل نمی‌زد، اما این نام به دلیل امضای وی در نامه ۲۵۰۰ نفره پزشکان مخالفان واردات واکسن، آینده مبهم و نگران کننده‌ای را پیش روی همه مجسم کرد. بهرام عین اللهی یکی از امضاکنندگان نامه ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی کرونا در دی ماه سال ۱۳۹۹ بوده است. (نامه موسوم به نامه سرگشاده ۲۵۰۰ پزشک به حسن روحانی برای ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی) نامه‌ای که تنها امضای ۱۹۲ نفر در پای آن دیده می‌شد و در این نامه، پزشکان امضا کننده، واکسن‌های ژنتیکی مانند واکسن mRNA تولید شرکت فایزر و مادرنا را دارای عوارض ناشناخته و گاهی «جبران ناپذیر» خوانده‌اند که «ابهامات جدی و قابل تامل در خصوص سیر اعطا تائیدیه‌های رسمی» در مورد آن‌ها وجود دارد.

حالا نگرانی‌ها در خصوص واردات واکسن و آینده کشور در شرایط حاد کرونایی همراه با جانباختگان کرونا هر روز در حال افزایش است، این در حالی است که روز گذشته بهرام عین‌اللهی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس گفت: «ناچاریم که واکسن وارد کنیم!» او در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز بر این موضوع تاکید کرده بود: «تا پایان بهمن واکسیناسیون را تمام می‌کنیم» و این دقیقا تناقض آشکاری است که در عملکرد این وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم به چشم می‌خورد.

ناچاریم واکسن کرونا را وارد کنیم

روز گذشته بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس گفت: «دفاع از سلامت مردم نباید معطل شخص یا چیزی گردد. حفظ جان مردم نخستین اولویت دولت است کدام پدر را دیده‌اید که برای سلامت فرزندان خود معطل کند. سلامت مردم خط قرمز ما است. دفاع از سلامت باعث وفاق همدلی ایرانیان در دولت خواهد شد.» او با اشاره به برنامه‌هایش گفت: «اولویت و مهمترین موضوع بحث بیماری کرونا بود که در سه بخش به آن می‌پردازم. بخش اول واکسیناسیون است. امروزه در دنیا ثابت شده است که آنچه که می‌تواند به کاهش بیماری کمک کند واکسیناسیون است امروزه در کشور‌هایی که واکسیناسیون درصد بالایی انجام شده است میزان مرگ و میر کاهش پیدا کرده است البته واکسیناسیون به معنای این نیست که کسی درگیر بیماری نمی‌شود بلکه شدت بیماری کم می‌شود.»

وی تاکید کرد: «یکی از برنامه‌های اصلی ما واکسیناسیون است. جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور ۶۰ میلیون نفر است که برای واکسیناسیون آن‌ها دو دوز واکسن لازم است یعنی ۱۲۰ میلیون دوز واکسن لازم داریم تاکنون ۲۲ میلیون واکسن زدیم طبیعی است که میزان تولیدات داخلی به ۹۸ میلیون دوز واکسن نمی‌رسد بنابراین ما ناچار هستیم واردات واکسن را انجام دهیم و این اولویت اول ما است و از بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده می‌کنیم.»

عین اللهی ادامه داد: «برنامه ما این است که تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون را تمام کنیم و محدود شدن و ایستادن مردم در صف را با هماهنگی همه دستگاه‌ها و استفاده از امکانات مملکت به صورت بسیجی استفاده و آن را کنترل می‌کنیم. واکسن زدن کار سختی نیست و باید از همه امکانات استفاده و به مردم احترام بگذرایم و واکسیناسیون را انجام دهیم. طرح شهید سلیمانی که در بسیج در حال اجرا است را با قدرت ادامه می‌دهیم.»

عین اللهی درباره قرنطینه اظهار کرد: «بحث قرنطینه یا لاک داون در دنیا از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد انجام می‌شود.ما با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود باید در این طیف لاک داون را انجام دهیم، اما نباید قرنطینه نمایشی باشد. اینگونه نباشد که دو هفته تعطیل کنیم و بعد از دو هفته مرگ و میر افزایش یابد و این قرنطینه نیست.»

او تاکید کرد: «باید از همه امکانات کمک بگیریم و از همه کسانی که در این زمینه موثر هستند و خارج از وزارت بهداشت حضور دارند کمک بخواهیم تا توانیم چرخه ویروس را متوقف کنیم.»

عین اللهی گفت: «مهمترین مسئله در کنترل بیماری کرونا مدیریت است. از رئیس جمهور گرفته تا معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان مجلس باید در ستاد کرونا حضور یابند و استفاده موثر از همه ببریم. باید بسیاری از اختیارات خود را به استان‌ها واگذار کنیم و با توجه به شرایط محلی درباره کرونا تصمیم‌گیری کنند. کمیته علمی از افراد متدین و باسواد تشکیل خواهد شد تا موارد لازم را انجام دهند.»

او با اشاره به تولیت خدمات و کارکرد‌های نظام بهداشت و درمان گفت: «تولیت در سلامت با وزارت بهداشت است، اما ۷۵ درصد از عوامل تاثیر‌گذار در سلامت خارج از وزارت بهداشت است. باید تولیت وزارت بهداشت به حاکمیت شناخته شود و بتواند تولیت خود را در سایر قسمت‌ها انجام دهد و نیاز به متناسب‌سازی ساختار داریم.»

این طور که مشخص است صحبت‌های وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی با عملکرد او در تناقض است و این در شرایطی است که جامعه امروز ما هنوز هم از عملکرد وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زخم خورده است. سوال اینجاست که در چنین شرایط بحرانی آیا گزینه‌ای بهتر از عین الهی نبود که برای سکانداری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد شود؟ با این همه باید دید آیا شخصی با این همه تناقض می‌تواند از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد؟روزنامه آفتاب یزد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: