کد خبر: ۲۸۷۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۹ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - 2021August 21
اضافه‌وزن و چاقی فرزندان ما اغلب در دوران دبستان شروع می‌شود. این یک نگرانی عمده است زیرا بسیاری از کودکانی که دارای اضافه‌وزن هستند، در بزرگسالی نیز همین روند را ادامه می‌دهند.
شفاآنلاین>سلامت>همانطور که تمام اعضای خانواده از انتخاب و اجرای یک سبک زندگی سالم سود خواهند برد، کودکان نیز می‌توانند با کمک والدین و خانواده خود به وزن و رشد سالم برسند. مصرف غذاهای سالم، محدودکردن غذاهای آماده و افزایش فعالیت بدنی از جمله مواردی هستند که در راستای دستیابی به این هدف می‌توانند مفید واقع شوند.

به گزارش شفاآنلاین:اضافه‌وزن و چاقی فرزندان ما اغلب در دوران دبستان شروع می‌شود. این یک نگرانی عمده است زیرا بسیاری از کودکانی که دارای اضافه‌وزن هستند، در بزرگسالی نیز  همین روند را ادامه می‌دهند. والدین، تأثیر چشمگیری بر رژیم غذایی و شیوه زندگی کودکان دبستانی‌شان دارند. البته تکنیک‌های ساده خانگی نیز بی‌تأثیر نیست؛ برای آشنایی با نحوه کنترل چاقی و مدیریت وزن در کودکان، این مطلب را از دست ندهید.

ایجاد تغییر در عادات غذایی کل افراد خانواده

انتخاب غذای سالم و فعالیت بیشتر، به نفع کل خانواده است، بنابراین سعی کنید علاوه بر کودکان، دیگر اعضای خانواده را هم درگیر این تغییر کنید. در این صورت اگر سایر اعضای خانواده نیز دچار اضافه وزن یا چاقی باشند، به راحتی می‌توانند به وزن سالم و دلخواهشان برسند.

در همین راستا، میان‌وعده‌های سالم آماده کنید؛ میان‌وعده بخش مهمی از عادات تغذیه‌ای کودک است و نباید از آن غافل شد. ترجیحاً میان‌وعده‌ها کالری کمی داشته باشند. برای نمونه می‌توان از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرد.

نوشیدنی‌های ناسالم را کنار بگذارید و از مصرف نوشابه‌های گازدار و قندی بپرهیزید. سعی کنید کودکان را به نوشیدن آب و شیر کم‌چرب ترغیب کنید.

ورزش و فعالیت همراه با کودکتان

با هم قدم بزنید، بازی کنید، دوچرخه‌سواری کنید، با کودکتان ورزش کنید. کودکان مدرسه‌ای حداقل به ۶۰دقیقه فعالیت در طول روز نیاز دارند. تماشای تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای را درمجموع به کمتر از دو ساعت در روز برای کودکان مدرسه‌ای و کمتر از یک ساعت در روز برای کودکان پیش دبستانی و نوپا کاهش دهید.

البته رعایت چند نکته در رژیم کودکان مدرسه‌ای (در صورت حضوری‌شدن مدارس) ضروری است:

از معلمان یا مدیر مدرسه فرزند خود [برای کسب اطلاعات بیشتر] در مورد آموزش سبک زندگی سالم ارائه‌شده در مدرسه سوال کنید.

میان‌وعده‌های پرچرب (مانند سیب زمینی سرخ‌شده) را در ظرف غذای کودک قرار ندهید.

کودکتان را به مصرف آب به عنوان نوشیدنی اصلی در مدرسه تشویق کنید.

به فرزند خود در مورد انتخاب سالم‌تر در غذاخوری مدرسه آموزش دهید.

به یاد داشته باشید:

والدین نقش بسزایی در کمک به فرزندان خود در ایجاد عادات سالم غذایی دارند. مدت زمانی را که کودکان برای تماشای تلویزیون یا بازی های رایانه‌ای می‌پردازند، محدود کرده و آنها را به انجام فعالیت‌های بدنی تشویق کنید.

اگر تمام اعضای خانواده اضافه وزن یا چاقی داشته باشند، به راحتی می‌توانند به وزن سالم برسند، به شرطی که همگی سبک زندگی خود را سالم‌تر کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: