کد خبر: ۲۸۷۹۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - 2021August 21
مشکلات کمبود داروهای بیماران خاص نتیجه سو مدیریت و مسائلی مانند تحریم است. تخصیص ارز برای تامین دارو‌های مورد نیاز هم از مشکلاتی است که فعالان در حوزه دارو با آن مواجه هستند.
شفاآنلاین>سلامت>بهتر است مردم به دارو‌های ایرانی اعتماد کنند و اصلا درمان بیماران را به تعویق نیندازند.

به گزارش شفاآنلاین: علاوه بر کرونا، با مشکلات دیگری مانند کمبود داروهای کرونا و داروهای بیماران خاص  رو به رو هستیم.

مشکلات کمبود داروهای بیماران خاص نتیجه سو مدیریت و مسائلی مانند تحریم است. تخصیص ارز برای تامین دارو‌های مورد نیاز هم از مشکلاتی است که فعالان در حوزه دارو با آن مواجه هستند. تخصیص ارز به تولیدکنندگان دارو، این روز‌ها به کندی و با مشکلاتی همراه است، تا جایی که برخی دارو‌های تولید داخل هم به دلیل تخصیص‌نیافتن ارز و تامین‌نشدن مواد اولیه، نایاب شده است.

 دارو‌های بیماران خاص در حالی نایاب و کمیاب است که افرادی در بازار آزاد و در فضای مجازی به‌راحتی آنها را به فروش می‌رسانند.

مشکل اصلی کمبود دارو، برند آن هاست

 علی فاطمی نائب  رئیس انجمن داروسازان ایران  اظهار کرد: ما فعلا کمبود طولانی مدت در ارتباط با دارو‌های شیمیایی نداریم وکمبودها مقطعی است، افراد سودجو  می‌خواهند تنها افکار مردم را متذلذل و سرگردان کنند.گاهی کمبود انسولین و سرم داریم، اما دارو‌های شیمیایی و بیماران خاص هیچ وقت طولانی مدت کمبود نمی‌شود.

او گفت:در حال حاضر چیزی که مردم را ناراحت می‌کند نبود دارو‌های برند است  البته در بازار‌های سیاه داروی قاچاقی با برند‌های جعلی به مردم فروخته می‌شود. برخی دارو‌های هندی وجود دارند، اما مردم دنبال دارو‌های آلمانی هستند و بهتر است مردم به دارو‌های ایرانی اعتماد و آن را مصرف کنند و اصلا درمان بیماران را به تعویق نیندازند.


 محمد اسلامی جویباری رییس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ایران گفت: در حال حاضر حدود ۴۵۰ فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی در سراسر کشور، مشغول طبابت هستند، مردم ایران در همه استان‌ها می‌توانند تمام خدمات درمانی را که یک بیمار سرطانی نیاز دارد، دریافت کنند.

او افزود: ثبت کشوری سرطان از سال ۹۴ به صورت کاملا دقیق در حال بررسی و آمار‌ها مدام در حال به روز شدن است ، اما آمار دقیقی برای ارائه دادن وجود ندارد، زیرا در تمام شهر‌های ایران، امکانات دقیق غربالگری وجود ندارد و ما نمی‌توانیم آمار کاملا دقیقی ارائه دهیم.

اسلامی جویباری ادامه داد: ما در جریان میزان شیوع برخی سرطان‌ها در بعضی از استان‌ها هستیم، اما برای ارائه دقیق آمار کل استان‌ها به زمان بیشتری نیاز است تا تمام تغییرات اخیر آمار‌ها مورد بررسی قرار گیرد. در ناحیه گنبد کاووس و آذربایجان، سرطان مری بیشتر شایع است و در مازندران، سرطان معده شایع‌تر است.

این متخصص آنکولوژی گفت: شایع‌ترین سرطان در بین خانم‌ها، سرطان پستان و در بین آقایان، سرطان معده است.

اسلامی در مورد دارو‌های بیماران سرطانی و مسائل مربوط به بیمه آن‌ها افزود: اکثر دارو‌هایی که جزو سیستم فارماکوپه کشور هستند، تحت پوشش بیمه هستند، اما دارو‌هایی که جدیدتر هستند متاسفانه وارد لیست فارماکوپه کشور نشده است. تقاضای ما از وزارت بهداشت این است  تا دارو‌هایی را که اثر بخشی اثبات شده‌ای در درمان سرطان دارند وارد لیست دارویی کنند تا افرادی که توان تهیه این دارو‌ها را دارند بتوانند از بازار رسمی دارو‌ها را تهیه کنند و از روش‌های غیرقانونی مثل بازار آزاد و قاچاق، استفاده نکنند.


داروی اندوکسان در کشور نایاب است

او گفت: ارگان خاصی برای درمان مشکلات روحی بیماران مبتلا به سرطان و خانواده هایشان وجود ندارد و در کشور جای خالی چنین مراکزی کاملا احساس می‌شود.

اسلامی بیان کرد: در حال حاضر با چالش بزرگ کمبود دارو‌های مهم و مورد نیاز بیماران سرطانی مواجه هستیم، زیرا بیمار ناچار است برای تهیه دارو حتی تمام استان‌ها را بگردد تا داروی مورد نیاز را با هزینه بسیار زیاد تامین کند. به طور مثال، داروی اندوکسان که لاین اول درمان سرطان بوده نایاب است و به افراد و تیم‌هایی برای کمک به رفع اینگونه مشکلات به شدت نیاز داریم.

این متخصص آنکولوژی ادامه داد: سرطان یک بیماری است که فاکتور‌های متفاوتی در ایجاد آن دخیل هستند، درصد کمی از این فاکتور‌ها ژنتیک و بقیه این فاکتورها، فاکتور‌های قابل پیشگیری هستند.

او در مورد نکاتی که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کنند گفت: رژیم غذایی مناسب، تحرک و فعالیت بدنی زیاد، اجتناب از مصرف فست فود، مصرف میوه و سبزیجات فراوان و عدم استفاده از الکل و سیگار و قلیان، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: