به گزارش شفاآنلاین:چه دنیای سیاهی است دنیای این شیادان زیرا از یک سو هموطنانمان برای نجات جان مادر، پدر، همسر و فرزند خود به این در و آن در می زنند تا شاید راه نجاتی بیابند و از سوی دیگر عده ای با تبلیغات فریبنده خود در فضای مجازی به دنبال خالی کردن جیب مردمی هستند که برای نجات جان عزیزانشان هر کاری که لازم باشد، انجام می دهند. فردی که تا دیروز فریب هیچ یک از تبلیغات فضای مجازی را نمی خورد حالا به جایی رسیده که فکر میکند فلان تبلیغ در فضای مجازی در ارتباط با واکسن حیات بخش کرونا حقیقت دارد و می تواند با خرید آن جان دوباره ای به عزیزش که در تخت بیمارستان برای زنده بودن، مبارزه می کند، ببخشد اما دریغ و غافل از آنکه همه این تبلیغات دروغ های واهی است.
افراد سودجو با انتشار آگهیهای فریبنده در فضای مجازی، ادعای فروش واکسن کرونا را دارند و از شهروندان میخواهند که برای خرید ثبت نام کنند که این افراد سودجو، واکسنهای تقلبی و جعلی را تبلیغ میکنند و صرفاً به قصد سودجویی، سرقتهای اینترنتی، سرقت اطلاعات شخصی و کلاهبرداری، دست به چنین اقدامی میزدند.
کارشناسان پلیس فتا به هموطنان توصیه میکنند که فریب تبلیغات پر زرق و برق فضای مجازی با عنوان «ثبت نام و خرید واکسن کرونا» را نخورند و به هیچ وجه به صفحههای تقلبی ایجاد شده با عناوین مختلف در این خصوص اعتماد نکنند.
برای تهیه داروهای مورد نیاز خود به داروخانه ها و مراکز معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت مراجعه کرده و از خرید هرگونه دارو تحت عنوان داروی درمان کرونا در فضای مجازی خودداری کنید چرا که تنها مرجع قانونی واگذاری در خصوص داروی کرونا، وزارت بهداشت و درمان است و هرگونه خبری در این خصوص قطعاً از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی میشود.
این در حالیست که کلاهبرداران حتی از طریق ارسال یک پیام جعلی از شهروندان میخواهند وارد سایتی به نام سیب شوند و برای دریافت واکسن کرونا با پرداخت مبلغی ثبت نام کنند. لینک معرفی شده در این پیامک، معمولا کاربران را به یک درگاه بانکی جعلی (فیشینگ) هدایت کرده و پس از دریافت اطلاعات بانکی، از آنها کلاهبرداری و اقدام به برداشت وجه به صورت غیرمجاز می کنند در حالی که برای دریافت واکسن کرونا نیاز به پرداخت هیچ مبلغی نیست.
سامانه سیب که توسط کلاهبرداران بهعنوان درگاه ثبتنام به متقاضیان معرفی میشود بههیچعنوان در دسترس مردم نیست، بلکه فقط مراقبین سلامت و پزشکان میتوانند به آن وارد شوند. همچنین هموطنان باید به بهانه ثبت نام واکسن کرونا و ایجاد پرونده وارد هیچ سایتی نشوند چرا که به دنبال اظهارات مسئولان وزارت بهداشت درباره برنامه زمانبندی واکسیناسیون عمومی کشور، کلاهبرداران اقدام به ارسال پیامهایی حاوی لینکهای جعلی با عنوان ثبتنام واکسن کرونا کرده اند.
همانطور که گفته شد، افراد سودجو با انتشار پیامهای ثبت نام در فضای مجازی از شهروندان میخواهند که برای ثبت پرونده سلامت و دریافت واکسن کرونا وارد لینک جعلی شده و ثبت نام کنند. به گفته کارشناسان پلیس فتا شهروندان به تبلیغات گسترده منتشر شده در شبکههای اجتماعی با عنوان «ثبت واکسن کرونا و تشکیل پرونده سلامت» اعتماد نکرده و به هیچ وجه به سایتها و لینکهای قرار داده شده در کانال و گروههای شبکههای اجتماعی مراجعه نکنند، زیرا ممکن است این سایتها فیشینگ بوده و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند.
لازم است هموطنان توجه داشته باشند و از اعتماد به منابع خبری نامعتبر و انتشار اخبار جعلی و شایعات در خصوص واکسن کرونا خودداری کنند و تنها برای تشکیل و استعلام پرونده بهداشتی خود با شماره تماس نزدیکترین مرکز، پایگاه یا خانه بهداشت محل سکونت خود تماس بگیرید و از مراقبین سلامت و بهورزان وضعیت دارا بودن یا نبودن پرونده بهداشتی خود را جویا شده و بدانند که خبرهای حقیقی و معتبر بهصورت گسترده و عمومی در رسانههای رسمی اعلام خواهد شد.
کلاهبرداری در پوشش فروش واکسن کرونا
سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با ترفند خرید و فروش واکسن کرونا در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری میکرد.
وی اظهار داشت: فردی به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کرد و مدعی شد در فضای مجازی اقدام به خرید واکسن کرونا کرده است و مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفته است.
گودرزی اضافه کرد: شاکی در ادامه اظهارات خود گفت در فضای مجازی با شخصی ناشناس که خود را از وارد کنندگان این واکسن معرفی کرد آشنا شدم و پس از صحبت های اولیه مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال جهت خرید دو دوز از این واکسن برای وی واریز کردم و پس از واریز وجه دیگر پاسخی از وی دریافت نکردم.
سرهنگ گودرزی اظهار داشت: متهم پس از انتقال به پلیس فتا هرگونه جرمی را انکار می کرد اما پس از روبه رویی با ادله دیجیتال ضمن پذیرش بزه انتسابی خود، به بیش از ۲۰ مورد کلاهبرداری با ارزش ریالی حدود پنج میلیارد ریال اعتراف کرد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: باید توجه داشت که خرید و فروش هرگونه دارو در فضای مجازی ممنوع است و علاوه بر جرم بودن این اقدام، غالب این افراد نیز کلاهبردار هستند و بسیاری از این افراد اصلا دارویی در اختیار ندارند و فقط مدعی داشتن داروهای نادر هستند.
فریب شایعات فضای مجازی را نخورید
سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه تنها مرجع قانونی واگذاری در خصوص داروی کرونا وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است، به شهروندان هشدار داد: فریب شایعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی با عنوان «فروش واکسن کرونا با برندهای مختلف داخلی و خارجی و مبالغ بسیار بالا» را نخورید.
وی ادامه داد: به دنبال انتشار اخبار واردات واکسن کرونا به کشور در مواردی شاهد آن بودیم که افراد سودجو با انتشار آگهی های فریبنده در فضای مجازی، ادعای فروش واکسن کرونا را دارند و از شهروندان می خواهند که برای خرید ثبت نام کنند، که اکثر این افراد توسط پلیس فتا موردشناسایی قرار گرفته و جهت سیر مراحل قانونی پرونده شان به مراجع ذی صلاح تحویل داده شدند.
پاشایی گفت: در تحقیقات انجام شده از متهمان محرز گردیده که این افراد سودجو؛ دارویشان تقلبی و جعلی بوده و یا اصلا دارویی در کار نبوده و صرفا به قصد سودجویی، سرقت های اینترنی، سرقت اطلاعات شخصی و کلاهبرداری دست به چنین اقدامی زده اند.
وی به هموطنان توصیه کرد: فریب تبلغات پر زرق و برق فضای مجازی با عنوان «ثبت نام و خرید واکسن کرونا» نخورند و به هیچ وجه به صفحه های تقلبی ایجاد شده با عناوین مختلف در این خصوص اعتماد نکنند و از قرار دادن اطلاعات بانکی خود در اختیار گردانندگان این صفحات پرهیز کنند.
سرهنگ پاشایی با اشاره به اینکه هرگونه پیام در این خصوص در شبکههای اجتماعی یا ارسال پیامک به شهروندان قطعا فریب است، تصریح کرد : تنها مرجع قانونی واگذاری در خصوص داروی کرونا وزارت بهداشت و درمان است و هر گونه خبری در این خصوص قطعا از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی میشود.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا خاطر نشان کرد : به شایعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی با عنوان «فروش واکسن کرونا با برندهای مختلف داخلی و خارجی و مبالغ بسیار بالا» اعتماد نکنید و به سایتها و درگاههای پیشنهاد شده در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی مراجعه ننمایید زیرا ممکن است دامی برای فیشینگ باشد.
این مقام انتظامی با تاکید بر اینکه شهروندان می توانند با هوشیاری خود و دریافت اطلاعات در خصوص واکسن کرونا از منابع معتبر و رسمی کشور دست افراد سود جو را در رسیدن به اهدافشان کوتاه کنند و قربانی تبلیغات فریبنده در این خصوص نشوند، افزود: پلیس فتا در رصدهای روزانه در صورت مواجهه با این گونه آگهیها با مجرمان برخورد قانونی خواهد کرد.
تبلیغ، فروش و تزریق واکسن کرونا در فضای مجازی ممنوع است
معاون اجتماعی پلیس فتا در ادامه با اشاره به اینکه که هرگونه تبلیغ، فروش و تزریق واکسن کرونا در فضای مجازی ممنوع است هشدار داد: این ترفند مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان است.
پاشایی گفت: با انتشار اخبار تولید واکسن کرونا، شاهد انجام تبلیغات گسترده با مضمون «فروش و واگذاری این دارو در فضای مجازی و به خصوص شبکههای اجتماعی» هستیم. مجرمان سایبری با شگردهای مختلف نظیر اعطاء واکسن کرونا در قبال ثبت نام در تورهای مسافرتی و یا تبلیغات فریبنده، ثبت نام آزمایشی انسانی تزریق واکسن کرونا در کشورهای خارجی به همراه تور توریستی و تفریحی، در صدد کلاهبرداری از متقاضیان هستند که در این راستا تمامی تحرکات و جریان های مشابه در کارگروه ویژه پلیس فتا در حال رصد است.
وی با بیان اینکه تنها مسیر واقعی دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی صرفا مجاری قانونی اعلام شده از وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی می باشد، افزود: هرگونه تبلیغ و فروش دارو و واکسن از طریق فضای مجازی جرم تلقی می شود و با متخلفین این حوزه برخورد قانونی خواهد شد.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا توصیه کرد: هموطنان موارد مشکوک را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir لینک مرکز فوریتهای سایبری اطلاع دهند.ایرنا