به گزارش شفا آنلاین،دکتر زهره آذرکاراظهار کرد: اسهال بیماری است که نباید با دارو جلوی آن را گرفت یعنی نباید از داروهایی استفاده کرد که اسهال بیمار را کم کند.
وی با اشاره به اینکه اسهال فعالیت دفاعی در برابر میکروب وارد شده به بدن است، افزود: در موقع اسهال حرکات روده به دلیل خارج کردن میکروبها افزایش پیدا میکند که اگر با دارو جلوی حرکات روده گرفته شود باعث باقی ماندن میکروب در روده شده که در این صورت میکروب تهاجم یافته و وارد سیستم خونی میشود و برای بیمار وضعیت وخیمی را ایجاد میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: اگر وزن مدفوع بیش از 200 گرم در روز شود یا تعداد دفعات دفع مدفوع افزایش پیدا کند یا قوام مدفوع شل و آبکی شود به آن اسهال میگویند که انواع آن شامل اسهال حاد کمتر از دو هفته، مزمن بیش از چهار هفته، مداوم کمتر از چهار هفته است.
آذرکار ادامه داد: اسهالهای عفونی بیشتر از نوع حاد هستند اما اسهالهای مداوم و مزمن معمولا علت غیرعفونی دارند و بیشتر به دلایل داخلی نقص آنزیم یا بیماری سرطانی یا بیماریهای مزمن گوارشی ایجاد میشوند.
وی اظهار کرد: اسهال میکروبی در این فصل شایعتر است که ممکن است به شکل بیماری وبا خود را نشان داده که از مهمترین علائم آن اسهال شدید و ابکی است که ممکن است به دلیل از دست رفتن سریع آب و املاح بدن در کمتر از یک ساعت منجر به مرگ شود.
این متخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: اسهال خونی نیز به دلیل تهاجم میکروبها به روده صورت میگیرد که در مدفوع فرد خون خواهد بود.
آذرکار گفت: اگر میکروب وارد شده به بدن به مخاط روده وارد شود اسهال آبکی به اسهال خونی تبدیل میشود.
وی ادامه داد: اسهال مسافرتی که بیشتر علت میکروبی دارند به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی یا سرد نکردن خوب مواد غذایی یا استفاده از غذاهای غیرمطمئن صورت میگیرد، چرا که میکروب در هوای گرم سریع تکثیر پیدا میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: اسهال ناشی از مسمومیت مواد غذایی جزو اسهالهای حاد هستند که اسهالی گذرا بوده و عامل آن تخم مرغ فاسد، سس فاسد یا برنجی که درون یخچال نگهداری نشده و با جایگزین کردن آب و الکترولیت بهبود حاصل میشود.