مواد دیگری مانند روغن ماهی، جگر ماهی، ماهی قزل آلا صورتی، خاویار سیاه، زرده تخم مرغ، شیر بز، کره و پنیر سفت نیز حاوی ویتامین D هستند. تأکید میکنیم که این ویتامین را نمیتوان در بدن ذخیره کرد.
شفاآنلاین>سلامت>تامین ویتامین D در فصل پاییز و زمستان که روزها کوتاهتر و تاریکتر میشوند، اندکی مشکلساز است.به گزارش شفاآنلاین:دکتر یوری پوتیشکین متخصص غدد اظهار کرد: همه افراد ضرورت ویتامین D برای سلامتی را میدانند، اما نمیدانند در صورت کمبود آن در بدن، چه مشکلاتی ظاهر میشود؟.
او افزود: ما کمبود این ویتامین (ویتامین خورشید) را احساس میکنیم، به خصوص در زمستان، زمانی که شب طولانیتر از روز است و خورشید همیشه در آسمان ظاهر نمیشود؛ پس چگونه میتوانیم کمبود آن را در بدن جبران کنیم؟.
پوتیشکین میگوید:روشهای مختلفی برای به دست آوردن ویتامین D وجود دارد. برای مثال از طریق پوست. همانطور که همه عادت کرده اند، از طریق اشعه ماورا بنفش، که قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت ۱۵ دقیقه برای به دست آوردن یک دوز محافظ از این ویتامین کافی است. قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت طولانی به منظور ذخیره ویتامین تا فصل زمستان، حتی اگر شخصی از کمبود این ویتامین در بدن خود رنج ببرد، امکان پذیر نیست. زیرا حداکثر سطح بالای این ویتامین ۱۰ نانوگرم است و این قاعدتا برای جبران کمبود آن در بدن کافی نیست.
این پزشک متخصص اضافه کرد: افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند باید حتی در تابستان از داروهای حاوی این ویتامین استفاده کنند. ورزش کردن به بالا بردن سطح ویتامین D در بدن کمک نمیکند، اما تغییر رژیم غذایی میتواند به آن کمک کند.
او میگوید: ویتامین D را میتوان از ماهی سالمون بدست آورد، به گونهای که غلظت آن در این نوع ماهی بسیار زیاد است، در حالی که سطح آن در ماهی قزل آلا پرورشی، بسیار کم است. همچنین میتوان با خوردن غلات و شیر کمبود این ویتامین را جبران کرد.
این متخصص پوست تصریح کرد: مواد دیگری مانند روغن ماهی، جگر ماهی، ماهی قزل آلا صورتی، خاویار سیاه، زرده تخم مرغ، شیر بز، کره و پنیر سفت نیز حاوی ویتامین D هستند. تأکید میکنیم که این ویتامین را نمیتوان در بدن ذخیره کرد.
پوتیشکین میگوید: فرآیندهای بیوشیمیایی بدن ویتامین D را مصرف میکند. این ویتامین توسط کلیهها فعال شده و در صورت لزوم استفاده میشود و راهی برای حفظ آن وجود ندارد.