یک بررسی جدید نشان میدهد حدود ۵۰ درصد بزرگسالان مبتلا به کرونای بستریشده دچار عوارضی میشوند مراقبت از خودشان پس از مرخص شدن را مشکل میکند
شفاآنلاین>سلامت> یک بررسی جدید نشان میدهد حدود ۵۰ درصد بزرگسالان مبتلا به کرونای بستریشده دچار عوارضی میشوند مراقبت از خودشان پس از مرخص شدن را مشکل میکند.
به گزارش شفاآنلاین: این پژوهشگران که یافتههایشان را در ژورنال لنست منتشر کردهاند، میگویند مردان و افراد بالای ۵۰ سال با بیشترین احتمال ممکن است دچار عوارض ناشی از کووید-۱۹ شوند، اما بزرگسالان جوانتر و از قبل سالم هم از این عوارض در امان نمیمانند.
دکتر کالوم سمپل از دانشگاه لیورپول و یکی از نویسندگان این مقاله گفت: «یافتههای این پژوهش با روایتهای فعلی در این باره که
کووید-۱۹ فقط در افراد دارای بیماریهای زمینهای و سالمندان خطرناک، مطابقت ندارد.»
این گروه پژوهشگران ۷۳۱۹۷ بزرگسال بستریشده به علت کووید-۱۹ را در سراسر بریتانیا در سال ۲۰۲۰ بررسی کردند. در مجموع، ۴۹.۷ درصد این بیماران دستکم دچار یک عارضه بودند که در ۲۴ درصد موارد کلیهها در ۱۸ درصد موارد تنفس، در ۱۶ درصد موارد چند اندام، در ۱۲ درصد موارد قلب، در ۱۱ درصد موارد دستگاه گوارش و در ۴ درصد موارد دستگاه عصبی را گرفتار کرده بود.
عوارض بیماری در ۳۹ درصد افراد ۱۹ تا ۴۹ ساله رخ داده بود، در حالی که در افراد بالای ۵۰ سال این میزان ۵۱ درصد بود. میزان عوارض در بیماران سیاهپوست بالاتر بود. پس از ترک بیمارستان، یک چهارم بیماران توانایی کمتر از پیش از بیماریشان برای مراقبت از خودشان داشتند.
دکتر آیا ریاد، از دانشگاه ادینبورو و یکی دیگر از نویسندگان مقاله این پژوهش گفت: «با تمرکز صرف بر مرگهای ناشی از کووید-۱۹، احتمالا اثرات واقعی این بیماری به خصوص در افراد جوانتر که با احتمال بیشتری ممکن است از کووید-۱۹ شدید جان به در ببرند، نادیده گرفته میشوند.»