بر اساس اعلام کمیته ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ وزارت بهداشت، اگرچه در موارد زیادی تغییرات ایجاد شده در واریانتهای جدید نگرانکننده نیست اما در بعضی موارد نادر ممکن است نگرانیهایی ایجاد نماید
شفاآنلاین>سلامت> شرایط پیک پنجم کرونا به گونهای است که سرعت و قدرت انتفال و سرایت ویروس، شدیدتر از پیک چهارم است و این میتواند نگران کننده باشد.
به گزارش شفاآنلاین: تغییر خاصیت ژنتیکی ویروسها در طول زمان یک پدیده طبیعی در دنیا محسوب میشود و همه ویروسها از جمله SARS-CoV-۲ در طول زمان تغییراتی را نشان میدهند.
در بیشتر مواقع این تغییرات (واریانتهای جدید) تأثیر زیادی در ویژگیهای اصلی ویروس نخواهند داشت، اما در موارد کمی میتوانند بر خصوصیات اصلی ویروس از جمله سرعت انتشار، شدت ایجاد بیماری، تأثیر واکسنها و داروهای درمانی و حتی ابزارهای تشخیصی تأثیرهای متفاوتی داشته باشند.
بر اساس اعلام کمیته ساماندهی تحقیقات
کووید ۱۹ وزارت بهداشت، اگرچه در موارد زیادی تغییرات ایجاد شده در واریانتهای جدید نگرانکننده نیست اما در بعضی موارد نادر ممکن است نگرانیهایی ایجاد نماید، به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت با همکاری شبکهای از افراد متخصص و محققین از ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ به بررسی و ارزیابی سیر تغییرات و تکامل ویروس SARS-CoV-۲ پرداخته است.
سید علی دهقان متخصص بیماریهای عفونی، از احتمال افزایش فوتیهای ناشی از کرونا در روزهای آینده خبر داد و گفت: ویروس دلتا نسبت به گذشته قویتر و مسری تر شده است.
وی با عنوان این مطلب که شرایط عادی نیست، افزود: ویروس نسبت به گذشته قویتر، مسریتر و درگیری بیماران با این ویروس طولانیتر و شدیدتر است.
متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه پیک پنجم خیلی شدیدتر از پیک چهارم است، افزود: روند بیماری در پایتخت به شدت افزایشی است و اگر دستورالعملهای بهداشتی رعایت نشود شاهد مشکلات بیشتری در حوزه سلامت خواهیم بود.
جلیل کوهپایهزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به وضعیت قرمز بیشتر شهرهای کشور، افزود: بیمارستانهای شهر تهران ۷۵۰۰ بستری کووید ۱۹ دارند که ۲۵ درصد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و متأسفانه این وضعیت در روزهای آینده شدت میگیرد، مگر آنکه ما بتوانیم باز هم با مراقبتهای مردم حرکت این ویروس را در جامعه کم کنیم.