شفاآنلاین>سلامت> وزیر بهداشت در پاسخ به یکی از نمایندگان زاهدان گفت: «.. خورده هر کس به مردم سیستان و بلوچستان توهین کرده است.» اتفاقی که بازتاب و واکنشهای گستردهای داشت.
به گزارش شفاآنلاین: وزیر بهداشت که برای بررسی وضعیت شیوع کرونا و نیازهای سیستان و بلوچستان به آن جا سفر کرده بود، در جلسهای که با حضور نماینده استان و تعدادی از کارشناسان برگزار شد، به اظهارات نماینده این استان واکنش تندی نشان داد. اگرچه از دو سوی بحث، الفاظ تندی به کار برده شد، اما وزیر بهداشت در یک جا، از عصبانیت نتوانست خود را کنترل کند و در پاسخ به یکی از نمایندگان زاهدان گفت: «.. خورده هر کس به مردم سیستان و بلوچستان توهین کرده است.» اتفاقی که بازتاب و واکنشهای گستردهای داشت.
روزنامه همدلی نوشت: این اظهارات با واکنشهای کاربران روبهرو شد. کاربری در واکنش به نمکی مینویسد:«تا حالا تو هیچ کدوم از دولتها دیده بودین
وزیر بهداشت به این ناکارآمدی و بددهنی؟! خیلی حرفه وزیر بینمکی که هم نالایق و بیعرضه باشه و هم به جای عذرخواهی از مردم به خاطر دروغها و همه وعدههای سرخرمنش، زبونش خیلی دراز باشه!!!»
کاربری نیز میگوید:«آقای نمکی نه به اون گردن کج کردن و پی در پی معذرت خواهی کردنت نه به این داد زدن و فحاشی کردنت.» یک کاربر دیگر میگوید:«رقابت تنگاتنگ جهانپور و نمکی در اشاعه فرهنگ و هنر در وزارت بهداشت.» کاربر دیگری مینویسد:«وقتى نمكى و جهانپور كه به ظاهر دكتر هستند اينچنين ادبيات سخيفى دارند خدا به داد همكارها و زيردستاشون برسه، ببين با اونا چجورى حرف ميزنن و رفتار ميكنن.»
روزنامه آفتاب یزد در این باره نوشت: استفاده از کلمه زشت از سوی مقامات وزارت بهداشت و درمان بیسابقه نیست و چندی پیش کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو منتقدان وضعیت واکسیناسیون را «پفیوز» خطاب کرده بود که البته پس از آن مدعی شد منظورش «مافیای واردات» بوده است. با وجود اینکه بسیاری از وزیر بهداشت خواستند که جهانپور را برکنار کند، اما سعید نمکی گفت او «خسته» بوده است. وزیر بهداشت همچنین از جهانپور خواست از ادبیات غنی فارسی دراینگونه موارد استفاده کند! با وجود اینکه بسیاری از ناظران و منتقدان میگویند عملکردضعیف وزارت بهداشت در استان سیستان و بلوچستان در پیش روی کرونا موثر بوده و کمبود تختهای بیمارستانی و وضعیت نامناسب خدمات دهی در مراکز درمانی از عمده انتقادات بود، اما وزیر این موارد را رد میکرد.
آقای نمکی، خستهای برادر، پس فقط برو
سعید نمکی به شدت از مسئولان استانی انتقاد کرد. او گفت: «با وجود امکانات و بودجه موجود و بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی نباید بیماران زیر پنکه بخوابند و حتما من در برگشت از این سفر با افرادی که در این زمینه کوتاهی کردهاند برخورد جدی خواهم کرد.» او افزود: "اینکه یک بیمارستان در این منطقه که حتی در تهران هم مشابه آن را ندیده ام، بدون استفاده بماند، ظلم به مردم این منطقه است و با این موضوع برخورد خواهم کرد.
حاشیه عجیبتر گزارشهای میدانی برخی کاربران از اقدام به ترخیص برخی بیماران پیش از رسیدن وزیر بهداشت به بیمارستانهای محلی است. ساجده عربسرخی، روزنامهنگار که در این استان حضور دارد، در توئیتر خود نوشته: «در بیمارستان امام علی زاهدان هستم. نمکی در راه است. ظاهرا سردخانه را تخلیه و برخی بیماران بهبود نیافته را مرخص کردهاند. ظاهرا باید «تخت خالی» برود در چشم ما. زنی عصبانی: میگویند مادرت را با ۷۰درصد درگیری ریه را ببر خانه. برای ۵ شب ۸۵۰هزار کپسول اکسیژن کرایه کردم.»
آخرین جمله این خبرنگار در حالی است که سعید نمکی دو روز پیش در زاهدان گفته بود: «در سفر به استان سیستان و بلوچستان، تصمیمات خیلی خوبی اتخاذ شد. اولین تصمیم این بود که هیچ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در این استان نباید هزینه بپردازد و هزینهها را تقبل کردیم.»
یک دندانپزشک هم از شهرستان سراوان مینویسد: «نمکی اومد سراوان که ٥٠٠ تخت خالی رو بهمون نشون بده و ثابت کنه داریم سیاهنمایی میکنیم، به همت مسئولین پاچهخوار، همینطور هم شد، بیمارستان ایرانمهررو برای چهارمین بار افتتاح کرد و به خودش افتخار کرد، حاضر نشد سری به تنها بیمارستان فعال شهر بزنه.»
کاربر دیگری از بیمارستان ایرانشهر مینویسد: «چند روزه مادرم در بیمارستان خاتم ایرانشهر بستریه، امروز از صبح منو و همه همراهان بیماران در گرمای ۴۵درجه بیرون کردن تا قراره آقای پفیوز و هیأت همراهش جهت بازدید بیمارستان میان سرصبح اول چندنفر عکاس و فیلمبردار اومدن از جاهای بهظاهر خوب چهارتا فیلم و عکس گرفتن.»
آقای نمکی، خستهای برادر، پس فقط برو
فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت:دائما درباره مردم مظلوم سیستان و بلوچستان دروغ میگویند. آمارهای غلط از تعداد جانباختگان میدهند. تجهیزات و بیمارستان نداریم، میگویند تختها خالی است. اعتراض هم که میکنیم، هتاکی میکنند. مراقب بهداشت روان و دهانتان باشید آقای وزیر بهداشت!
جعفر بای جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در این باره گفت: «متاسفانه جامعه ما اسیر ویروس بد دهنی و استفاده از واژههای زشت شده است. طبیعتا طیف عظیمی از مردم تحت تاثیر مسئولان قرار میگیرند. جامعه ما در حوزه مدیریتی خود دچار یک نوع لجام گسیختگی شده است. یکی از مهمترین و اثربخشترین دلایل این لجام گسیختگی مسئولین هستند. زمانی که بیمسئولیتیهای مسئولین میتواند اعتماد عمومی را نابود سازد استفاده از این گونه ادبیات هم جامعه را به سوی یک جامعه لمپنی و غیر مسئولانه هدایت میکند. این جامعه به خود اجازه میدهد که هر نوع واکنشی را در مقابل نقدها نشان دهد و دست به هر اقدامی بزند.
مسئولین در هر جامعه باید از لحاظ جایگاه شخصیتی باید آدمهای ممتازی باشند. مسئولین باید الگوی جامعه باشند. یعنی اگر در جامعه انتخابات و انتصابات بر اساس شایسته سالاری باشد قطعا مسئول ما در بسیاری از رفتارهای خود الگویی مناسب برای طیف عظیمی از جامعه قرار میگیرد. نگاه جامعه به مسئول به عنوان یک انسان کامل و فرد بالغ است. این انسان کامل اگر رفتار غیر متعارف از خود نشان بدهد جامعه به خود اجازه میدهد دست به هر نوع رفتاری بزند. اگر مسئولین را پدران جامعه بدانیم که میخواهد جامعه را به رشد و کمال برساند باید از تمام جهات دارای شایستگیهای ممتازی باشد که دیگران فاقد آنها هستند.
همانگونه که رفتار مثبت مسئولین میتواند تاثیر بسزایی در ایجاد یک الگوی خوب داشته باشد رفتارهای نادرست نابودکننده ارزشهای اجتماعی است و متاسفانه به نوعی ناهنجاریهای اجتماعی دامن میزند. هر نوع رفتار به دور از انتظار مسئولین برای جامعه علامت سوالی میشود. اثر این نوع ادبیات بر مردم به مراتب شدیدتر از خود عمل است. این الگوی منفی جامعه را به سمت لجام گسیخگی هدایت میکند.»
سوال اینجاست که آیا مسئولان وزارت بهداشت حاضرند روزهای پایانی مسئولیت خود را بدون جنجال سپری کنند یا آنکه تا اعلام وزیر بهداشت جدید دولت سیزدهم که از مرداد بر سر کار میآید باید همچنان شاهد دهان باز کردن این مسئولان به هتاکی باشیم؟