به گزارش شفاآنلاین:محمدمهدی تندگویان روز شنبه در نشست خبری «هفته ازدواج» که صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: امروز موضوع ازدواج جوانان از ۲ عامل اساسی اقتصاد و فرهنگ تاثیر میپذیرد. عامل اقتصاد متشکل از اشتغال و درآمد است که به طور مستقیم بر ازدواج و تشکیل زندگی مشترک اثر خواهد داشت.
وی ادامه داد: مولفه فرهنگ نیز به نگرش نسل جوان جامعه اشاره میکند و آموزش و فرهنگسازی در این خصوص نیز با هدف آگاهیبخشی به جوانان برای تشکیل زندگی مشترک بدون تشریفات امروز، رسالت جامعه ورزش و جوانان و در حقیقت جزء شرح وظایف این سازمان است.
به گفته تندگویان، برخی از مباحث اقتصاد در ازدواج جوانان از جمله اشتغال و درآمدزایی نیز توسط این سازمان در قالب ستاد ملی ساماندهی امور جوانان سازمان ملی جوانان دنبال میشود.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: این مباحث اقتصادی از جانب جامعه ورزش و جوانان بویژه به واحدهای اجرایی و دستگاههای مربوطه نیز ابلاغ شده و گزارشات عملکرد دریافت میشود. همچنین براساس این گزارشات، عناصر تشویقی و برخوردهای لازمه صورت خواهد گرفت.
تندگویان با اشاره به وام ازدواج نیز یادآور شد: دولت و بانک مرکزی هم از سال ۹۶ در راستای ترغیب نسل جوان به ازدواج از طریق راهاندازی شبکه بانکی اقدام به ارائه تسهیلات و اعتبارات در این زمینه کرد.
وام ازدواج در دولت یازدهم بهروزرسانی شد
وی افزود: وام ازدواج از سال ۹۶ بروزرسانی شد و امسال برای هر زوج، دختر زیر ۲۳ سال و پسر زیر ۲۵ سال، این رقم به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وام ازدواج از سال ۱۳۹۶ با مبلغ ۱۰ میلیون تومان بروز شد و در سال ۹۸ و ۹۹ به ترتیب به ۳۰ میلیون و ۵۰ میلیون تومان (به هر نفر) با بازپرداخت هفت ساله و بهره چهار درصد افزایش یافت.
براساس مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اما این وام در سال ۱۴۰۰ برای پسران زیر ۲۵ سال و همچنین دختران کمتر از ۲۳ سال به ۱۰۰ میلیون تومان (برای هریک از زوجین) میرسد.
وی همچنین با بیان اینکه این وام از سال ۹۶، ۱۰ برابر شد، گفت: معضل عدم دریافت وام ازدواج و صف انتظار برای دریافت این اعتبار نیز در این دولت برطرف شد و شاخص نزولی ازدواج در کشور پس از ۱۷ سال، به رغم شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن، صعودی شده و ایران رشد پنج درصدی ازدواج را تجربه کرد که حاصل همکاری نهادهای مربوطه بود.
به گفته تندگویان، بهرهگیری از ظرفیت خیران، رسانه و ترویج موضوعات فرهنگی و آموزشی در زمینه ازدواج ساده یکی از عوامل اثرگذار در این زمینه بود.
معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: راهاندازی مجمع ملی خیرین ازدواج با هدف توسعه ظرفیتهای انسانی نیز یکی از عوامل موثر در این زمینه بود که حمایتهای اقتصادی در زمینه تشکیل زندگی مشترک جوانان را هدفمند ساخت.
تندگویان تصریح کرد: بنابراین باید گفت، اقدامات فرهنگی رسانهها و دستگاههای مربوطه در خصوص ازدواج جوانان تاثیرگذار بوده است اما بحران کرونا نیز در این دوران، ازدواج بدون تشریفات را به جوان نسل امروز تحمیل کرد.
تندگویان با اشاره به تاثیرات منفی مهاجرت افزود: مهاجرت جوانان هم به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر این کاهش جمعیت، در صورت افزایش (به ویژه در دختران) با توجه به نسبت متقاضیان ازدواج زن و مرد باید مورد توجه جامعه قرار گیرد.
این مسئول در باره آمار طلاق در کشور نیز یادآور شد: در سال ۹۹ علیرغم رشد ۴.۴۲ درصدی ازدواج، آمار طلاق برابر با ۳.۶۱ بوده است. بر این اساس، آمار ازدواج در کشور صعودی شد، اما نرخ طلاق در ایران ثابت است.
به گفته وی، اغلب طلاقها در ایران زیر یک سال، ۲ سال و همچنین زیر پنج سال بوده است که به صورت تقریبی ۶۰ درصد آمار طلاق در کشور را تشکیل میدهد.ایرنا