کد خبر: ۲۸۴۴۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۱۳ تير ۱۴۰۰ - 2021July 04
تقریباً 10 روز است که وارد موج پنجم شده‌ایم و شاخص نیز افزایش 15 درصدی بیماران بستری و سرپایی‌ها بوده است. در حال حاضر در 24 ساعت منتهی به روز گذشته نزدیک به هزار بیمار را در بیمارستان‌های پایتخت بستری کردیم

شفاآنلاین>سلامت> تهران با موج‌آفرینی واریانت دلتا پس از فاصله اندکی از موج چهارم در نهایت از چراغ قرمز کرونا عبور کرد تا در اولین ماه گرم‌ترین فصل سال برای بار پنجم پیک جدیدی را تجربه کند. داده‌های حاصل از اپلیکیشن ماسک نشان می‌دهد بخش‌های زیادی از کشور به طور رسمی وارد پیک پنجم کرونا شده و باید منتظر وخامت اوضاع در هفته‌های آینده ماند.

به گزارش شفاآنلاین: هم اکنون تهران و 92 شهرستان دیگر وضعیت قرمز را تجربه می‌کنند و این مرتبه سویه غالب نیز کرونای دلتا گزارش شده که از استان‌های مرزی و جنوب شرقی از جمله سیستان و بلوچستان با وضعیت سیاه کرونایی به سمت شهرهای مرکزی و شمال کشور در حرکت است. بر همین اساس بنابر اعلام غلامرضا عباس پاشا- معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران، از دیروز استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته و بر همین اساس ۷۰ درصد از کارمندان ادارات و مراکز دورکار می‌شوند. از سوی دیگر معاون درمان ستاد مقابله با کرونا تهران هم می‌گوید: موج چهارم و پنجم  کرونا در هم ادغام شده و کشور در حال ورود به مرحله سخت‌تری از کروناست همچنین خبرهای نگران کننده‌ای نیز از بیمارستان‌های پایتخت به گوش می‌رسد و خطر تکرار بهار سیاه باز هم مطرح می‌شود. کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و شیوع ویروس دلتا موجب شد عدد بیماران بدحال از سه روز گذشته یک مرتبه دچار سیر صعودی شود. دیروز تعداد بیماران بدحال به بیش از  3 هزار نفر رسید. کارشناسان هشدار می‌دهند؛ به دلیل شیوع ویروس دلتا که قدرت سرایت‌پذیری آن 60 درصد بیشتر از واریانت بریتانیایی است، شرایط از بهار امسال نیز پیشی خواهد گرفت.

افزایش شمار بیماران بد حال
تحلیل آمارهای روزانه وزارت بهداشت از شمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا بیانگر این نکته است که 18 اردیبهشت 1400 را می‌توان روز فروکش کردن پیک چهارم کرونا دانست چرا که آخرین روزی بوده که بر تعداد بیماران کریتیکال یا حاد افزوده شده است. تعداد بیماران بدحال که در بخش‌های ویژه و تحت مراقبت‌های ویژه بستری بودند در این تاریخ به 5 هزار و 545 نفر رسید که این رقم همچنان  رکورد تازه‌ای از بیماران بدحال در 17 ماه گذشته محسوب می‌شود این در حالی است که از 18 اردیبهشت تا سه روز پیش یعنی تا 10 تیرماه تعداد بیماران بدحال به قدری روند کاهشی را تجربه کرد که به 3 هزار و 176 بیمار بدحال در روز رسید. منحنی اپیدمی نشان می‌دهد؛ در سه روز اخیر شمار بیماران بدحال رو به افزایش گذاشته در حالی که 51 روز قبل از آن از شمار بیماران بدحال کاسته شده بود. کارشناسان حوزه سلامت معتقدند؛ تعداد بیماران بدحال معیار خوبی برای نشان دادن وضعیت پیک بیماری است به این ترتیب که با شروع پیک جدید بر شمار این بیماران افزوده می‌شود و با پایان پیک نیز از تعداد بیماران بدحال کم می‌شود. با وجوداین تحلیل داده‌ها بر این نکته تأکید دارد؛ اگر قرار باشد در پیک پنجم وضعیت وخیم‌تری را تجربه کنیم یعنی باید افزایش روزانه بیماران بدحال بزودی از 3هزار بیمار بدحال در روز به مراتب بیش از این رقم افزایش پیدا کند در نتیجه مجموع بیماران بدحال به بالغ بر 5 هزار نفر در یک یا دو ماه آینده می‌رسد مگر آنکه روند کنترل یا سرعت واکسیناسیون مانع از این روند افزایشی شود. از سوی دیگر اگر قرار باشد پیک پنجم هم قدرت و مشابه پیک قبلی باشد بزودی آمار مبتلایان شناسایی شده در روز به بیش از 20 هزار نفر خواهد رسید و شمار بیماران بستری روزانه نیز به 3 هزار نفر افزایش می‌یابد این در حالی است که مطابق رصد آمارهای روزانه وزارت بهداشت؛ در هفته‌های گذشته عدد بیماران بستری به کمتر از هزار نفر در روز کاهش پیدا کرده بود.

افزایش 15 درصدی بیماران بستری و سرپایی در تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا تهران  می‌گوید: تقریباً 10 روز است که وارد موج پنجم شده‌ایم و شاخص نیز افزایش 15 درصدی بیماران بستری و سرپایی‌ها بوده است. در حال حاضر در 24 ساعت منتهی به روز گذشته  نزدیک به هزار بیمار را در بیمارستان‌های پایتخت بستری کردیم. 103 بیمارستان این استان درگیر کرونا هستند و همین وضعیت موجب شده روز دوشنبه جلسه اضطراری برای این شهر تشکیل شود.

به گفته نادر توکلی، با بستری شدن روزانه هزار بیمار هم اینک 4 هزار و 800 بیمار بستری در استان تهران داریم. این موج ادامه دارد و توقف پیدا نکرده بنابراین بیم این است وضعیت بدتر شود چرا که به دلیل افزایش تعداد موارد بستری موج چهارم و پنجم در هم ادغام شد و این یک مسأله اساسی است.

وی درباره چرایی همزمانی موج چهارم و پنجم نیز توضیح می‌دهد: همزمانی ورود گونه جهش یافته جدید ویروس دلتا در موج چهارم با وجود شیوع واریانت بریتانیایی در کشور بود که متعاقباً موج به سمتی رفت که ویروس دلتا از مرزهای شرقی به داخل کشور وارد شده بود. در حالی که هر کانونی در هر جای ایران روشن شود، بلافاصله بعد از آن  به تهران سرایت می‌کند چرا که رفت و آمدهای هوایی، زمینی و ریلی از استان‌های مختلف به تهران وجود دارد و از طرفی واکسیناسیون نیز به آن  مقدار دلخواهی که به نظر می‌رسد صورت نگرفت همه اینها توأمان موجب شد موج پنجم آغاز شود.
توکلی در ادامه از تغییر کاربری بخش‌های غیر کرونایی به کرونایی در بیمارستان‌های پایتخت خبر می‌دهد و می‌افزاید: ما به  بیمارستان‌ها وضعیت آماده‌باش اعلام کرده‌ایم تا بخش‌های جدید را باز کنند روز دوشنبه نیز در جلسه اضطراری دستور توقف فعالیت‌های الکتیو را به بیمارستان‌ها خواهیم داد. در حال حاضر  بیمارستان‌های اصلی فیروزگر و رسول اکرم(ص) و امام  خمینی بخش جدید راه‌اندازی کرده‌اند و توقع این است در ادامه موج بخش‌های کرونایی بیشتر هم شود. وی در ادامه با بیان اینکه مردم برای پیدا کردن تخت خالی با سامانه 6070 تماس بگیرند، می‌گوید: اطلاع‌رسانی این نکته واجب است. مردم  با تماس با این سامانه برحسب محل زندگی به نزدیک‌ترین بیمارستان دارای تخت خالی راهنمایی می‌شوند. همچنین استفاده از ظرفیت کلینیک‌های سرپایی تخصصی کووید19 در اولویت برنامه‌های ستاد کرونای تهران است.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا تهران با بیان اینکه این موج میرایی بالایی به نسبت موج قبلی ندارد؛ در عین حال تأکید می‌کند که موج پنجم به دلیل ویروس دلتا میزان انتقال و مسری بودنش زیاد است در حالی که در موج‌های قبلی مرگ و میر بالا ولی درجه انتقال کمتر از دلتا بود. در موج جدید یک نفر به 7 نفر بیماری را انتقال می‌دهد. طبق ارزیابی مرگ و میر ویروس دلتا زیر یک درصد است اما به دلیل اینکه تعداد ابتلا بالا می‌رود، این یک درصد قابل توجه می‌شود یعنی درصد مرگ و میر بالا نمی‌رود بلکه تعداد مرگ و میر به نسبت افزایش تعداد مبتلایان بالا می‌رود.

طغیان  پیک پنجم با واریانت دلتا
حمید سوری، رئیس کمیته اپیدمیولوژی و تیم واکنش سریع وزارت بهداشت نیز علت قرمز شدن تهران و 92 شهرستان دیگر را به دلیل ورود ویروس دلتا از نوار شرقی و جنوب شرقی به تهران و دیگر شهرها می‌داند و می‌گوید: رنگ‌بندی شهرها بر اساس شاخص بستری بیماران کرونایی است پر واضح است اگر هوشیاری‌مان را از دست بدهیم و غفلت کنیم، احتمال اینکه فوران پیک پنجم شکل بگیرد، وجود دارد. علت اصلی آن گسترش واریانت دلتا و آفریقای جنوبی است که از جنوب و جنوب شرقی کشور شروع شده است. سوری در ادامه می‌افزاید: سفرها می‌تواند باعث گسترش ایپدمی به نقاط مختلف کشور شود بخصوص آنکه واریانت دلتا در مناطق اقتصادی کشور شیوع پیدا کرده و رفت و آمد  کارکنان این بخش‌ها می‌تواند انتقال دهنده عامل بیماری‌زا باشد بنابراین لازم است مسئولان استانی با ایجاد محدودیت‌های تردد جلوی گسترش طغیان در سطح کشور را بگیرند.

وی می‌گوید: علی رغم اینکه شهرها قرمز اعلام شدند شاهد کاهش رعایت پروتکل‌ها به میزان 69 درصد هستیم، مقامات محلی باید بر اجرای پروتکل‌ها و اعمال فشار بیشتر برای کنترل اپیدمی مثل تردد‌های بین شهری و بیماریابی فعال اهتمام کنند چرا که هنوز کل کشور وارد پیک پنجم نشده است ولی طغیان واریانت جدید از سمت جنوب شرقی به سمت سایر مناطق کشور قابل مشاهده است.به گفته این اپیدمیولوژیست؛ برای کاهش موارد مرگ و میر و بار ناشی از بیماران نیاز به تقویت کلینیک‌های سرپایی، شناسایی سریع و بیماریابی فعال داریم. در واریانت دلتا به دلیل افزایش شدت انتقال ویروس ورود به فاز التهابی بیماری سریع است. از طرفی به نظر می‌رسد به دلیل پوشش واکسیناسیون 70 درصد جمعیت بالای 70 سال درصد مرگ و میر افزایش قابل توجهی پیدا نمی‌کند. ما به گروه‌های اولویت‌دار توصیه می‌کنیم هر چه سریع‌تر و بدون وقفه واکسن‌شان را بزنند و به شایعات توجه نکنند. روزنامه ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: