کد خبر: ۲۸۴۲۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۰۹ تير ۱۴۰۰ - 2021June 30
کسی با مصرف قرص آهن زیاد پرخون نمی‌شود بلکه مصرف قرص باعث تجمع قرص در بدن می‌شود، البته پرخونی درمان دارویی هم دارد
شفاآنلاین>سلامت>یک فوق تخصص خون گفت: افرادی که دارای غلظت خون بالاتری هستند با ابتلا به کرونا بیشتر در معرض لختگی خون و گرفتگی عروق قرار دارند.
به گزارش شفاآنلاین: عدنان خسروی، فوق تخصص خون و آنکولوژی درباره برنامه «طبیب» با اشاره به عوارض غلظت خون در افراد عنوان کرد: افرادی که دارای غلظت خون بالاتری هستند با ابتلا به کرونا بیشتر در معرض لختگی خون و گرفتگی عروق قرار می‌گیرند.

او با تعریف پرخونی و با اشاره به اینکه خانم‌ها خیلی کمتر از آقایان دچار پرخونی می‌شوند، گفت: پرخونی همان غلظت خون است و خونی که در آزمایشگاه می‌گیرند همان خون وریدی است بنابراین تیره‌تر است و افراد نباید به واسطه رنگ خون، خودشان در خصوص غلظت خون و پرخونی خودشان نظر دهند.

 خسروی ادامه داد: تشخیص کم خونی و یا پر خونی افراد تنها به واسطه آزمایش خون مشخص می‌شود و همان قدر که کم‌خونی مضر است پرخونی نیز عوارض خودش را دارد، عوارضی از جمله سنگینی و منگی سر، برافروختگی، درد مفاصل، خستگی و کوفتگی و همچنین برافروختگی و خارش بدن پس از استحمام که البته ممکن است در برخی حتی این علائم نیز خودش را نشان دهد اما غلظت خون به ویژه از سن ۵۰ به بالا بسیار خطرناک است.

این پزشک متخصص تصریح کرد: چنانکه مثلا اگر فردی که دارای غلظت خون است اگر فعالیت یا حرکت ورزشی سنگین‌تری انجام داده و بدنش کم آب شود و یا حتی به دلیل بیماری دیگری آب بدنش تحلیل برود، ممکن است دچار سکته مغزی شود.

خسروی با اشاره به اینکه اصولا اگر این کم آبی خون را دچار لختگی کند، در هر جایی از بدن که این لختگی صورت بگیرد عوارض جبران‌ناپذیر خودش را خواهد گذاشت، گفت: از جمله اینکه لختگی خون در مغز سکته مغزی، در قلب سکته قلبی، در ریه آمبولی ریه، در شکم درد‌های شدید شکمی، در پا بسته شدن عروق پا را در پی خواهد داشت.

او درباره افراد پرخونی که مبتلا به کرونا می‌شوند، توضیح داد: از آنجا که کرونا خود به خود فرد را مستعد لختگی خون می‌کند، ابتلا به کرونا در افرادی که غلظت خون دارند، خطرات بیشتری دارد. فرض کنید که فردی که سیگاری است و غلظت خون بالا دارد، دچار کرونا شود، از یک طرف بیماری فرد را مستعد ترومبوز یا لخته کرده و از طرف دیگر غلظت خون، لذا دو فاکتور برای ایجاد لختگی عروق وجود دارد، در مقابل کسی که غلظت خون نداشته و مبتلا به کرونا شده او یک فاکتور برای ایجاد لخته دارد؛ پس طبعا افرادی که دارای غلظت خون هستند با درگیری کرونا بیشتر در معرض گرفتگی عروق قرار خواهند داشت.

این فوق تخصص خون ادامه داد: هر علتی که اکسیژن بدن را کم کند، بدن متوجه نشده و سلول ساخته و ماشین‌های حمل اکسیژن را بیشتر می‌کند، چون نمی‎‌داند که اکسیژن کم است، یعنی غلظت خون یک پاسخ درست بدن به یک اتفاق بیرونی است، یعنی اکسیژن کم شده و سلول‌ها افزایش پیدا می‌کنند حالا سیگار یکی از دلائل کمبود اکسیژن است. همچنین حضور در محل‌های خفه و بدون تهویه و اکسیژن، زندگی در ارتفاعات نیز همینطور باعث کمبود اکسیژن بدن و بالا رفتن هموگلوبین خون می‌شوند. در خصوص کمبود اکسیژن به واسطه زدن ماسک نیز هنوز آزمایشات و تحقیقات معتبری انجام نشده است.

درمان اصلی پرخونی، فصد خون است

خسروی با اشاره به اینکه درمان اصلی پرخونی فصد خون است، که به صورت هفتگی و یا دو هفته یکبار انجام می‌شود، گفت: با این روش بعد از مدتی مسئله حل می‌شود، اما اگر عامل ایجادکننده را برندارید دوباره بیماری برمی‌گردد مثل غلظت خون در افراد سیگاری. همچنین کسانی که غلظت خون دارند در این شرایط نمی‌توانند خون اهدا کنند و باید در شرایط طبیعی قرار بگیرند.

او توضیح داد: کسی با مصرف قرص آهن زیاد پرخون نمی‌شود بلکه مصرف قرص باعث تجمع قرص در بدن می‌شود، البته پرخونی درمان دارویی هم دارد، اما در افرادی که نمی‌توانیم از آن‌ها خون بگیریم و در این صورت ریسک خوردن دارو را به آن‌ها تحمیل می‌کنیم، چون خود دارو‌ها عارضه دارد و از خانواده دارو‌های شیمی‌درمانی است.

این متخصص آنکولوژی توصیه کرد: یک علت بالا بودن مرگ و میر آقایان نسبت به بانوان در دنیا عدم مراجعه به پزشک، پیگیری بیماری و علامت‌های آن و اهمیت ندادن به خود است، لذا از آقایان خواهش می‌کنم اگر برافروختگی دارید، سیگاری هستید و یا نشانه و یا علامتی از هر بیماری در خود می‌بینید حتما آزمایش خون دهید و با مراجعه به پزشک درصدد رفع بیماری برآئید.
برچسب ها: ابتلا ، افراد ، پر خون ، کرونا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: