کد خبر: ۲۸۳۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۲ تير ۱۴۰۰ - 2021June 23
تصمیمات این جلسه مهم‌ترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب می‌آید

شفاآنلاین>سلامت> دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه خبر و درباره جزئیات آن توضیح داد.

به گزارش شفاآنلاین: دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه این شورا اظهار کرد: دستور این جلسه ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور در مقطع کارشناسی بود و تصمیمات مهمی اتخاذ شد.

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۴۸ کنکور در ایران برگزار شده، بیان کرد: تصمیمات این جلسه مهم‌ترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب می‌آید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مصوبه اول مبنی بر این بود که در آزمون سراسری سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد باشد. تصمیم دوم این بود که کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل شود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی خواهد بود. مصوبه سوم برگزاری آزمون سنجش (کنکور) ۲ بار در سال است که فشار و اضطراب از روی دانش‌آموزان برداشته شود و آنها وقتی در این آزمون شرکت می‌کنند، نگران نباشند که تا سال دیگر فرصت دیگری نخواهند داشت.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران توضیح داد: مصوبه چهارم این است که نتایج آزمونی که دانش‌آموزان در آن شرکت می‌کنند تا ۲ سال اعتبار خواهد داشت و دانش‌آموزان می‌توانند از نتایج آن تا ۲ سال استفاده کنند.

عاملی اظهار کرد: مصوبه پنجم درباره پذیرش بود که دانشگاه‌های کشور می‌توانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند تا چه معدلی را  پذیرش می‌کنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص‌شده پایین‌تر باشد، این اختیار به دانشگاه‌ها داده می‌شود که داوطلب را پذیرش نکنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رویکرد ما اضطراب‌زدایی از جامعه داوطلبان کنکور مخصوصا در رشته‌های پرمتقاضی است و نیز اینکه سنجش با عمق بیشتری صورت بگیرد و فرد با سوالات کیفی که طی دوره تحصیل در آموزش و پرورش با آنها روبه‌رو می‌شود، مورد سنجش قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: واقعیت این است که دانش‌آموز ۱۲ سال تحصیل می‌کند و این ۱۲ سال تحصیل باید در موفقیت او در دانشگاه بروز داشته باشد. با طرح تاثیر ۶۰ درصد سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد آزمون، این امکان فراهم می‌شود که عمق یادگیری دانش‌آموز سنجیده شود.

عاملی گفت: مرکز سنجش آموزش و پرورش این امکان را فراهم کرده که سوالات استانداردشده در سراسر کشور مورد آزمون قرار بگیرد. امیدواریم که این روش شرایطی را فراهم کند که داوطلبان به صورت عادلانه‌تر به دانشگاه وارد شوند و دانشگاه‌ها برای رشته‌هایی که پرداوطلب نیستند بدون کنکور اقدام کنند. در حال حاضر حدود ۱۷ درصد صندلی‌های دانشگاه‌ها بدون کنکور پر می‌شود و حدود ۱۳ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها نیازمند شرکت داوطلبان در کنکور دومرحله‌ای است. این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اعمال می‌شود و در کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این مصوبه اعمال نخواهد شد.

عاملی در پایان تاکید کرد که تصمیم اتخاذشده محصول کار کارشناسی گسترده در ۲ سال گذشته است و تجربه موفق جهان و چالش‌های بزرگ ملی در حوزه سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است. طرح ساماندهی سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه محصول توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش و حضور موثر کارشناسان و رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور است.

بررسی سایر بخش‌های سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در جلسه بعد شورای عالیی انقلاب فرهنگی پیگیری خواهد شد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: