شفاآنلاین>سلامت> روز گــذشته و همزمان با برگزاری مناظره دوم کاندیداهای ریــاست جمهوری، همزمان با توقف روند واکسیناسیون در کشور، موضوع واکسن داغ بود و یکی از وعدهها برای جلب نظر مردم به حساب میآمد.
به گزارش شفاآنلاین: محسن مهرعلیزاده در این رابطه گفت که «اگر وزارت بهداشت از مافیا بازی دست برمیداشت و اجازه میداد که بخش خصوصی واکسن وارد کند همه واکسینه میشدند.» هرچند که او اشارهای به مافیای این حــوزه نکــرد، اما معتقد بود که «وزیر بهداشت با پرستاران با شعر و شاعــری سخـن میگوید و با مردم با قسم حضرت عباس.»
او همچنین وعده داد که در مدت سه ماه همه مردم واکسینه شوند. همــچنین قاضــیزاده هاشمی، دیگر کاندیدای ریاست جمهوری، آمار فوت بالای کرونا در کشور غیرقابل توجیه دانست و گفت: «یک نفر کلاب هاوس اعلام کرد که میتوانستم 18 میلیون دوز واکسن وارد کند، اما دولت همراهی نکرده و اگر این تعداد واکسن وارد کشور میشد، 80 درصد مرگ و میر در کشور کاهش پیدا میکرد.» این صحبتهای کاندیداها موضوع جدیدی نیست، هرچند که آنها وعده واکسیناسیون عمــومـی را در کشــور میدادند، اما برکـسی پوشیده نیست این هفت کاندیدا از نمایندگان کشور و مسئولان ارشد ایران هستند و تاکنون اقدام خاصی را در این رابطه انجام ندادهاند. در این شرایط توقف روند واکسیناسیون کرونا و کمبود واکسن در کشور که مسئولان آن را به بدقولیهای کشور روسیه و چین ارتباط میدهند، همه نگاهها را معطوف به تولید واکسن کرونا توسط شرکتهای ایرانی کرده است.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفته که «علت نبود واکسن در ایران، بدقولی روسیه و چین در تحویل واکسن است.» اگر فرض را براین بزاریم که در آستانه یکی از بزرگترین رویدادهای کشور (انتخابات ریاست جمهوری) واکسن تمام شده، پس سرنوشت هزاران دوز واکسن به کجا رسیده است. از بهمن ۹۹ تا اواخر اردیبهشت سال جاری، حدود ۵٫۷ میلیون دز واکسن کرونا به کشور وارد شده که 4.9 میلیون دز آن تزریق شده است و کسی در ارتباط با 900 هزار واکسن اطلاع رسانی نکرده است. روز گذشته وزارت بهداشت اعلام کرد: «مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴ میــلیــون و ۹۳۵ هزار و ۲۶۱ دُز رسید.»
در این بین رئیس ستاد ملی مقابله از تزریق 10 میلیون واکسن کرونای تولید بنیاد برکت خبر داده است. بیش از ۴۰ روز از شروع واکسیناسیون سنی سالمندان میگذرد و اغلب آنها هنوز دز دوم را دریافت نکردهاند، مراجعه حضوری به مراکز تزریق واکسن نیز بیفایده است، اما مشکل نبود واکسن طی چند روز گذشته جدیتر از قبل شده، این در حالی است که باید صدها هزار دوز دیگر از واکسنهای وارداتی به کشور وجود داشته باشد. براساس آمارهای وزارت بهداشت تنها ۶۵۸ هزار نفر دز دوم را دریافت کردهاند که از توقف یا لااقل ســرعت بسیار کند واکسیناسیون خبر میدهد. در این میان واکسیناسیون در استانهای تهران، اهواز، خراسان شمالی، اصفهان و مرکزی متوقف شده است.