ذخیره روزانه 104 کالری بیشتر در بدن، معادل 5 کیلوگرم وزن اضافی در سال است.
آزمایش خون این افراد نشان میدهد که میزان هورمون انسولین نیز در آنان بیش از حالت نرمال است که زمینه را برای بروز بیماری دیابت و کاهش فرآیند سوخت و ساز فراهم میکند.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند که تا حد ممکن از عوامل استرسزا دوری کنند و در صورت بروز چنین رویدادهایی، از میوه و سبزیجات و مواد غذایی سالم استفاده کنند.
پژوهشهای محققان موسسه روانپزشکی انگلیس نشان میدهد که احساس شاد بودن و رضایت خاطر از مهمترین عوامل کاهش استرس هستند.
این موسسه فهرستی از مواد غذایی ارایه کرده است که باعث کاهش استرس و بروز آرامش و شادی میشود.
- لوبیا سبز، بررسیها نشان میدهد که سطح منیزیم در افراد مضطرب بسیار پایین است؛ بنابر این مصرف مواد غذایی که در افزایش منیزیم بدن نقش دارند به این افراد توصیه میشود. یکی از این مواد غذایی لوبیا سبز و سبزیهای سبزرنگ است.
- ماهی سرخو، یکی از مهمترین دلایل بروز استرس کمبود ویتامین B12 است. ماهی سرخو این کمبود را جبران میکند.
- کدو حلوایی یا کدوتنبل باعث میشود که سلولهای عصبی زنده نگه داشته شوند. علاوه بر این، این ماده غذایی یک پروتئین مخصوص را در بدن به سروتونین؛ یعنی هورمون شادی تبدیل میکند.
- شکلات تلخ، این ماده خوراکی باعث افزایش آندروفین در بدن میشود.
- گندم، مصرف این ماده غذایی باعث بهبود خلق و خو، انرژی، سلامت، هوشیاری، تمرکز و وضوح دید میشود.
- عرق شیرین بیان، عرق شیرین بیان بهترین گزینه برای مقابله با استرس است.
- گریپ فروت، این میوه خوراکی منبع غنی اسید فولیک است که نقش اساسی در اکسیژنرسانی به مغز برعهده دارد، همچنین باعث ترشح هورمون سروتونین در بدن میشود.
- دانه کنجد، این ماده غذایی منبع غنی آمینو اسید است که از بروز افسردگی و استرس جلوگیری میکند.
-عدس، معمولا افراد از بیحالی ، ضعف و خستگی روزانه نالان هستند. مهمترین علت بروز این عوامل کمبود آهن است که با مصرف عدس به میزان 3 بار در هفته جبران میشود.
- قلوه گوسفند، این ماده غذایی در تقویت حافظه و برای جلوگیری از استرس بسیار موثر است.
- پرتقال این میوه خوشمزه دارای ترکیباتی است که میزان انسولین و سروتونین را متعادل نگه داشته و از بروز بدخلقی در فرد جلوگیری میکند.
مواد غذایی مانند پنیر کم چرب، شیر بز، قارچ، گل کلم، ماهی تن، ماست، ذرت، گردو، هویج، جعفری، شیرسویا و آجیل نیز از بروز استرس و افسردگی جلوگیری میکنند.
نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Biological Psychiatry منتشر شده است.