کد خبر: ۲۸۱۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021May 18
آموزش مجازی به دانشجویان ضربه وارد کرده و ما باید هر چه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها است، برگردیم

شفاآنلاین>سلامت> کرونا، زندگی جهانیان را با چالش‌های غیر قابل پیش‌بینی‌ای زیادی مواجه ساخت. یکی از بزرگترین این چالش‌ها تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و به تبع آن تعطیلی آموزش مطلوب در بسیاری از مناطق بود. از سمت دیگر این بیماری برای گروه‌های سنی بالا و بیماران خاص به مراتب خطرناک‌تر از سایر گروه‌ها است.

به گزارش شفاآنلاین: نزدیک به یک سال و اندی است که دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل هستند و آموزش سبک و سیاق جدید خود را پیدا کرده است و کیفیت آموزش تحت تاثیر قرار گرفت است. همچنین خانواده‌های زیادی داغدار عزیزانی هستند که اغلب در گروه سنی سالمند قرار داشته اند. این روزها بحث واکسیناسیون دانشجویان برای بازگشایی دانشگاه‌ها مطرح شده است به نحوی که دولت درصدد آن است با واکسیناسیون این گروه که اغلب در گروه سنی 18 تا 25 سال قرار دارند دانشگاه‌ها را بازگشایی کند. سوال مطرح شده این است که آبا اولویت‌گذاری برای دانشجویان نسبت به سایر گروه سنی بالاتر یعنی پدر و مادران اولویت‌گذاری نادرستی است و می‌تواند خطرات زیادی را در پی داشته باشد؟ ما برای دریافت پاسخ سوال خود به سراغ مسعود مردانی عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا، همایون سامه یح نجف آبادی نمانیده مجلس و بابک قرائی مقدم پزشک متخصص رفته ایم.

 واکسیناسیون تمامی دانشجویان تا اواخر شهریور
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت از واکسیناسیون تمامی دانشجویان دو حوزه وزارت بهداشت و علوم تا اواخر شهریور ماه خبر داد و گفت: آموزش مجازی به دانشجویان ضربه وارد کرده و ما باید هر چه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها است، برگردیم.
دکتر سیما سادات لاری، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: برنامه وزارت بهداشت این است که در مهر ماه آموزش حضوری در دانشگاه‌ها داشته باشیم چرا که آموزش مجازی علی رغم موفقیت در برخی موارد، به دانشجویان ضربه وارد کرده است بنابراین ما باید هر چه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها است، برگردیم.برنامه ریزی وزارت بهداشت این است که قبل از پایان شهریور ماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسیناسیون شوند تا بدون مشکل در دانشگاه‌ها حضور داشته باشند.سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی تا پایان خرداد ماه نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۸۰درصد دانشجویان علوم پزشکی که بر بالین بیمار حاضر می‌شوند، واکسینه شده‌اند مگر اینکه خود این دانشجویان مایل به تزریق واکسن نبوده باشند.آمار دانشجویان علوم پزشکی که واکسن تزریق کردند در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. ممکن است در برخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد، در برخی ۸۰ و حتی در برخی مراکز نیز ۶۰ درصد از آنها واکسن زده باشند. اما به طور کلی سیاست وزارت بهداشت اولویت واکسیناسیون همه دانشجویان حاضر در خط مقدم بیماری کرونا است.

واکسیناسیون همزمان دانشجویان با سایر گروه‌های سنی
مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در این باره گفت: « تعداد کل دانشجویان کشور ما تعداد مشخص و محدودی است. ما در حال حرکت به سمت واکسیناسیون همگانی هستیم و یکی از کارهایی که برخی از کشورهای اروپایی هم کرده‌اند این است که همزمان با بیماران خاص، دانشجویان را واکسینه کردند تا هرچه زودتر دانشگاه‌ها را بازگشایی کنند و آموزش بیشتر از این دچار اشکال نشود. به نظر من اگر واکسن به اندازه کافی وجود داشته باشد واکسینه کردن دانشجویان کار درستی است. اشکال ندارد که به صورت همزمان واکسیناسیون دانشجویان با سایر گروه‌ها اتفاق بیفتد. »

جمعیت قشر دانشجو زیاد نیست
همچنین همایون سامه‌یح نجف‌آبادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره گفت: « ما باید همه را واکسینه کنیم دیگر نباید به سمت گروه بندی‌های گسترده حرکت کنیم. تمام اشخاص بزرگسال از 16 سال به بالا باید واکسینه شوند و این امر واجبی است. تعطیلی دانشگاه ضرر بسیار زیادی را به جامعه وارد ساخته است. الان گروه‌های سنی 75 سال به بالا در حال دریافت واکسن هستند. از تیرماه قرار است هر ماه سه میلیون واکسن در کشور تولید شود و الان هم از کشورهای دیگر واکسن‌های زیادی وارد کشور شده است و یقینا تا زمان واکسیناسیون دانشجویان گروه سنی 60 به بالا حتما واکسن دریافت کرده اند. واقعیت این است تعطیلی دانشگاه‌ها ضرر علمی و اقتصادی بسیار زیادی دارد زیرا آموزش آنلاین کارایی بالایی ندارد و به امتحانات مجازی هم اعتمادی نیست. فارغ التحصیلان ما اگر بخواهند بدین صورت فارغ التحصیل شوند اثرات و مشکلات پسا کرونا برای کشور مشکلات علمی است. زیرا در آینده کشور توسط این افراد اداره خواهد شد و تمام دانشجویان آینده این مملکت هستند. اگر بخواهیم یک نسلی را به این صورت آموزش دهیم متاسفانه اثرات مخرب بلندمدتی به کشور وارد می‌شود. تمایل همگان هم این است که دانشگاه‌ها باز شوند اما من مطمئن هستم تا مرداد ماه سنین 60 سال به بالا 100 درصد واکسینه شده اند. زیرا از اول تیرماه واکسن برکت وارد چرخه تولید 3 میلیونی می‌شود. ماهی 3 میلیون نفر می‌توانند واکسن دریافت کنند. قشر دانشجوی ما جمعیت زیادی ندارند. در کشور همه حق شهروندی و حق زنده ماندن دارند و باید همگان واکسن را دریافت کنند ولی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها باید بدون تعلل صورت بگیرد. »

 بازگشایی دانشگاه‌ها یک اولویت کشوری است
بابک قرائی مقدم جراح مغز و اعصاب و عضو اسبق هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران نیز در این باره  گفت: «به نظر من واکسینه کردن دانشجویان بسیار کار درستی است زیرا حدود دو سال است که دانشگاه‌ها در حالت نیمه تعطیل هستند. قطعا کیفیت آموزش به صورت مجازی پایین‌تر است بنابراین واکسینه کردن دانشجویان و بازگشایی دانشگاه‌ها یک اولویت کشوری است. اینکه گروه دانشجویان، پرسنل دانشگاه و اساتید قبل از سال تحصیلی واکسیناسیون شوند کاملا کار منطقی‌ای است و این هیچ خطری هم برای اعضای خانوادهایشان که واکسن دریافت نکرده‌اند نخواهد داشت.بلکه اعضای خانواده را از بخشی از خطرات دور می‌کند.

دانشجویان باید زودتر به دانشگاه‌ها برگردد و زمانی که واکسن دریافت کنند در هنگام عبور و مرورشان دیگر ناقل بیماری برای سایر اعضای خانواده هایشان نخواهند بود. بنابران این کار بسیار منطقی است. باتوجه به اینکه وضعیت ورود واکسن بهتر و تعدادی واکسن وارد کشور شده است و اینکه واکسن کشوری هم به زودی تولید خواهد شد به نظر می‌رسد این کار کاملا درست باشد. در کشورهای غربی این دیدگاه کشور ما وجود نداشت و از ابتدای همه‌گیری مدارس و دانشگاه‌ها به صورت کامل و طولانی تعطیل نشدند. اما با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور ما برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها حتما باید واکسیناسیون صورت پذیرد. واکسیناسیون دانشجویان داحت خواهد بود زیرا محل آن خود دانشگاه‌های مربوطه خواهد بود از سوی دیگر ما شاهد افزایش میزان ورود واکسن هستیم. بنابراین امکان واکسیناسیون دانشجویان وجود دارد. » روزنامه آفتاب یزد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: