کد خبر: ۲۸۰۰۸۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021May 06
این روایت بازتاب وسیعی در شبکه‌های اجتماعی داشته و با واکنش تند فعالان فرهنگی و رسانه‌ای همراه بوده است. آهنین جان در سال‌های اخیر با وضعیت مالی نامناسبی دست و پنجه نرم می‌کرد و پس از سیل خوزستان این وضعیت بدتر هم شده بود.

شفاآنلاین>سلامت> قاسم آهنین‌جان، شاعر خوزستانی، شامگاه سه‌شنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه، در سن ۶۳ سالگی دارفانی را وداع گفت. اما پس از انتشار خبر درگذشت قاسم آهنین‌جان شاعر معروف خوزستانی بر اثر سرطان جزییات تکان دهنده‌ای در این‌باره منتشر شده است.

به گزارش شفاآنلاین: به گفته برخی فعالان رسانه‌ای، آهنین‌جان که مدت‌ها بود با سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد حدود بیست روز پیش به دلیل فقر و نداشتن هزینه‌های درمان از بیمارستان بیرونش می‌کنند. تصویر و ویدئویی تکان‌دهنده نیز از آهنین‌جان منتشر شده که گفته می‌شود مربوط به همین ماجرا و پس از رها کردن او در خیابان است.

این روایت بازتاب وسیعی در شبکه‌های اجتماعی داشته و با واکنش تند فعالان فرهنگی و رسانه‌ای همراه بوده است. آهنین جان در سال‌های اخیر با وضعیت مالی نامناسبی دست و پنجه نرم می‌کرد و پس از سیل خوزستان این وضعیت بدتر هم شده بود.

توضیح علوم پزشکی
این در حالی است که مردانی مشاور رسانه‌ای رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز می‌گوید: «فیلمی که از استاد مرحوم آهنین جان منتشر شده مربوط به ۲۰ روز قبل است که ایشان بعد از حضور در بیمارستان و بهبودی نسبی درخواست بازگشت به منزل نمودند. کادر بیمارستان بعد از انجام تمام خدمات لازم، ایشان را به آدرس اعلامی می‌برند اما چون استاد در اواخر عمر دچار آلزایمر بودند آدرس منزل سابقشان را گفته بودند.» وی ادامه داد: «پرسنل اورژانس بعد از اطلاع از این موضوع سریعا ایشان را به بیمارستان باز می‌گردانند و ایشان از آن زمان و تا شب گذشته که متاسفانه به علت بیماری سرطان درگذشتند تحت مراقبت کامل بودند. متاسفانه فیلمی که از ایشان منتشر شده موجب برخی قضاوت‌های ناصحیح در این باره شده است و این ادعا که ایشان به علت مشکلات مالی تحت درمان قرار نگرفتند کاملا اشتباه و عاری از واقعیت است»

قاسم آهنین‌جان کیست؟
قاسم آهنین‌جان، شاعر خوزستانی، شامگاه سه‌شنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه، در سن ۶۳ سالگی دارفانی را وداع گفت. او که متولد سال ۱۳۳۷ در اردبیل بود، از نوجوانی در شهر اهواز زندگی می‌کرد. او فعالیت‌های هنری خود را از دهه ۶۰ با حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. آهنین‌جان علاوه بر شعر، در حوزه ترجمه، نقد ادبی و فیلم‌سازی نیز فعال بود. «ذکر خواب‌های بلوط» اولین اثر ادبی این شاعر است که در سال ۷۲ منتشر شد. از دیگر آثار او می‌توان به «شاعر مرگ خویش می‌داند»، «خون و اشراق بر ارغوان جوشن‌ها»، «بخت تاریک در آفاق بنفشه و پروانه»، «گلی برای غریبان تا همیشه»، «برق رگ‌ها بر پولاد دریا»، «سوسن خاموش به‌وقت فراق»، «عطر غریب غزال مشرق‌ها»، «شاخه یاس به شام خرابات»، «لمعات خون» و «کودکی‌ها در شب سقاخانه» اشاره کرد. حضور در فیلم «جدال بزرگ» نیز از جمله فعالیت‌های هنری آهنین‌جان است. برخی از شاعران و اهالی فرهنگ نیز به خبر درگذشت این شاعر و هنرمند واکنش نشان دادند. محمدکاظم کاظمی زنده‌یاد آهنین‌جان را «شاعر رنج‌های عمیق» خواند. سعید بیابانکی نیز با انتشار تصویری از این شاعر، خبر درگذشت او را تایید کرد. امین صدیقی با ذکر خاطره‌ای از زنده‌یاد آهنین‌جان نوشت: «او هماره و همه جا بر سر عشقش به مولا علی و اهل بیت (ع) ایستاد، همانسان که بر سر شعر دیگر و دیگر گونه‌اش.» بنا به گفته محمد جوروند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، آهنین جان از شاعران آیینی پیشکسوتی بود که نسبت به اهل بیت (ع)، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ایران آثار خوبی از خود بر جای گذاشت. آهنین جان از جمله نخستین شاعرانی بود که برای وصف مدافعان حرم شعر سرود و انسانی آزاداندیش بود.

پیام تسلیت وزیر ارشاد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پی درگذشت قاسم آهنین جان شاعر پیشکسوت آیینی پیام تسلیت صادر کرد. متن پیام تسلیت آقای سید عباس صالحی به این شرح است: «خبر درگذشت شاعر پیشکسوت آیینی مرحوم قاسم آهنین جان موجب تاثر و تاسف شد. فقدان این شاعر دلباخته اهل‌بیت(ع) و تصویرگر حماسه‌سازی‌های دوران پرافتخار دفاع مقدس را به جامعه ادبی بویژه اصحاب فرهنگ و ادب استان خوزستان و خانواده و علاقه‌مندان آن مرحوم تسلیت می‌گویم. از درگاه خداوند منان، برای آن فقید سعید رحمت واسعه و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسالت دارم.» از سوی دیگر فردین کوراوند، شاعر و دبیر انجمن شعر «سه‌شنبه‌های مهربان» درباره مراسم تشییع و خاکسپاری قاسم آهنین‌جان که ۱۴ اردیبهشت‌ماه و در پی بیماری سرطان از دنیا رفت به ایسنا گفته است: «فعلا درگیر کارهای اداری هستیم اما جواز دفن ایشان صادر شده است. مراسم خاکسپاری امروز (پنجشنبه،

۱۶ اردیبهشت‌ماه) از ساعت ۱۰صبح در قطعه هنرمندان آرامستان اهواز برگزار می‌شود. اما به دلیل وضعیت کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به احتمال زیاد این مراسم با حضور تعداد کمی از افراد برگزار خواهد شد.»روزنامه آفتاب یزد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: