در جمعآوری این اطلاعات به یک بانک اطلاعاتی مناسبی از جامعه اوتیسم در سراسر ایران خواهیم رسید که به ما کمک میکند تا نیازهای دقیق این جامعه را به سازمانها و نهادهای مربوطه اعلام و مطالبهگری کنیم
شفاآنلاین>سلامت> با بهرهبرداری از سامانه خوداظهاری اوتیسم، هر فرد مبتلا، شناسایی و مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
به گزارش شفاآنلاین: جوادی مدیر واحد سلامت این انجمن در خصوص غربالگری اوتیسم گفت: در حال حاضر در کشور هیچ آمار مشخصی در خصوص افراد دارای اوتیسم وجود ندارد، در حالی که لازم است علاوه بر آمار اولیه، اطلاعات دقیقی در خصوص اینکه هرکدام از کودکان دارای اوتیسم چه ویژگیهایی دارند و در چه طیفی قرار گرفتهاند، در اختیار سازمانها و مجموعههای مربوطه قرار گیرد.
در جمعآوری این اطلاعات به یک بانک اطلاعاتی مناسبی از جامعه
اوتیسم در سراسر ایران خواهیم رسید که به ما کمک میکند تا نیازهای دقیق این جامعه را به سازمانها و نهادهای مربوطه اعلام و مطالبهگری کنیم. اما پیش از آن لازم است بدانیم چه تعداد کودک، نوجوان و بزرگسال اوتیسم در چه طیفی و در چه موقعیت جغرافیایی وجود دارند تا برای نیازهای آنها بتوانیم بدون اتلاف منابع برنامهریزی بهتری داشته باشیم.
در همین راستا سامانه جامعی با همکاری شرکت فناپ راهاندازی شده است تا خانواده یا شخص دارای اوتیسم بتوانند از هر نقطهای از ایران در سایت وارد شده و با پر کردن فرمهای مربوطه نسبت به ثبتنام اقدام کنند و در ادامه ارزیابی، سنجش و تشکیل پرونده الکترونیک انجام شود.
پس از ثبتنام، کارشناسان انجمن اوتیسم ایران با شخص تماس گرفته و پس از ارزیابی، سنجش و تأیید اطلاعات، کارت شناسایی هوشمند برای فرد دارای اوتیسم صادر میشود. این کارت علاوه بر مشخصات فردی، ویژگیهای شخص دارای اوتیسم را نیز شامل میشوند و همواره بهعنوان کارت شناسایی برای معرفی شخص در سازمانها و مجموعههای مختلف کاربرد دارد. همچنین پرونده الکترونیک شخص در کارت ذخیره شده و بر اساس نیاز توسط QR کدی که بر روی کارت قرار دارد در اختیار مراکز مختلف قرار میگیرد.
فاز نخست این طرح اجرایی شده است و خانوادهها میتوانند با مراجعه به وبسایت irautism.org نسبت به ثبتنام اقدام کرده و کارت شناسایی هوشمند اوتیسم را دریافت کنند. در فازهای بعدی این طرح، امکانات بیشتری در اختیار صاحبان کارت قرار خواهد گرفت.