کد خبر: ۲۷۹۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۲۲ تير ۱۳۹۳ - 2014July 13
شفا آنلاين-یک دندانپزشک عمومی با تاکید بر اینکه مصرف سیگار و الکل یکی از مهمترین علت‌های بروز سرطان دهانی است، گفت: ترک سیگار و الکل مهم ترین راه پیشگیری از سرطان‌های دهان است.
به گزارش شفا آنلاين،دکتر زهرا جعفریان با بیان اینکه عوامل ژنتیکی عامل اصلی و شایع ایجاد سرطان‌های دهانی هستند، گفت: نور خورشید و اشعه ماورا بنفش، مصرف تنباکو و سیگار با تاثیرگذاری در سیستم ژنتیک سلول و ژن‌های مسئول تقسیم سلولی، منجر به غیرفعال شدن این ژن‌ها و تغییر عوامل ژنتیکی می‌شود که در نهایت باعث تداوم تقسیم سلولی و ایجاد توده‌های خوش خیم و بدخیم می‌شود.

این دندانپزشک عمومی یادآور شد: یکی دیگر از عوامل مهم ایجاد کننده سرطان دهان به غیر از عوامل ژنتیک مصرف الکل و سیگار است.

جعفریان در خصوص علائم سرطان‌های دهانی گفت: این سرطان‌ها علائم زیادی ندارند و به همین دلیل منجر به تشخیص دیرهنگام در بیمار می‌شود اما گاهی اوقات علائمی مانند ناخوشی، ضعف، درد در ناحیه صورت، تورم غدد لنفافی، تغییر صدا، خشونت صدا، از بین رفتن حس قسمت‌هایی از دهان و زخم‌هایی که دیرتر از دو هفته التیام پیدا می‌کند می‌توانند نشانه‌ای از سرطان‌های دهانی باشند.

ضعف سیستم ایمنی بدن عامل بروز سرطان دهاناین دندانپزشک عمومی با بیان اینکه سرطان دهان در سنین بالا رخ می دهد، گفت: سرطان‌های دهانی به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن و تغییرات ژنتیک به وجود می‌آید و با توجه به اینکه این تغییرات به مرور زمان رخ می دهد زمان وقوع این سرطان در سنین بالا است.

وی افزود: عوامل مختلفی مانند پیوند اعضا و پیوند مغز استخوان که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود می تواند منجر به سرطان‌های دهان شود.

سرطان‌های دهانی در سنین 55 سال به بالا و در مردان شایع‌تر استجعفریان با اشاره به اینکه سرطان‌های دهانی 5 درصد سرطان‌های بدن را تشکیل می‌دهد، گفت: این نوع از سرطان در افراد سنین 55 سال به بالا و در مردان نسبت به زنان به دلیل مصرف بیشتر سیگار 2 برابر بیشتر است.

وی در خصوص را هکار درمان سرطان‌های دهانی گفت: با توجه به نوع سرطان های دهانی و مکان آن در دهان راه‌های درمانی متفاوت جراحی، رادیولوژی و شیمی درمانی به کار گرفته می شود که در درجه اول با جراحی به برداشتن سرطان پرداخته می‌شود و سپس به مرور رادیوتراپی و شیمی درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاهش ویتامین A می‌تواند در ایجاد سرطان دهان نقش داشته باشداین دندانپزشک عمومی با اشاره به اینکه تغذیه در ایجاد سرطان‌های دهانی تاثیر زیادی دارد، افزود: کاهش ویتامین A نیز می تواند منجر به ایجاد سرطان شود. مصرف سیگار به دلیل کاهش اشتها و به دنبال داشتن مشکلات تغذیه‌ای در ایجاد سرطان تاثیرگذار است.

جعفریان تصریح کرد: برداشتن سرطان دهانی تاثیراتی در نحوه غذا خوردن و حالت چهره و صحبت کردن دارد و همچنین رادیولوژی نیز می‌تواند منجر به التهاب دهان شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سرطان‌های دهانی سرطان‌هایی هستند که دیر ظاهر می‌شوند و افرادی که بیشتر در معرض سرطان هستند مانند سیگاری‌ها باید با مراجعه‌های دوره‌ای به دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرند زیرا درمان در مراحل اولیه راحت‌تر است. افراد باید به زخم‌هایی که بهبودی آنها بیشتر از دو هفته زمان می‌برد و همچنین رعایت تغذیه سالم توجه داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: