کد خبر: ۲۷۹۵۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021April 29
در حال حاضر هیچ یک از واکسن‌های ساخته شده تاثیر صد درصدی نداشته و بیشترین میزان پیشگیری از بیماری در موثرترین واکسن‌ها، بیش از ۹۰ درصد برآورد شده است.

شفاآنلاین>سلامت> دکتری فیزیولوژی پزشکی گفت:‌ واکسینه شدن، از بروز علائم بالینی بیماری کووید-۱۹ جلوگیری خواهد کرد، اما احتمال انتقال این بیماری به دیگران که واکسن نزده‌اند را از بین نمی‌برد.

به گزارش شفاآنلاین: محمدرضا رئوفی افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا پس از واکسیناسیون سراسری نیز ضروری است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ یک از واکسن‌های ساخته شده تاثیر صد درصدی نداشته و بیشترین میزان پیشگیری از بیماری در موثرترین واکسن‌ها، بیش از ۹۰ درصد برآورد شده است.

رئوفی ادامه داد:‌ براساس برخی گزارشات همچنین اشخاص پس از واکسینه شدن، در صورت ابتلا به این بیماری علامت‌دار نمی‌شوند، اما می‌توانند ناقل بیماری باشند.

وی تاکید کرد: تزریق واکسن نیز برای همیشه شخص را در برابر این ویروس مصون نمی‌کند، با گذشت زمان به تدریج آنتی‌بادی بدن کاهش یافته و ایمنی در برابر کرونا از بین می‌رود، بنابراین شخص مجددا مستعد دریافت ویروس بوده و براین اساس باید گفت، پس از واکسینه شدن نیز رعایت ضوابط بهداشتی مقابله با کرونا ضروری است.

استاد دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس یادآور شد: مرگ این ویروس مستلزم تغییر در ساختار اصلی و یک جهش برای از بین رفتن عامل بیماری‌زایی ویروس است، در غیر این صورت، ویروس کرونا پس از پایان واکسیناسیون جمعی نیز همانند ویروس آنفولوآنزا و... به حیات خود ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: اما واکسیناسیون سراسری و ایمنی جمعی در مقابل کرونا درصد قابل‌توجهی از مرگ ومیر ناشی از این بیماری را کاهش خواهد داد، اکنون برخی کشورها که درصد بالایی از جمعیت خود را واکسینه کرده‌اند، میزان قابل‌ ملاحظه‌ای از مرگ و میر را کاهش داده‌اند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: