کد خبر: ۲۷۹۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۲ تير ۱۳۹۳ - 2014July 13
شفاآنلاین- روزگاری در دشت همپای چوپان بود و به ته مانده سفره رضایت می داد، اما اکنون پشت ویترین ها ژست می گیرد و به کمتر از خوراک مخصوص رضایت نمی دهد.
به گزارش شفاآنلاین،سگ، این یار دیرین انسان با گذشت زمان، آرام آرام، زندگی در آپارتمان را در پیش گرفته و همپای انسان به سمت زندگی لوکس پیش می رود.

این حیوان خانگی که تا دیروز در گوشه خانه روستاییان جای داشت، از زندگی سنتی خود فاصله گرفته و به هزینه زیادی برای زندگی نیاز دارد.

فرد علاقه مند به نگهداری از یک سگ، اکنون علاوه بر هزینه خرید این حیوان، باید هزینه هایی را نیز برای تهیه وسایل، آموزش و اخذ شناسنامه پرداخت کند.

علاوه بر اینها، یک سگ آپارتمانی به صورت ماهانه به خوراک، دوره معاینه پزشکی و لوازم بهداشتی نیز نیاز دارد.



** سگ هایی هم قیمت پراید

یکی از گردانندگان پانسیون های فروش سگ در تهران می گوید، نژاد و اصالت یک سگ تعیین کننده قیمت این حیوان است.

«علی اصغری» می افزاید: قیمت یک سگ در تهران از 500 هزار تومان شروع و به صورت معمول به 20 میلیون تومان ختم می شود که البته قیمت برخی نژادهای خاص به 200 میلیون تومان نیز می رسد.

حال افرادی که شاید مبلغی معادل خرید یک خودرو پراید و یا یک سمند کار کرده را برای خرید یک سگ پرداخت می کنند، پس از خرید این حیوان خانگی باید هزینه هایی را نیز بابت خرید وسایل مورد نیز آن بپردازند.

به عنوان مثال، بر اساس قیمت های اعلام شده در سایت «پت لند» قیمت قلاده از 80 تا 280 هزار تومان، محفظه مخصوص جابجایی از 120 تا 700 هزار تومان، لانه از 500 تا یک میلیون تومان، ظرف غذا از 19 تا 58 هزار تومان، ناخون گیر حدود 36 هزار تومان، پوزه بند از 19 تا 30 هزار تومان، بسته 12 تایی پوشک 40 هزار تومان، برس مو حدود 30 هزار تومان و وسیله بازی حدود 20 هزار تومان است.



** غذاهای سگی

این حیوان خانگی که پیش از این به تکه نان خشک های سفره روستاییان رضایت می داد، این روزها با فهرست متنوعی از غذاهای خود را روبرو می بیند.

امروز سگ های آپارتمان نشین اگر صاحبانی با توان مالی متوسط داشته باشند، غذایشان پای مرغ های پخته شده به قیمت کیلویی حدود سه هزار تومان است که این غذا می تواند بسته به قدرت خرید صاحبان به بسته های غذای وارداتی به قیمت 50 هزار تومان افزایش پیدا کند.



** بهداشت و درمان سگ

موارد ذکر شده علاوه بر هزینه هایی است که صاحب سگ باید برای درمان و بهداشت آن متحمل شود.

«هوشمند محمدی» دامپزشک که در یک مرکز درمانی حیوانات کار می کند، نظافت و درمان سگ را یکی از موارد ضروری می داند و می گوید: سگ از جمله حیواناتی است که می تواند ناقل بیماری به انسان باشد، از این رو کسانی که قصد نگهداری از این حیوان را دارند باید بهداشت آن را جدی بگیرند.

بر اساس قیمت های اعلام شده در سایت «انیمال هوس»، شامپوی سگ پنج هزار تومان، صابون های از بین برنده کک هفت هزار و 500 تومان، مسواک و خمیر دندان 38 هزار تومان، لوسیون پاک کننده اشک 35 هزار تومان، لوسیون گوش پاک کن 35 هزار تومان، لوسیون مخصوص موی 43 هزار و 500 تومان، پودر کنه 34 هزار تومان، انواع ویتامین ها از 35 تا 135 هزار تومان برای دارنده یک سگ هزینه در بر دارد.

محمدی می گوید: علاوه بر موارد بهداشتی که صاحب سگ باید آنها را رعایت کند، این حیوان به معاینه های پزشکی نیز نیاز دارد که هزینه هر دوره معاینه به همراه دارو حدود 50 هزار تومان خواهد شد.



** سگ و آداب و معاشرت

سگ برای اینکه بتواند به راحتی در کنار خانواده زندگی کند باید با آداب و معاشرت مخصوص زندگی در کنار انسان ها نیز آشنا شود و تعلیم ببیند.

اصغری مدیر یکی از پانسیون های نگهداری و تعلیم و تربیت سگ می گوید: تعلیم مقدماتی این حیوان نیازمند یک دوره 12 جلسه ای است که یک میلیون 680 هزار تومان هزینه دارد.

این حیوان خانگی می تواند بسته به نوع نیاز صاحب آن برای کارهای مختلف از جمله نگهبانی، یافتن مواد، زنده یابی، راهنمایی نابینایان، شکاری و حضور در کنار کودکان آموزش ببیند.



** انتقال بیماری به انسان

در حالیکه برخی روانشناسان غربی با نگهداری سگ برای افراد تنها موافقند و آن را راهکاری برای مقابله با افسردگی و بیماری های روانی می دانند، پزشکان و متخصصان، نگهداری این حیوان را به لحاظ بیماری هایی که برای انسان دارد برای خانواده ها خطرناک می دانند.

«حمید سهراب پور» فوق تخصص بیماری های ریه، در مورد خطرات نگهداری سگ در آپارتمان می گوید: موی این حیوان برای انسان بویژه کودکان ایجاد حساسیت می کند و آنها را به شدت در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی قرار می دهد.

وی می افزاید: بیماری هایی همچون «توکسو پلاسموز» و «کیست هیداتیک» از جمله بیماری های خطرناکی است که از سگ به انسان منتقل می شوند.

فرجام سخن؛ جدا از هزینه های جانبی نگهداری سگ و بیماری های که این حیوان می تواند به انسان منتقل کند، آنچه قاطبه روانشناسان بر آن تاکید دارند، خلاء عاطفی است که برخی افراد را برای نگهداشتن حیوانات خانگی بویژه سگ که به خصلت اخلاقی «باوفا» شهره است، در منزل ترغیب می کند.

به باور روانشناسان، تقویت روابط انسانی در چارچوب های های اخلاقی و بسط رفتار محبت آمیز می تواند کسر و خلاء عاطفی و میل به همزیستی با حیوانات را در افراد جبران کند.

از سوی دیگر، ماهیت وجودی حیوانات، زندگی در طبیعت است و رام ساختن و محصور کردن آنها در چارجوب بسته آپارتمان، ظلمی مضاعف به این مخلوقات محسوب می شود
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: