یک رژیم سالم نه تنها به تقویت سیستم ایمنی در زمان شیوع بیماری کمک می کند بلکه به صورت عادت همیشگی به ارتقای سلامت کمک و از بیماریهای مزمن هم پیشگیری می کند
شفاآنلاین>سلامت> اگر تعادل غذایی داشته باشیم و از غذاهای سالم استفاده کنیم در مقابل ابتلا به یک بیماری در زمان شیوع آن مقاومت بیشتری خواهیم داشت
به گزارش شفاآنلاین: طبق جدیدترین یافتهها، افرادی که رژیم غذاییشان سالم و از تعادل خوبی برخوردار است، در برابر ابتلا به بیماریها قویترند و شانس ابتلای آنها به بیماریهای مزمن و عفونی کمتر است.
پس بهتر است در زمان شیوع کرونا مواد غذایی متنوع، تازه و ارگانیک را در برنامه غذایی هر روزتان بگنجانید. یک رژیم سالم نه تنها به تقویت سیستم ایمنی در زمان شیوع بیماری کمک می کند بلکه به صورت عادت همیشگی به ارتقای سلامت کمک و از بیماریهای مزمن هم پیشگیری می کند. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:
از مصرف شکر، چربی و نمک پرهیز کنید تا تاثیر چشمگیرش را در کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطانها، اضافه وزن، حمله قلبی و دیابت مشاهده کنید.
بهتر است مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات دانههای روغنی و تمامی غلات از جمله سویا برنج سفید و قهوهای و محصولات حیوانی مثل گوشت ماهی، تخم مرغ و شیر را در رژیم غذاییتان بگنجانید. در پختن سبزیجات افراط نکنید تا ویتامین آنها حفظ شود.
هنگام استفاده از سبزیجات کنسرو یا خشک شده از اضافه کردن شکر و نمک به آن خودداری کنید.
در روز دو لیوان میوه و 2.5 لیوان سبزیجات، 180 گرم غلات و 160 گرم گوشت و حبوبات مصرف کنید. (گوشت قرمز یک یا دو بار در هفته و گوشت مرغ دو تا سه بار در هفته) سعی کنید روزانه 8-10 فنجان آب بنوشید.
آب بهترین انتخاب است اما میتوانید دیگر نوشیدنیها، میوه ها و سبزیجات مانند آب لیموی رقیق شده در آب و شیرین نشده، چای و قهوه را هم مصرف کنید. اما توجه داشته باشید که زیاد کافئین مصرف نکنید. همچنین بهتر است از مصرف آب میوه هایی با شیرینی مصنوعی، شربت ها و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید زیرا آنها حاوی مقدار قابل توجهی قند هستند.
روغن و چربی را در مقادیر متوسط مصرف کنید. بهتر است مصرف مواد حاوی چربیهای اشباع نشده مثل ماهی، آووکادو، آجیل، روغن زیتون، سویا، کانولا، روغن آفتابگردان و روغن ذرت را جایگزین مواد دارای چربی های اشباع شده مثل گوشت های چرب، کره، روغن نارگیل، خامه و پنیر کنید. میتوانید گوشت سفید (به عنوان مثال مرغ) و ماهی را که به طور کلی چربی کمی دارند بهجای گوشت قرمز مصرف کنید.
از مصرف گوشت های فراوری شده که سرشار از چربی و نمک هستند، پرهیز کنید. در صورت امکان، شیر و محصولات لبنی کم چرب انتخاب کنید و از مصرف چربی های ترانس که در غذاهای فراوری شده، فست فودها، غذاهای سرخ شده یا منجمد، کوکی ها و مارگارین یافت میشود، پرهیز کنید.
مصرف نمک روزانه خود را به کمتر از 5 گرم (تقریبا یک قاشق چای خوری) محدود و از نمک یددار استفاده کنید. مصرف نوشیدنی های حاوی قند (مانند آب میوه، شربت و شیرهای طعمدار) را محدود کنید.
از غذا خوردن در محیط بیرون خودداری کنید. در خانه غذا بخورید تا ارتباط با دیگران و احتمال قرار گرفتن در معرض کووید19 کاهش یابد. ما توصیه میکنیم با کسی که سرفه یا عطسه میکند حداقل یک متر فاصله داشته باشید. این موضوع در محیط های شلوغی مانند رستورانها و کافهها امکانپذیر نیست.
قطرات بزاق و ترشحات حاصل از عطسه افراد آلوده ممکن است روی سطوح و دست افراد (به عنوان مثال مشتری ها و کارمندان) وجود داشته باشد و بیشتر اوقات رفت و آمد تعداد زیاد مشتریان، امکان شستوشوی مداوم دستها و سطوح را به کارکنان نمیدهد.
گرچه تغذیه مناسب و نوشیدن آب کافی ایمنی بدن را بالا میبرد اما این موارد کافی نیستند. افراد مبتلا به بیماری های مزمن که مشکوک به کووید19 هستند به حمایتهای روانی و رژیم غذایی مخصوص هم نیاز دارند که میتوانند در این زمینه از مشاوران و متخصصان آموزش دیده این پشتیبانیها را دریافت کنند.