کد خبر: ۲۷۸۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰ - 2021April 15
طبق اعلام بسیاری از مسئولان نیز بیمارستان‌های کشور یا مصدومان حوادث را نمی‌پذیرند یا کارشناسان هشدار می‌دهند برای عدم ابتلا به کرونا در صورت مصدومیت به بیمارستان‌ها نروید.

شفاآنلاین>سلامت> «تا دو هفته دیگر آمار روزانه جان‌باختگان کرونا به ۳۰۰ نفر در روز نفر می‌رسد» این بخشی از صحبت روز دوشنبه (23 فروردین) علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بود و دو روز پس از این اظهار نظر، کرونا در یک روز جان ۳۰۴ بیمار مبتلا به ویروس کووید-19 را گرفت.

به گزارش شفاآنلاین: اظهار نظر سخنگوی ستاد کرونا و معاون وزیر بهداشت نشان می‌دهد که شیوع کرونا حتی سریع‌تر و غیر قابل مهارتر از پیش‌ بینی کارشناسان و حتی اعضای ارشد وزارت بهداشت است. طبق اعلام بسیاری از مسئولان نیز بیمارستان‌های کشور یا مصدومان حوادث را نمی‌پذیرند یا کارشناسان هشدار می‌دهند برای عدم ابتلا به کرونا در صورت مصدومیت به بیمارستان‌ها نروید.

خامت شرايط کشور به سمت موج‌های شديدتر، مرگ و بستري به دليل تداوم روال عادي و محدودیت‌های محدود پیش می‌رود و از روز سه شنبه (24 فروردین) تا چهارشنبه (25 فروردین) ۲۵ هزار و ۵۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۹۸ نفر از آنها بستری شدند. وضعیت در استان‌های کشور نیز روبه وخامت است و طبق آخرین اعلام رسمی، ۲۹۵ شهرستان قرمز، ۹۹ شهرستان نارنجی، ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

در این بین رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد گفته که «یک فاجعه انسانی بر اثر کرونا در ایران در حال رخ دادن است و راهی جز بستن شهرها و واکسیناسیون گسترده وجود ندارد.»  علی بیرجندی نژاد ضمن هشدار به مسئولین گفت: «رتبه‌ کشور در مرگ و میر در حال ارتقا است و حتی یک روز تاخیر در واکسیناسیون گسترده و عمومی نابخشودنی است.» او گفته اگر وزارت بهداشت در نوروز به هر علتی نتوانست به طور موثر وارد میدان شود لااقل در واکسیناسیون گسترده قافیه را نبازد و انتظار همه جامعه از شخص وزیر و مجموعه وزارت بهداشت تهیه واکسن، واکسن و واکسن است. او وضعیت بیمارستان‌ها را غیرقابل باور خوانده و گفت: در بسیاری از اورژانس‌ها ظرفیت پذیرش بیماران پر شده و ادامه این روند باعث خواهد شد تختی برای بستری بیمار جدید نباشد. «متاسفانه برخی بسیار راحت از رسیدن آمار فوتی‌ها به ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ نفر در روز سخن می گویند؛ آیا کشوری که با بحران جمعیتی روبرو است و نرخ موالیدش در سال گذشته بهت آور است، اینقدر راحت باید از جان دادن سرمایه های انسانی و نیروی کار خود بگذرد.»

 انتشار آمار واکسیناسیون و تناقض بزرگ
با توجه به این سخنان، روز گذشته وزارت بهداشت آمار تعداد واکسن‌های تزریق شده را برای اولین و درپی انتقاد بسیاری از کارشناسان در عدم شفافیت واکسیناسیون بالاخره منتشر کرد. طبق اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان، تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دُز رسید. این آمار درحالی برای اولین بار گفته می‌شود که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در روز 16 فروردین در یک مصاحبه تلویزیونی ضمن تشریح گروه‌هایی که در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند، گفت که تا کنون 590 هزار نفر در ایران واکسن کرونا دریافت کرده‌اند. حالا اینکه چطور بعد از 9 روز از این صحبت‌های حریرچی، بیش از 127 هزار نفر از آمار دوزهای تزریق شده واکسن کرونا کم شده، موضوعی است که مسئولان وزارت بهداشت باید نسبت به آن پاسخگو باشند، چون طبیعتا امکان ندارد که مسئولان بهداشتی کشور واکسن کرونا را از خون بیش از 127 هزار نفر بیرون کشیده باشند! موضوع دیگری که در همین اعلام آمار میزان تزریق واکسن کرونا در سطح کشور موجب ایجاد ابهام در ذهن افکار عمومی شد، علت کند پیش رفتن روند واکسیناسیون کرونا در ایران است؛ چراکه اخیرا ایرج حریرچی اعلام کرده است که تاکنون یک میلیون و 695 هزار دوز واکسن خارجی وارد کشور شده که البته 700 هزار و 800 دوز از این واکسن ها مربوط به سبد کوواکس است که دوشنبه هفته گذشته یعنی همان روز 16 فروردین وارد کشور شد.

در این میان در این میان معاون بهداشت وزارت بهداشت از پایان فاز اول واکسیناسیون کرونا و شروع فاز دوم تا نیمه اردیبهشت ماه 1400 خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی گفت: «با محموله 700 هزار دوز واکسن «آسترازنکا» که به تازگی از کوواکس به دست ما رسیده است، خوشبختانه پیش بینی این است که با روند واکسیناسیونی که داریم، بتوانیم تقریبا فاز اول واکسیناسیون را تا نیمه اردیبهشت تمام کنیم. تعدادی از واکسن‌ها از کشور چین اهدا شده که حدود 400 هزار دوز دست ما خواهد رسید و تقریبا از نیمه اردیبهشت ماه می توانیم وارد فاز دوم واکسیناسیون شویم و فاز دوم واکسیناسیون کرونا را هم شروع کنیم.

از هند 500 هزار دوز خریده بودیم که 125 هزار دوز رسیده است. لذا در مجموع با این تعداد واکسن می توانیم فاز یک واکسیناسیون کرونا را تمام کنیم.» البته یادمان باشد که امروز علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تا نیمه اردیبهشت فاز اول واکسیناسیون کرونا به پایان خواهد رسید. این در حالی است که وزیر بهداشت نیز پیش از این آمار دریافت کنندگان واکسن در فاز اول شامل کادر درمان، بیماران خاص و صعب العلاج و دیگر گروه‌های پرخطر را یک میلیون و 300 هزار نفر اعلام کرده بود. نکته اینجاست که برای واکسیناسیون کرونای این افراد به 2 میلیون و 600 هزار دوز واکسن نیاز داریم و این یعنی همین الان برای تحقق وعده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، کشورمان به 900 هزار دز واکسن دیگر نیاز دارد.

پس از امروز تا نیمه اردیبهشت کادر درمان و افکار عمومی نظاره‌گر دقیق رفتار و گفتار مسئولان وزارت بهداشت هستند تا ببینند آیا به وعده‌شان عمل خواهند کرد یا بازهم مانند صحبت‌های اخیر سعید نمکی توپ را به زمین شرکت‌های هندی و کره‌ای که به تعهداتشان عمل نکردند، می‌اندازند؟ همچنین معاون درمان وزیر بهداشت گفت: در موج چهارم کرونا سرعت ابتلا دو تا سه برابر بوده و آمار بستری تا چهار برابر نسبت به موج‌های قبلی افزایش داشته است. قاسم جان‌بابایی  از انجام واکسیناسیون گسترده از اواخر بهار سال‌جاری خبر داد و گفت: با توجه به آغاز واکسیناسیون در کشور برای گروه‌های هدف و پرخطر، تولید ۴ واکسن داخلی و انجام  شده است.روزنامه آرمان ملی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: