کد خبر: ۲۷۸۳۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - 2021April 14
چاقی و افسردگی هر دو سهم عظیمی از بار بیماری و هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند و شیوع بالای هر دو ممکن است نشانگر ارتباط بین چاقی و افسردگی باشد. هیچ کس نمی‌توان تعریف دقیقی از افسردگی ارائه دهد

شفاآنلاین>سلامت> ‬ چاقی یک بیماری مزمن است که شیوع آن در همه گروه‌های سنی در حال افزایش بوده و در حال حاضر به عنوان یک اپیدمی جهانی در نظر گرفته می‌شود. همچنین چاقی عوارض متعددی نظیر دیابت نوع ۲، افزایش فشار خون، اختلالات تنفسی و بیماری‌های قلبی عروقی را در کنار عوارض روانی اجتماعی در پی دارد که همگی این‌ها جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

یکی از مهمترین عوارض ناشی از چاقی که خیلی از افراد مبتلا را در بر گرفته است پدیده افسردگی است.اعتماد به نفس پایین،اختلالات هیجانی،اضطراب،افسردگی و انزوای اجتماعی همگی از مواردی هستند که مرتبط با چاقی است.

چاقی و افسردگی هر دو سهم عظیمی از بار بیماری و هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهند و شیوع بالای هر دو ممکن است نشانگر ارتباط بین چاقی و افسردگی باشد. هیچ کس نمی‌توان تعریف دقیقی از افسردگی ارائه دهد.

بسیاری از مردم افسرده‌اند اما این موضوع را نمی‌دانند.
بعضی ها در ظاهر افسرده‌اند اما در واقع این طوری نیست از نشانه‌های افسردگی می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد 1) احساس گناه 2) انتقاد از خود 3) غمگینی همیشگی۴ )نداشتن انرژی و زودرنجی 5) تغییر ساعت خواب. از آنجایی که چاقی و افسردگی با هم مرتبط هستند این افراد بیشتر به پرخوری‌ آن هم از نوع ناسالم می‌پردازند که کم تحرکی و انزوا طلبی آنها باعث می‌شود که غذای مصرفی در بدن سوخته نشود و تبدیل به چربی گردد.

محققان دریافتند که همچنین ترشح هورمون سروتونین در افراد افسرده کاهش می‌یابد و نتیجه این امر اضافه وزن و چاقی می‌شود. زیرا میل به خوردن غذا را زیاد می‌کند.افسردگی می‌تواند تاثیر عمیقی بر تلاش‌های شخصی برای کاهش وزن داشته باشد.

در برنامه کاهش وزن سه عنصر انگیزه، رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی نقش کلیدی دارند که متاسفانه افسردگی مانع پیشبرد هر سه عنصر می‌شود. افسردگی تغییرات ناسالمی در اشتها ایجاد می‌کند و موجب پرخوری و همچنین روی آوردن به خوردن غذاهای ناسالم، هله هوله و فست فود می‌شود.

علاوه بر این موارد، افسردگی آثار مخربی بر انگیزه، تمرکز و اعتماد به نفس بیمار دارد.غلبه بر چاقی یک پروسه بلندمدت است که جسم و روح و فکر فرد را به کار می‌گیرد. شخص افسرده از قبل در حال کشمکش با بی‌انگیزگی،اعتماد به نفس پایین و دیگر موارد این چنینی است و نمی‌تواند صددرصد خود را برای موفقیت در برنامه ورزشی و غذایی بگذارد.

چاقی و افسردگی همانطور که باعث بروز یکدیگر می‌شوند بهبود هر یک از آنها نیز در گروه درمان دیگری است. برای بهبود علائم افسردگی و جلوگیری از چاقی می‌توانیم چند راهکار داشته باشیم

1) خواب کافی داشته باشیم خواب می‌تواند نقش مهمی را در اختلالات خلقی بازی کند بدین صورت که خواب کم موجب تشدید حالت شیدایی شده و افزایش بیش از حد خواب باعث وخیم شدن افسردگی می‌شود 2) فعال بمانیم تا اثرات مخرب و تضعیف‌کننده افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهیم درحقیقت فعالیت، دشمن افسردگی است وبه لاغری فرد هم کمک می‌کند.از فعالیت‌های کوچک مانند دوش گرفتن یا انجام کارهای خانه شروع کنید و به مرور به این فعالیت‌ها بافزایید و به سراغ یوگا، پیاده‌روی و شنا بروید ۳) تغذیه مناسب را فراموش نکنیم که هم به کاهش افسردگی کمک می‌کند هم به لاغری که برای درمان بسیار مناسب است. تغذیه ناسالم بر توانایی‌های شناختی و خلق شما تاثیر منفی می‌گذارد و حتی اگر حوصله آشپزی ندارید
و عده‌های غذایی را از دست ندهید زیرا این کار به بدتر شدن اوضاع کمک می‌کند ۴) مراقب باشید مهم است که نسبت به رویدادها و موقعیت‌هایی که موجب بروز علائم و وجود حالت افسردگی می‌شوند هوشیار باشید بدین ترتیب مرزهای تان را مشخص کنید تا بتوانید از خودتان محافظت کنید ۵ )مراقب آدمهای دور و برتان باشید اگر نمی‌توانید، روابط خود را با افرادی که سبب وخیم‌تر شدن حال شما می‌شوند حذف کنید و سعی کنید کمترین برخورد را با آنها داشته باشید .
۶)منزوی نباشید سعی کنید روابط اجتماعی و گروه‌های حمایتی را در زندگی خود داشته باشید ۷) محیط آرام و سالمی را بسازید. همچنین علاوه بر موارد بالا موارد زیادی وجود دارد که می‌تواند افسردگی فرد را تعدیل کند و در نتیجه به فرد در کاهش وزن کمک کند.فاطمه محمد پورسیار / روزنامه آفتاب یزد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: