کد خبر: ۲۷۸۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - 2021April 12
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد:
سردار اسکندر مومنی اظهار داشت: موضوع مبارزه با موادمخدر نیز، از پیامدهای ناشی از بیماری کووید– ۱۹ مستثنی نبوده و تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های جاری در این عرصه متأثر از شرایط حاضر بوده، که خود یک تجربه جدید به شمار می رود.
 شفاآنلاین>سلامت>دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران از کم‌ترین مساعدت و همکاری ممکن در مسیر مبارزه جهانی با مواد مخدر برخوردار بوده و حتی در تامین تجهیزات و تامین نیروهای خود برای این مبارزه جهانی با ظالمانه‌ترین تحریم ها و اقدامات قهری یکجانبه آمریکا مواجه بوده است.

به گزارش شفاآنلاین:سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در شصت و چهارمین نشست کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: موضوع مبارزه با موادمخدر نیز، از پیامدهای ناشی از بیماری کووید– ۱۹ مستثنی نبوده و تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های جاری در این عرصه متأثر از شرایط حاضر بوده، که خود یک تجربه جدید به شمار می رود.

وی در بیان اقدامات و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران درباره درمان معتادان در شرایط پاندمی کرونا، به ارائه آموزش های مستمر و تدوین، ابلاغ و نظارت بر حسن اجرای «دستورالعمل های مربوط به مراقبت و کنترل عفونت ناشی از ویروس کووید – ۱۹» در مراکز اقامتی، نیمه اقامتی و مراکز اجتماع درمان مدار (TC)، اشاره کرد و یادآور شد: افزایش ظرفیت های مربوط به نگهداری معتادان بی سرپناه، و نیز راه اندازی مراکز معاینه و نگهداری معتادان بی سرپناه مبتلا به کووید – ۱۹، همکاری با دفتر UNODC در تهران به منظور راه اندازی و تقویت دو مرکز کاهش آسیب و نگهداری زنان و دختران دارای اعتیاد از دیگر اقدامات بوده است.

دبیر کل ستاد خاطرنشان کرد: در سال گذشته، در جریان شیوع بیماری کرونا، جمهوری اسلامی ایران، با همکاری دفتر UNODC در تهران، در بیش از ۲۰ رویداد منطقه ای و بین المللی به صورت مجازی مشارکت و حضور داشته است.

مومنی به کشفیات ایران در سال ۲۰۲۰ اشاره و افزود: در سال گذشته، دستگاه های مقابله‌ای عضو ستاد مبارزه با موادمخدر ایران موفق شدند تا از طریق تقویت مستمر سازوکارهای نظارت، کنترل و ارتقای مبادله اطلاعاتِ عملیاتی میان سازمان‌های مسئول، حدود ۱۱۵۰ تُن از انواع مواد مخدر را کشف کنند.

وی تصریح کرد: این حجم از کشفیات، رکورد جدید و بی‌سابقه‌ای در مبارزه با مواد مخدر محسوب شده و نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۴۱ درصد رشد نشان می‌دهد. ضمن اینکه ۹۰ درصد از مواد کشف شده را ماده مخدر تریاک، ۲۶درصد را هروئین و ۴۸ درصد را مرفین تشکیل می دهد که این توفیقات، با شهادت ۱۰ نفر از بهترین فرزندان و نیروهای انتظامی و مقابله ای کشور در جبهه‌ جهانی مبارزه با ترانزیت مواد مخدر و در شرایط سخت و محدودیت های ناشی از پاندمی کرونا و تحریم های ظالمانه آمریکا، حاصل شده است.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در راستای پیشبرد رویکردی متوازن و فراگیر در عرصه مواد مخدر، ضمن مقابله با انحراف مواد به شبکه ها و بازارهای غیرقانونی، برنامه های گسترده ای را در حوزه های کاهش تقاضا، پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، بازتوانی و حرفه آموزی معتادان به مورد اجرا گذارده است، گفت: در این راستا، رویکرد اجتماع محور بنا به دستور رییس جمهوری، با هدف جلب مشارکت کلیه آحاد جامعه، در صدر برنامه های مبارزه با مواد مخدر قرار دارد. در این رابطه، شعار «یاریگران زندگی – مشارکت اجتماعی – پیشگیری از اعتیاد» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده که بر مبنای آن، ستاد و دستگاه های ذیربط کشوری برنامه ها و فعالیت های خود را تنظیم و اجرا می نمایند.

مومنی با تاکید بر اینکه این اقدامات و فعالیت ها، همه ناشی از اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران به ضرورت همکاریی های منطقه‌ای و بین المللی در عرصه مبارزه با مواد مخدر و در جهت اجرای راهبرد متوازن در این عرصه است، خطاب به کشورهای اروپایی هشدار داد: اگر اقدامات ایثارگرانه و جانفشانی های نیروهای انتظامی و دستگاه های مقابله جمهوری اسلامی ایران نبود؛ کشورهای غربی و اروپایی باید این مواد مخدر را به صورت گرم به گرم در خیابان های شهرها و پایتخت های خود دنبال می نمودند.

مومنی ضمن تاکید مجدد بر پایبندی و اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر، همکاری و تبادل تجربیات با سایر کشورها، و نیز ادای احترام به خون پاک شهیدان کشور که در این مسیر جان پاک خود را فدا نموده اند، پیشنهاد کرد تا سازمان های بین المللی و نیز کشورهای دیگر، در راستای عمل به اصل مسوولیت مشترک و تعهدات خود در قبال کنوانسیون های بین المللی، از مانع تراشی های معمول بر سر راه انتقال و ارائه مساعدت های فنی و تجهیزاتی موردنیاز اجتناب نموده و ایران و سایر کشورهای خط مقدم مبارزه با مواد مخدر را یاری نمایند.

وی تاکید کرد: حل معضلات و مسائل بین المللی مستلزم مفاهمه و همکاری بوده و هیچ کشوری به تنهایی قادر به رفع چالش ها و معضلات نیست و اقدامات مستلزم فهم مشترک و انجام اقدامات اساسی از سوی تمام اعضای جامعه بین المللی است.ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: