در سالهای اخیر شرکتهای بزرگ جهان همانند تسلا و توئیتر روی بازار رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند و بر اساس آنچه همه جسته و گریخته در اخبار روزانه مشاهده میکنیم مصرف بیتکوین در دنیا از تولید آن نیز پیشی گرفته است
شفاآنلاین>سلامت> در سالهای اخیر شرکتهای بزرگ جهان همانند تسلا و توئیتر روی بازار رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند و بر اساس آنچه همه جسته و گریخته در اخبار روزانه مشاهده میکنیم مصرف بیتکوین در دنیا از تولید آن نیز پیشی گرفته است.
این در حالی است که شرکتهای بزرگ در حال خرید رمزارزهای مختلف هستند اما در نقطه مقابل، استخراجکنندگان کمتر میفروشند و همه اینها دال بر این است که هولدرها ( BTC) علاقهمند به نگهداری این رمزارزها هستند و تمایلی به فروش آن ندارند.
به معنای دیگر میتوان گفت که نگهداری رمزارزها ازسوی ماینرها و همچنین سرمایهگذاران نشان میدهد بسیاری از کسانی که بیتکوین و رمزارز میخرند، به چشم سرمایهگذاری به آن نگاه میکنند و قصد فروش آن را ندارند. کما اینکه تسلا، توئیتر و شرکتهای سرمایهگذاری بزرگ زیادی هستند که ۵ هزار، ۵۰ هزار و رقمهای بسیار کلان خرید
بیتکوین از بازار داشتند و همه اینها احتمالا باعث میشود که عرضه از تقاضا کمتر شود.
البته در این وادی کسانی که بازار رمزارزها را میشناسند از پیشبینی این بازار خودداری میکنند، چرا که بازار رمزارزها نوسانات غیرقابل پیشبینی بسیاری دارد، چون بسیاری از عوامل موثر بر این بازار در فضای خارج از تحلیل تکنیکال هستند.
در واقع تاثیر عوامل خارجی و تحلیل بنیادی بر روند بازار ارزهای دیجیتال بسیار عمیقتر است. یکی از فاکتورهای مهم، رویکرد قانونگذاران و حاکمیتها در این حوزه است و این فاکتور با توجه به اینکه هر روز تغییری در رویکرد یک کشور برای استفاده یا عدم استفاده یا برای ایجاد محدودیت در این حوزه اتفاق میافتد، غیرقابل پیشبینی است.
با توجه به این موضوع اینکه آینده بیت کوین و سایر رمزارزها به چه سمتی میرود میتوان گفت بیتکوین را باید جدا از سایر رمزارزها بررسی کرد، زیرا مشخص نیست که بیتکوین در آینده اقتدار امروز را خواهد داشت یا خیر. اما با توجه به بیشترین حجم ارزشی که در حال حاضر روی زنجیره بیتکوین متمرکز شده، همچنان مطمئنترین «رمزارز» موجود در بازار است.
البته این موضوع را هم نباید نادیده گرفت که بیتکوین خود را به تدریج از سایر رمزارزها متمایز میکند، زیرا همزمان با افزایش ارزش آن، هزینه انتقال هم به همان میزان افزایش یافته که در انتقالات خرد به چشم میآید.
پس در نتیجه کمکم بیتکوین خود را از سایر رمزارزها جدا خواهد کرد و مانند ذخایر طلای هر کشور یا سازمان بیشتر به عنوان پشتوانه سرمایهای استفاده خواهد شد. در عین حال بقیه رمزارزها برای هزینههای انتقالاتشان راهکارهای دیگری را به تدریج در نظر میگیرند، زیرا از تیم پشتیبانی و قابلیت بازنگری بالایی برخوردارند و به همین دلیل میتوانند هزینهها را طی به روزرسانیها کاهش دهند. پس بقیه رمزارزها میتوانند بازار خرد را حفظ نمایند؛ ولی بیتکوین به تدریج به سمت حفظ و انتقال ارزش در سطح کلان حرکت میکند.
در این میان از آنجا که ورود کشورها به حوزه رمزارزها غیرقابل اجتناب است، آینده رمزارزها را باید از دو دریچه دید؛ یک ورود کشورها به این حوزه که با توجه به اینکه رمزارزها هزینههای پایین و محاسنی در اختیار حاکمیت قرار میدهد، نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. سرعت انتقال، هزینه پایین و حذف محدودیتهایی مانند دسترسی، جغرافیا، چابکی و... مزایایی است که رمزارزها در اختیار کاربران قرار میدهند.
از طرف دیگر باید توجه داشت که دولتها در قسمتی از این حوزه از ابزارهای اعمال حاکمیت ضعیفتری برخوردار هستند و این موضوع باعث میشود که موضعگیریها به دو جهت تقسیم شود. یکی در برخورد با رمزارزهایی هستند که از حوزه تصمیم گیریهای حاکمیتها تقریبا خارج شدهاند و دیگری در مورد ارزهای دیجیتال خودشان است که سعی میکنند از این فناوری به بهترین نحو استفاده کنند.
در مجموع از آنجا که کشورها به سمت بهرهگیری از این فناوری حرکت میکنند، اما موضع آنها همچنان در حال بررسی است؛ یعنی همه کشورها با این حوزه بسیار محتاط و با نرمی برخورد میکنند تا بتوانند اثرات آن را در سطح جامعه رصد کنند.
در این میان به نظر میرسد شفاف کردن دانش عمومی مردم از طریق نهادهای رسمی و معتبر و رسانههای رسمی امری ضروری است تا پیش از اینکه منفعلانه مدیریت این چرخه نیز به دست نا اهلان بیفتد هوشیاری دوچندان در مورد نحوه ورود به این بازار برای همگان تبیین و روشن گردد.