با این حال، این میزان در کسانی که با کووید مشکل بیشتری داشتند و در مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار داشتند، بیشتر بود.
شفاآنلاین>سلامت>طبق تحقیقات تازه دانشمندان، یک سوم مبتلایان به کرونا پس از بهبودی دچار اختلالات عصبی شدند.به گزارش شفاآنلاین:بر اساس مطالعه دانشمندان انگلیسی و آمریکایی که در مجله علمی Lancet Psychiatry منتشر شده، از هر سه نفر مبتلا به ویروس کرونا، یک نفر دچار اختلال عصبی یا روانی است.
دانشمندان مطالعهای را روی ۲۳۶ هزار بیمار انجام دادند، آنها شش ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا در یک فرد، وجود بیماری کووید-۱۹ را با عواقب ناشی از ۱۴ اختلال مختلف عصبی یا روانی بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که افرادی که کووید-۱۹ داشته اند بیشتر از کسانی که به آنفلوانزا یا بیماریهای تنفسی مبتلا شده اند، دچار اختلالات مغزی میشوند.
در این نشریه آمده است: در میان ۲۳۶.۳۷۹ بیمار مبتلا به کووید-۱۹، شیوع تخمینی تشخیص بیماریهای عصبی یا روانی در شش ماه آینده ۳۳.۶۲ درصد برآورد شده است.
شایعترین اختلال اضطراب (۱۷٪ از کسانی که بهبود یافته بودند) و اختلال عاطفی (۱۴٪) بود. سایر تشخیصها کمتر رایج بود: سکته مغزی ایسکمیک در ۲٪، اختلال مصرف مواد در ۶.۵٪، بی خوابی در ۵٪، زوال عقل در ۰.۷٪ بیماران مشاهده شد.
با این حال، این میزان در کسانی که با کووید مشکل بیشتری داشتند و در مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار داشتند، بیشتر بود.
به طور کلی، برای ۱۳٪ از افراد مورد تحقیق، تشخیصهای مرتبط با اختلالات روانی یا عصبی برای اولین بار انجام شد.
در این مجله آمده است: دادههای ما شواهد مهمی در مورد دامنه و ماهیت مراقبتهایی که ممکن است (بیماران) نیاز داشته باشند ارائه میدهند. این یافتهها همچنین بر لزوم نظارت پیشرفته عصبی در بیمارانی که تحت مراقبتهای ویژه بستری شده اند یا در طی کووید-۱۹ به انسفالوپاتی (بیماری غیر التهابی مغزی) مراجعه کرده اند، تأکید میکند.