به گزارش شفاآنلاین:گیاه ریحان و دانههای آن همواره به عنوان یک ماده خوشبو و خوش طعم مورد استفاده قرار میگیرد که در کنار آن فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و نبایداز مصرف آن غافل شد.
دانههای ریحان و فواید آن برای سلامتی
از دانههای ریحان همیشه به طور سنتی در طب هند و آسیا برای درمان اختلالات گوارشی استفاده میشود. معروف است که دانههای گیاه ریحان سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و چربیهای ضروری بوده و حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی هستند، بنابراین فواید فوق العادهای برای سلامتی دارند.
اگرچه تحقیقات کمی در مورد دانههای ریحان انجام شده است، اما آنها دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد باکتری هستند و همچنین از تشنج و رشد قارچها جلوگیری میکنند. در این گزارش مهمترین مزایای بالقوه دانههای ریحان معرفی میشود:
۱. قند خون را تنظیم میکند
طبق گزارش بنیاد پزشکی Sutter Gold، دانههای ریحان به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند.
۲. به هضم غذا کمک میکند
دانههای ریحان حاوی فیبر در لایه خارجی خود هستند. این فیبرها دارای اثر ملین بوده و گرفتگی معده و شکم و نیز یبوست را برطرف میکنند.
۳. کنترل اشتها
فیبر موجود در دانههای ریحان باعث ایجاد احساس سیری بیشتری میشود؛ بنایراین آن را در آب خیسانده و سپس به صورت دم نوش میل کنید؛ این کار به کاهش اشتها و کاهش وزن کمک میکند.
۵- استرس را برطرف کنید
مصرف دانههای ریحان تأثیر زیادی در خلق و خوی شما دارد و میتواند به کاهش خستگی ذهنی، افسردگی و میگرن کمک کند.
۶. درمانهای پوستی
دانههای ریحان را میتوان با روغن مخلوط کرد تا مشکلات پوستی اعم از زخمها و انواع التهابات را برطرف نمود.
۷. عفونتهای دستگاه ادراری تناسلی
دانههای ریحان اثرات ضد باکتریایی دارند، بنابراین میتوانند به درمان مشکلات ادراری و تولیدمثلی مانند مثانه و عفونتهای واژن کمک کنند.
۸- کمک به کاهش وزن
معروف است که دانههای ریحان سرشار از اسید آلفا-لینولنیک (ALA) هستند که این ماده متابولیسم و سوخت و ساز چربیها را در بدن تقویت میکند. شما میتوانید قبل از غذا آنها را به یک کاسه ماست اضافه کنید تا اشتهای شما کنترل شود.
۹. کاهش دمای بدن
شما میتوانید دانههای ریحان را با شیر نارگیل مخلوط و میل کنید تا بدن شما در گرمای شدید تابستان خنک شود، به همین دلیل است که مردم اغلب آنها را به نوشیدنیهای تازه مانند میلک شیک اضافه میکنند.
۱۰. معالجه سرفه و آنفلوانزا
دانههای ریحان خاصیت ضد اسپاسم دارند، به این معنی که باعث آرامش و از بین بردن تنش در عضلات میشوند و از این طریق به کنترل سرفه و تقویت ایمنی بدن کمک میکنند.
چگونه از دانههای ریحان استفاده کنید؟
اگر عجله دارید میتوانید بلافاصله از دانههای ریحان خیسانده استفاده کنید =، اما توصیه میشود قبل از استفاده دانههای ریحان را حداقل چند ساعت خیس کنید، زیرا این امر ترشح آنزیمهای گوارشی را تضمین میکند.
روشهای مختلفی برای مصرف دانههای ریحان وجود دارد. از جمله:
آنها را به نوشیدنیهایی مانند آب میوه، شیر نارگیل یا چای اضافه کنید.
آن را روی سالاد خود بپاشید.
آن را با پنیر وگان یا سسهای خامهای مخلوط کنید.
بهتر است از دادن نوشیدنی یا شیرینی با دانههای ریحان به کودکان یا کسی که در بلعیدن مشکل دارد خودداری کنید؛ زیرا ممکن است این دانههای آنها را خفه کند.
شما میتوانید دانههای ریحان را در فروشگاههای مواد غذایی پیدا کنید و همچنین ممکن است دسرها و نوشیدنیهای منجمد، کنسرو شده یا تازه برای آن وجود داشته باشد.yjc