تا کنون تنها ۶ مورد از این آلودگی در انگلیس شناسایی شده که سه مورد در «اسکاتلند» و ۲ مورد در منطقه «گلاسترشایر» گزارش شده است و این موارد از نزدیک تحت کنترل قرار دارند.
شفاآنلاین>سلامت> نتایج یک مطالعه نشان می دهد که گونه برزیلی ویروس کرونا مسری تر است و می تواند افرادی را که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا شده اند ، دوباره آلوده کند.
به گزارش شفاآنلاین: این مطالعه نشان می دهد که گونه P.۱ ویروس کرونا که برای اولین بار در برزیل یافت شد و در حال حاضر در انگلیس نیز مشاهده شده است، می تواند از ایمنی ایجاد شده توسط عفونت قبلی ویروس کرونا فرار کرده و فرد را دوباره آلوده کند.
این مطالعه که اولین مطالعه مفصلی است که در مورد این گونه از ویروس کرونا انجام شده است، بر اساس تجربیات حاصل از «مانائوس» در برزیل که توسط گونه P.۱ به سختی مورد اصابت قرار گرفته است - نشان می دهد که قابلیت انتقال P.۱ به احتمال زیاد ۲ برابر کووید قبلی در این کشور است.
این مطالعه احتمال عفونت مجدد به گونه P.۱ را میان ۲۵ درصد و ۶۰ درصد عنوان کرده است. با این حال یکی از محققان اصلی این مطالعه شیوع سریع گونه P.۱ ویروس کرونا را در انگلیس بعید اعلام کرد و گفت: تا کنون تنها ۶ مورد از این آلودگی در انگلیس شناسایی شده که سه مورد در «اسکاتلند» و ۲ مورد در منطقه «گلاسترشایر» گزارش شده است و این موارد از نزدیک تحت کنترل قرار دارند.
محققان نسبت به اعلام پیامدهای شیوع این گونه جدید در انگلیس با احتیاط صحبت کردهاند. شارون پیکاک رییس گروه تحقیقاتی «کاگیوکه» (COG-UK) که رفتارهای ژنتیکی گونه های جدید کرونا را بررسی میکند گفت: مطالعات انجام شده هنوز نباید عمومیت داده شود. وی با این حال نسبت به رفتار ویروس جدید و شیوع آن ابراز تردید کرد.
گزارشها حاکی است که ویروس جدید برزیلی شباهت های زیادی را از نظر لحاظ ساختار ژنتیکی به کرونای انگلیسی دارد. کرونای انگلیسی به دلیل قدرت آلوده کنندگی بالا در این کشور غالب شده است.
دکتر استر سابینو متخصص بیماری های عفونی از دانشگاه «سائو پائولو» در برزیل نیز گفت: برای شروع یک اپیدمی به شناسایی موارد بسیاری از آلودگی به یک ویروس نیاز است. تنها ۶ مورد آلودگی برای شروع یک همه گیری بسیار اندک است. به نظر من اگر مراقبت کنید و ردیابی تماس انجام دهید، میزان آلودگی به این ویروس کاهش می یابد.
به گفته محققان، گونه P.۱ ویروس کرونا به احتمال زیاد ااوایل ماه نوامبر ظهور کرد به سرعت گسترش یافت و باعث عفونت مجدد بسیاری شد.
با اینکه داده های این مطالعه مقدماتی است اما متناسب با آنچه است که محققان گمان می کنند و آن این است که برخی از گونه های جدید ویروس کرونا که در جهان مشاهده می شود ، مسری تر هستند و می توانند از مصونیتی که افراد بهبود یافته از کرونا علیه کوویدایجاد کرده اند ، فرار کنند.
این موضوع یک سری سوالاتی را در مورد چگونگی عملکرد واکسن های فعلی که مطابق گونه های اولیه ویروس کرونا طراحی شده اند ، مطرح می سازد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز همهگیری جهانی (پاندمی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کرونا بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون حدود ۱۱۲ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند. در ایران نیز تاکنون یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و تعداد جان باختگان کرونا نیز به ۵۹ هزار و ۹۸۰ نفر رسیده است.
به تازگی جهش ویروس کرونا در انگلیس و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است. ایرنا